Hamba Mu Berdoa Ya ALLAH..Amin

“Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih... Ya Allah, sekiranya rezeki kami berada di langit, maka turunkanlah ia; jika ia ada di bumi, keluarkanlah ia; dan jika ia ada di dalam lautan, munculkanlah ia. Sekiranya rezeki kami ada di tempat yang jauh, dekatkanlah ia; jika ia sedikit, banyakkanlah ia; dan jika caranya sukar untuk sampai kepada kami, mudahkanlah ia, serta pindahkanlah rezeki tersebut kepada kami dengan Kemuliaan, Kepemurahan dan KebaikkanMu, dengan RahmatMu, Wahai Yang Maha Pengasihi diantara Yang Pengasih.”

Saturday, November 11, 2017

Sd2 - Diet Paling Mudah dan Berkesan

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Adakah azam anda tahun ini ialah ingin menurunkan berat badan? Tahniah, anda telah jumpa tempat yang betul. Tahukah anda bahawa diet SD2 adalah yang paling mudah dan berkesan? Buktinya telah banyak orang yang telah dapat menurunkan berat badan mereka termasuk saya sendiri. Banyak testimoni yang telah saya perolehi dari pelanggan saya sendiri yang diantaranya ialah encik Azman dari Bangi yang telah dapat menurunkan berat shingga 35 kg. Tidakkah anda mahu menjadi seperti beliau? Jika anda mahu, anda perlulah berdisiplin dalam diet.
Diet SD2 adalah diet paling mudah dan berkesan yang telah saya jumpa setakat ini. Produk ini juga mempunya jaminan wang dikembalikan. Dan setakat ini tiada yang hampa dan tiada yang menuntut wang mereka. Dalam program diet SD2 anda tak perlu berlapar seperti produk lain malah anda perlu makan untuk kurus. Tapi pastikan anda makan makanan berprotein dan sayur. Anda cuma perlu meningglkan karbohidrat semasa tempoh diet. Apalah sangat kalau anda tak dapat makan nasi hanya untuk beberapa minggu sedangkan anda dah makan nasi sejak dari kecil lagi kan, kata nak kurus kan? Kalau nak kurus perlulah makan dengan betul.
Diet SD2 tidak menyebabkan kesan sampingan. Diet SD2 juga tidak menyebabkan anda kerap ke tandas seperti produk-produk lain yang ada di pasaran. Diet SD2 juga tidak memerlukan anda menahan lapar sebelum dan selepas menggunakan.Untuk pengetahuan anda juga SD2 diperbuat dari isolate protein soya dan rasanya ok dari produk lain yang ada di pasaran.
Anda masih tak percaya dengan kenyataan saya? Apa kata anda cuba 1 tin, jika tak turun dan anda telah ikut aturan minum dengan betul, saya sanggupkan pulangkan duit anda. Anda berani sahut cabaran ini? Ayuh.
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA OFFER RM200/TIN DARI SAYA. (HARGA BIASA RM239.60)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Friday, November 10, 2017

TIPS DIET SD2 - CARI KAWAN UNTUK DIET


Assalamualaikum dan salam sejahtera
Adakah anda ingin memulakan diet sd2? Saya ada tips diet sd2 yang ingin saya kongsikan bersama anda. tips ini saya telah praktikan bersama isteri saya ketika saya diet sd2 suatu ketika dulu.
Cara ini amat berkesan terutamanya jika anda ingin memulakan program senaman atau program diet. Ini juga adalah rahsia terbesar individu yang telah berjaya melakukan diet mereka selama ini.
Anda sangat-sangat memerlukan sokongan pasangan/rakan diet seperti ini kerana selalunya apabila anda mula berdiet, orang-orang disekeliling anda akan cuba melemahkan semangat atau memperlekehkan azam anda untuk berdiet. Anda boleh saling memotivasikan diri sesama anda.
Kawan berdiet adalah seperti seorang pendengar yang boleh anda kongsi pendapat bersama. Dengan berkongsi matlamat anda seperti apakah target anda, apakah yang akan anda makan, yang anda akan lakukan atau sempurnakan untuk hari ini, minggu ini atau selanjutnya. Anda juga boleh bersaing untuk mendapatkan penurunan berat badan dengan rakan diet anda sebagai motivasi diri.
Tambahan pula dengan adanya teknologi internet seperti facebook, twitter dan bermaca-macam forum yang boleh dijadikan medium untuk bertukar pendapat dan pengalaman, tidak ada sebab anda tidak mengambil kesempatan ini untuk mencapai kejayaan dalam diet. Anda dengan mudah boleh mendapat kawan berdiet dimana-mana sahaja dan kongsilah apa sahaja tentang hal-hal diet bersama mereka.
nak kurus!nak kurus!nak kurus!
nak sihat!nak sihat!nak sihat!
Jadikan SD2 sebagai program diet anda yang terakhir kerana setakat ini SD2 adalah program diet yang paling mudah dan berkesan yang ada di pasaran. Anda boleh kaji sendiri produk ini dengan produk lain di pasaran dan anda tentukan pilihan anda. Yang paling penting, pastikan anda tidak berlapar untuk menurunkan berat badan.
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA OFFER RM200/TIN DARI SAYA. (HARGA BIASA RM239.60)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Tuesday, November 7, 2017

TIPS DIET SD2 - BUAH - BUAHAN SEMASA DIET ALSD2

Terdapat beberapa pendapat yang berbeza-beza berkenaan dengan konsep makan buah-buahan semasa melakukan diet SD2. Masih ada yang mengatakan boleh makan buah-buahan tertentu dan tidak boleh memakan buah-buahan yang lain. Oleh yang demikian pengamal SD2 sendiri mesti faham kenapa sebenarnya kita tidak digalakkan untuk memakan buah-buahan tersebut.

Walaupun kebanyakan buah-buahan adalah didalam kategori karbohidrat yang baik, namun begitu buah-buahan adalah makanan yang mengandungi kandungan gula terbanyak dibandingkan dengan semua jenis makanan yang lain dan ini akan menghalang penurunan berat badan dan pembakaran lemak.

Didalam fasa penurunan berat badan, karbohidrat yang boleh diambil hanyalah diantara 20 – 35 gram sehari untuk badan kita supaya masih boleh membakar lemak dibadan. Karbohidrat didalam buah-buahan adalah terlalu tinggi untuk tahap yang dibenarkan ini.


Mari kita lihat secara secara terperinci kandungan karbohidrat didalam beberapa jenis buah-buahan sebagai contoh:-

Jenis Buah Hidangan Kandungan Karbohidrat (gram)

Apple Hijau 1 (sederhana) 9.1 g
Apple Merah 1 (kecil) 13.1 g
Pisang 1 (keci) 22.9 g
Jambu (Guava) 1 (kecil) 20 g
Oren 1 (kecil) 10.4 g
Starfruit 1 (kecil) 10 g
Durian 1 (ulas) 27.9 g
Rambutan 4 – 5 (biji) 13.9 g
Anggur 8 (biji) 16.3 g
Betik 1 potong (kecil) 7.1 g
Tembikai 1 potong (kecil) 6 g
Avocado 1 (sederhana) 0.5 g


Jika anda yakin bahawa buah-buahan yang anda makan tidak melebihi 35 gram sehari seperti memakan buah avocado, maka anda boleh makan buah-buahan tersebut. Jika tidak, adalah lebih selamat jika anda tidak menyentuh buahan-buahan tersebut untuk menjamin bahawa anda masih boleh membakar lemak tersimpan. Anda harus bertanggungjawab tentang apa yang anda makan dan tidak hanya mengambil cadangan atau pendapat tertentu tanpa memahami sebab yang sebenar.

Apabila anda telah faham akan konsep ini maka anda sudah boleh pula mengkaji akan sayur-sayuran dan banyak manakah yang anda boleh makan sehari. Sila lihat dan fahamkan akan kandungan karbohidrat sayur-sayuran dibawah dan buatlah keputusan anda sendiri daripada maklumat tersebut.

Vegetables (serving size) Carbs (g)
Peas, green, cooked (1 cup) 25g
Peppers, green (1 cup)10g
Pumpkin, cooked, mashed (1 cup)12g
Radishes, raw (1 cup) 4g
Spinach, cooked (1 cup) 7g
Squash, zucchini, cooked (1 cup) 8g
Squash, winter, acorn, cooked (1 cup) 30g
Succotash, cooked (1 cup) 47g
Sweet potato, baked w/skin (large) 44g
Tomatoes, raw (1 cup) 8g
Turnip, cooked, mashed (1 cup) 11g

Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA OFFER RM200/TIN DARI SAYA. (HARGA BIASA RM239.60.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Friday, October 27, 2017

KELEBIHAN KANDUNGAN ALHALIPID SD2


1) MEMPUNYAI TAMBAHAN EKSTRAK GREEN TEA

- Membantu meninggikan metabolisma

- Meningkatkan penggunaan tenaga

- Merangsang badan membakar lemak

- Bahan Antioksida yang kuat

- Pemeliharaan Jantung
- Antibacterial & Antiviral

2) MEMPUNYAI TAMBAHAN SERAT
- Membantu sistem penghadaman (melawaskan)

- Memberi rasa kenyang lebih lama (elak gastritis)


3) MEMPUNYAI FORMULA TINGGI PROTEIN
- Memperbaiki jisim otot

- Meningkatkan metabolisma


4) MEMPUNYAI ALPHA LIPID
- Formula ALPHA LIPID untuk penyerapan nutrien2 dan vitamin yang lebih baik.
SEMUA INI BERFUNGSI UNTUK MENJADIKAN:
-Tiada kesan kelaparan terlampau

-Tiada ketagihan kepada makanan berkarbohidrat dan manis

- Kawalan gula darah lebih baik

- Merangsang tindakbalas insulin yang lebih berkesan

- Lebih bertenaga (Tiada keletihan ketika berdiet)

- Memelihara jisim otot dan ton kulit (Tidak mengendur)

Anda pasti teruja jika anda tahu! Cubalah sekarang,
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke 
013 9837195 (AZIZI)
HARGA OFFER RM200/TIN DARI SAYA. (HARGA BIASA RM239.60.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Thursday, October 26, 2017

TIPS TURUNKAN BERAT BADAN


Masalah obesiti dalam masyarakat Malaysia semakin membimbangkan. Malah masalah ini telah menjadi punca kepada munculnya pelbagai penyakit kronik dalam diri penghidap obesiti seperti tekanan darah tinggi, sakit jantung, stroke dan banyak lagi.

Apa yang lebih menakutkan, penghidap obesiti berisiko untuk mengalami kecederaan pada bahagian organ dalaman. Seterusnya, kecederaan itu boleh menjadi semakin serius sekiranya obesiti yang dialami tidak diatasi.


Oleh itu, seseorang yang menghidap obesiti seharusnya menurunkan berat badan mereka bagi mengelakkan pelbagai masalah yang lebih besar timbul. Untuk turunkan berat badan, mereka perlu menggunakan teknik neutral yang tidak berisiko. 

Jadi, mereka boleh bermula dengan mengamalkan atau memperbetulkan tabiat pemakanan salah kepada diet yang lebih betul dan teratur. Untuk bermula, ianya sangat mudah. Anda boleh mula sedikit semi sedikit dengan mengawal pemakanan anda selama ini.


1. Kurangkan Makanan Berlemak & Berkolesterol

- Secara umumnya, lemak dan kolesterol diakui penyebab kepada obesiti. Ianya banyak terkandung dalam daging, mentega, keju, kentang goreng dan lain-lain. Biasanya, lemak dan kolesterol boleh didapati dalam kesemua makanan segera. Contohnya Kentucky Fried Chicken (KFC). Selama ini, pusat makanan itu mungkin favourite anda. Apa kata selepas ini anda elakkan dari berkunjung ke sana. Sekaligus mengurangkan pengambilan makanan yang kurang berkhasiat itu.


2. Kurangkan Gula

- Antara makanan bergula yang menyumbangkan kalori tidak berkhasiat kepada badan adalah seperti aiskrim, minuman berkarbonat, coklat dan kek. Dengan memakan makanan itu, ianya bukan setakat menyebabkan anda gemuk malah berisiko untuk mendapat kerosakan gigi yang teruk, kencing manis, serangan jantung dan lain-lain penyakit kronik. Anda mungkin perlu membuat jadual khusus pengambilan makanan bergula agar tidak terlebih mengambilnya. 


3. Kurangkan Garam

- Jika makanan bergaram diambil dalam kuantiti yang banyak secara kerap, ia boleh menjemput penyakit seperti tekanan darah tinggi. Malah, bahagian di bawah kulit boleh mengandungi banyak air disebabkan kandungan natrium yang tinggi dalam badan. Anda boleh mengelak dari terambil garam yang banyak dengan menghindari makanan seperti kentang goreng, makanan dalam tin, makanan ringan dan sebagainya.


4. Kurangkan Kafien

- Kafein dikatakan ubat tahan mengantuk kepada sesetengah orang. Sebenarnya, dengan pengambilan kafein secara kerap, ia menyebabkan seseorang itu mudah mengalami cemas, letih, susah tidur, sakit kepala dan lain-lain. Kafein juga mampu meningkatkan kuantiti gula dalam darah. Maka ia berkaitan dengan huraian gula di atas. Apa kata selepas ini anda banyakkan minum air masak daripada mengambil minuman berkafein. Ianya lebih berkhasiat dan baik untuk badan.   


5. Kurangkan Bahan Perasa

- Kebiasaannya, bahan perasa seperti monosodium glutamate (MSG) banyak terkandung dalam makanan tin, makanan ringan dan sebagainya. Ia dicampur untuk menambahkan kelazatan seseuatu makanan.  Tetapi, ramai yang tidak tahu bahawa bahan perasa itu boleh mengundang penyakit seperti alergi, kerosakan buah pinggang, otak dan lain-lain.  


Sekarang, anda dah tahu kesan buruk kepada pengambilan makanan-makanan seperti di atas. Bahkan, makanan yang disebut boleh dikatakan diambil oleh masyarakat kita pada setiap hari. Kurangkan pengambilan makanan itu untuk jalani kehidupan dengan lebih sihat.

Nak buat memang susah pada permulaannya. Apa yang penting? Kuatkan semangat dan percaya kepada diri sendiri bahawa anda mampu lakukannya. Tak sakit pun jika anda tak makan makanan macam tu. Bertambah sihat dan cergas adalah!

Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke 
013 9837195 (AZIZI)
HARGA OFFER RM200/TIN DARI SAYA. (HARGA BIASA RM239.60.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Wednesday, October 25, 2017

CARA MENINGKATKAN METABOLISME BADAN

Untuk pengetahuan anda, kadar metabolisma yang tinggi amat penting untuk penurunan berat badan. Berikut adalah cara untuk meningkatkan kadar metabolisme yang akan membantu mempercepatkan proses penurunan berat badan anda :
1. Bina otot-otot (build Muscle) – Badan kita sebenarnya berterusan membakar kalori walaupun semasa kita berehat. Kadar metabolisma pada waktu kita berehat adalah lebih tinggi pada mereka yang lebih berotot. Setiap pound otot menggunakan 6 kalori sehari manakala setiap pound lemak hanya membakar 2 kalori sehari.

2. Bersenam aerobik atau berjogging – Bersenam aerobik/berjogging tidak membina otot namun ia mampu meninggikan kadar metabolisme selepas kita melakukannya.

3. Minum banyak air – Badan kita memerlukan air untuk memproses kalori. Apabila kita kekurangan air dalam badan (dehydrated), kadar metabolisme akan menurun. Dalam sehari seorang dewasa memerlukan 8 gelas air masak (plain water). Untuk kekalkan bekalan air dalam badan, kita hendaklah biasakan meminum air masak sebelum makan. Sebagai tambahan boleh juga memakan buah-buahan yang mana mengandungi kandungan air.

4. Campurkan ais dalam air – Minuman berais akan menggalakkan badan membakar lebih kalori semasa penghadaman tetapi dengan syarat air tersebut tiada tambahan gula atau cream/susu pekat manis.

5. Makan lebih kerap – Makan lebih kerap boleh membantu mengurangkan berat badan.Ambil snack setiap 3-4 jam akan membantu meningkatkan kadar metabolisme. Kajian menunjukkan jika seseorang mengamalkan snack mereka akan makan kurang sewaktu makan tengahari dan makan malam.

6. Pedaskan masakan anda – Makanan yang pedas mengandungi bahan kimia yang boleh meninggikan kadar metabolisme. Makanan berempah juga boleh membantu dalam meningkatkan kadar metabolisma.

7. Makan lebih protein – Badan membakar kalori 2 kali ganda bagi menghadamkan protein berbanding lemak atau karbohidrat. Sumber protein yang sihat adalah daging merah, ayam tanpa kulit, tauhu, kacang, telur dan susu rendah lemak.

8. Minum kopi – Tapi pastikan kopi yang diminum tidak dicampur cream dan gula. (agak sukar untuk lakukan, betul tak…:))

9. Minum teh hijau (Green Tea) – Kajian menunjukkan dengan meminum 2-4 cawan teh hijau sehari membantu membakar 50 kalori sehari, ini bersamaan kurangkan 5 pounds berat setahun.

10. Mengambil cuka epal/cuka kurma dalam diet anda

11. Elakkan crash diet. Crash diet ialah mereka yang makan kurang daripada 1,000 kalori sehari. Walaupun diet ini membantu mengurangkan berat badan namun sebenarnya pengurangan berat badan adalah daripada kemerosotan otot-otot. Apabila otot-otot berkurang, maka kadar metabolisme akan berkurangan. 

Akhirnya badan akan bakar kurang kalori malah akan lebih cepat menaikkan berat badan berbanding sebelum diet jika individu itu sudah tidak patuh pengambilan kalori 1,000 kalori sehari.

Selain daripada cadangan di atas, antara faktor yang meninggikan kadar metabolisme ialah:

1. Sesetengah individu mempunyai genetik metabolisme yang tinggi

2. Lelaki lebih banyak akan membakar kalori berbanding perempuan semasa berehat. (Ini disebabkan lelaki mempunyai lebih banyak otot, perempuan lebih banyak lemak – faktor hormon)

3. Kadar metabolisme akan menurun apabila usia mencapai 40 tahun ke atas

Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke 
013 9837195 (AZIZI)
HARGA OFFER RM200/TIN DARI SAYA. (HARGA BIASA RM239.60.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Tuesday, October 24, 2017

Elakkan Diet Yo-Yo

Yo-yo effect ialah istilah yang diperkenalkan oleh Kelly D. Brownell dari Yale University. Ia merujuk kepada keadaan di mana pergerakan turun naik seperti yo-yo dalam amalan diet penurunan berat badan. Mereka kelihatan berjaya menurunkan berat badan, namun menghadapi masalah untuk mengekalkannya dalam jangka panjang; lalu penambahan berat berlaku semula. Kitar berulang apabila diet kembali diamalkan  untuk menurunkan berat badan.

Sebab dari amalan pemakanan yang tidak betul
Anda ingin diet, lalu anda menolak beberapa jenis makanan contohnya seperti nasi. Selepas beberapa lama, akibat dari diet yang melampau, anda berasa tertekan dan letih lalu anda kembali mengamalkan tabiat makan yang lama dengan perasaan marah kerana  berat anda gagal turun walaupun dengan diet ketat. Dan biasanya emosi berlebihan sering menyebabkan seseorang makan lebih banyak lalu penambahan berat badan berlaku semula.
Sebab tidak tahu bagaimana fisiologi tubuh semasa diet
Pada kebanyakan diet, kita akan kehilangan lemak dan otot. Apabila kita kehilangan otot, kita hilang keupayaan untuk membakar lemak, lalu metabolisme menjadi rendah.

OTOT=METABOLISME
Apabila kita tidak meneruskan lagi diet tersebut, kita tidak boleh membakar kalori seperti yang kita lakukan sebelum ini. Sebaliknya, berat badan akan bertambah berat. Kitaran ini berulang setiap kali kita meneruskan diet. Inilah sebab sebenar terjadinya kesan yo-yo.
Bagaimana diet yang betul dan berkesan?
Diet yang betul haruslah mempunyai ciri-ciri:
  • Mampu mengekalkan jisim otot tanpa lemak
  • Mampu menyokong metabolisme dan memberi kepuasan
  • Hilang berat apabila kehilangan lemak, bukan otot
  • Membantu mengatasi rasa lapar
Program diet berkesan haruslah mempunyai:
 
1. Berlaku pemecahan lemak
 
Lemak yang tidak diperlukan mestilah dipecahkan terlebih dahulu. Lemak di pecahkan dengan cara mengambil suplemen pemecah lemak seperti Lecithin Shaklee yang bertindak sebagai ‘pembersih’ salur darah, mempercepatkan pembakaran lemak, membantu mengemulsi  dan metabolisme lemak, kolesterol dan trigliserida dalam tubuh.
  2. Pengangkutan toksin/lemak yang dipecahkan keluar dari tubuh.
Setelah lemak di pecahkan, ia perlu diangkut keluar dari tubuh. Apabila toksin terlampau banyak dan tidak di keluarkan dari tubuh, ia menyukarkan penyerapan nutrien daripada pengambilan makanan tambahan ataupun diet harian. Shaklee mempunyai agen pengangkut yang berkesan seperti Herb-lax dan Alfalfa complex.


3. Pembinaan otot
Adalah penting untuk mengekalkan otot selepas anda memecahkan lemak. Ini kerana otot berperanan penting untuk meningkatkan metabolisme badan bagi pembakaran lemak. Pernahkan anda lihat orang yng berdiet tapi tubuhnya kelihatan ‘flabby’ atau menggeleber kerana otot turut hilang semasa proses menurunkan berat badan? Sebenarnya orang itu cuma kehilangan otot namun berat tidak diturunkan. ESP dan Cinch Shakes bukan sahaja membantu anda mengatasi rasa lapar, menurunkan berat malah mampu memelihara otot yang sihat.


Jika anda ingin berdiet dan menurunkan berat badan, hanya ikuti 3 langkah berkenaan dan InsyaAllah berat anda dapat di turunkan secara konsisten. Perlu diingat, dalam apa jua yang anda lakukan, anda mestilah sentiasa sabar dan tidak putus asa. Kesan pengambilan produk makanan tambahan untuk diet mungkin berbeza antara setiap individu. Namun percayalah, ramai yang dah berjaya dengan keazaman yang tinggi dan patuh dengan 3 langkah berikut.

Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA OFFER RM200/TIN DARI SAYA. (HARGA BIASA RM239.60.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Tuesday, October 17, 2017

INFO SIHAT - Rsisko Berat Badan Berlebihan

Bagaimana berlebihan berat badan atau kegemukan/obesiti boleh berlaku kepada anda?
Berat badan anda bertambah apabila anda makan banyak, lebih daripada apa yang boleh dibakar oleh badan anda. Kalori yang lebih ini akan disimpan sebagai lemak. Berlebihan berat badan dan kegemukan/obesiti akibat daripada pengambilan kalori yang berlebihan tidak akan berlaku dalam beberapa hari atau minggu. Selalunya ia akan terkumpul dan tersimpan selama beberapa bulan dan tahun.
Faktor risiko termasuk :
·   Sejarah keluarga anda.
·    Masalah perubatan.
·   Faktor psikologikal termasuk tekanan perasaan, kebimbangan dan kebosanan.
·   Pengaruh budaya sosial dan sekeliling (tabiat makan anda).
·   Faktor persekitaran yang menyumbang kepada cara hidup yang tidak aktif.

Bagaimana anda boleh mengesan masalah ini?
·   Anda, kawan dan keluarga mungkin telah menyedari isu berat badan ini.
·   Dapat dikesan apabila anda membuat pemeriksaan kesihatan ataupun saringan kesihatan.
·   Apabila anda mendapatkan rawatan di klinik bagi masalah perubatan yang lain.
·   Kebiasaannya anda kelihatan lebih besar dan lebih berat daripada rakan sebaya.
·   Diagnosa anda disahkan melalui kriteria BMI-untuk-umur Sila rujuk jadual BMI berat badan atau kegemukan bagi umur 9-18 tahun mengikut jantina.

Punca berlakunya berat badan berlebihan dan kegemukan/obesiti pada anda :
· Tabiat makan yang tidak sihat seperti makan berlebihan atau makan makanan yang mengandungi minyak dan karbohidrat yang tinggi
·   Aktiviti fizikal yang rendah atau tidak bersenam.

Apakah komplikasi masalah ini? 
Berlebihan berat badan dan kegemukan/obesiti di kalangan remaja dikaitkan dengan :
·  Masalah jantung seperti penyakit darah tinggi/hipertensi dan paras kolesterol yang tinggi.
·    Penyakit Kencing Manis/Diabetes.
·    Kesan psikologikal seperti kemurungan dan kurang keyakinan diri.
·    Masalah pernafasan seperti asma serta masalah tidur.
·    Komplikasi sendi dan tulang seperti osteoarthritis dan kesakitan tulang pinggul.
·    Bertambah gemuk apabila umur meningkat.

Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA OFFER RM200/TIN DARI SAYA. (HARGA BIASA RM239.60.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Monday, October 16, 2017

(INFO SIHAT) Jenis - Jenis Kegemukan

Jenis-jenis kegemukan
Semua orang takut gemuk tapi tahu tak kegemukan ni ada 3 jenis tau.
Gemuk Air
📌 Badan menggelebeh dan lembik disebabkan oleh kandungan air yang tidak diperlukan berlebihan di dalam badan.
📌 Badan akan terasa cepat letih dan mengah apabila melakukan aktiviti harian.
Gemuk Angin
📌 Perut terasa sebu adakalanya sukar untuk membuang angin keluar.
📌 Mudah mendapat sakit kepala.
Gemuk Daging
📌 Badan berasa berat dan pejal.
📌 Mudah penat apabila melakukan tugas harlan.
📌 Proses penurunan agak lambat berbanding mereka yang gemuk air atau angin kerana lemak di dalam badan menjadi tepu dan bergumpal bersama daging.
📌 Proses penurunan melalui perpeluhan dan mengikut pantang yang disarankan

Cuba picit bahagian lengan tangan, kalau rasa lembik-lembik, menggeleber tu maknanya gemuk air atau angin la tu. Klau gemuk daging, bila kita picit lengan tu akan terasa pejal dan padat. Gemuk air atau gemuk angin mudah nak turun berat tapi kalau gemuk daging ni dia agak liat sikit sebab lemak dah tepu.
Tak kisah la kita jenis gemuk yang macam mana, nak turun berat ni pun kene betul caranya. Salah satunya ialah jaga pemakanan kita, terutamanya dari segi pengambilan karbo dan gula. Ramai yang tak sedar, 2 faktor ini adalah penyumbang terbesar dalam penambahan berat badan sekiranya diambil secara berlebihan. Senaman juga perlu dilakukan dan sebaik-baniknya secara konsisten.

Ramai yang risau coz tak dapat nak kawal pemakanan dengan betul dan konsisten. Makanan sedap memang susah nak tolak. Jangan risau, kini ada penyelesaiannya. Anda boleh kawal kandungan gula dalam badan dan meningkatkan metabolisma. Bila metabolisme meningkat senang la sikit nak kurus kan.
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA OFFER RM200/TIN DARI SAYA. (HARGA BIASA RM239.60.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Tuesday, October 3, 2017

Kelebihan menjalani program Slim Diet 2:


1) Ianya adalah selamat kerana ia berasaskan protein soya dan zat-zat pemakanan yang seimbang. Tidak mengandungi segala jenis dadah yang berbahaya dan ianya adalah produk di bawah kajian pakar-pakar perubatan.

2) Ianya adalah berkesan. Kita merasa kenyang walaupun proses penurunan berat badan masih berterusan. Ia juga tidak menimbulkan kesan kulit kendur dan berkedut selepas penurunan. Penurunan purata 1 minggu adalah 3kg jika setia pada program tanpa perlu berlapar.

3) Program SD2 juga adalah lebih menjimatkan jika dibandingkan dengan program-program yang lain yang beasaskan latihan fizikal dan kawalan kalori. Maksudnya disini adalah kos perkg bagi penurunan berat badan adalah lebih murah.

4) Sd2 juga menyebabkan proses nyahtoksik dan pembersihan sistem badan secara semulajadi. Tidak perlu ubat tambahan untuk proses ini. Cukup dengan meminum air yang banyak.|

5) yang penting sekali, kita boleh mencapai penurunan berat badan yang maksimum dalam masa yang singkat dan kemungkinan penambahan balik berat badan atau 'yo-yo effect' dapat dikurangkan.

Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA OFFER RM200/TIN DARI SAYA. (HARGA BIASA RM239.60.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Thursday, September 28, 2017

Alpha Lipid SD2 - Plan Yang Mudah Untuk Diikuti

Plan Yang Mudah Diikuti
Tiada peraturan rumit untuk dituruti dan anda dijamin mencapai keberhasilan yang diidam-idamkan. Ianya hanya semudah
SATU, DUA, TIGA..
SATU - Tambahkan 2 sudu penuh SLIM DIET II kedalam 200 –250 ml air sejuk.
DUA - Kurangkan makanan Karbohidrat dan berGULA.
TIGA – Tingkatkan penggunaan makanan segar seperti sayur-sayuran dan makanan berprotein.
4 gelas SDII sehari akan membekalkan anda dengan 100% zat pemakanan yang diperlukan oleh tubuh anda untuk TENAGA TINGGI dan tubuh yang RAMPING LAGI SIHAT.
Pengambilan buah-buahan adalah TIDAK DIBENARKAN semasa menjalani program ini kerana kandungan fruktosa dalam buah-buahan adalah terlalu tinggi. Dalam program ini, kadar karbohidrat harian yang perlu diambil hanyalah antara 20 – 35 gram. Selain itu anda dinasihatkan minum 8 gelas sehari untuk menggantikan terus-menerus cairan di dalam tubuh.
Rasa Slim Diet 2 ialah Kacang Soya Pekat
Bagi memberi kesan yang lebih maksimum anda disarankan mengurangkan diet karbohidrat, berlemak dan menambahkan diet protein. Apabila badan kita kurang sumber-sumber2 ini, maka dengan semulajadinya pembakaran lemak yang disimpan dibadan kita akan dibakar oleh metabolisme badan. Kita juga memerlukan protein yang cukup untuk menggantikan sel-sel yang telah mati. SDII akan bertindak sebagai catalyst atau penggalak pengurangan berat badan secara semulajadi dan ianya terbukti berkesan dan selamat.
Saranan saya disini, produk pelangsingan di pasaran memang terlalu banyak membuatkan kita selalu keliru dan rata-rata ingin kesan yang cepat. Yang penting adalah anda perlu bijak memilih dan pilihan anda haruslah yang selamat dan tidak memberi kesan sampingan. Apa yang paling penting adalah disiplin diri dan kesetiaan kepada program.
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA OFFER RM200/TIN DARI SAYA. (HARGA BIASA RM239.60.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN