Hamba Mu Berdoa Ya ALLAH..Amin

“Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih... Ya Allah, sekiranya rezeki kami berada di langit, maka turunkanlah ia; jika ia ada di bumi, keluarkanlah ia; dan jika ia ada di dalam lautan, munculkanlah ia. Sekiranya rezeki kami ada di tempat yang jauh, dekatkanlah ia; jika ia sedikit, banyakkanlah ia; dan jika caranya sukar untuk sampai kepada kami, mudahkanlah ia, serta pindahkanlah rezeki tersebut kepada kami dengan Kemuliaan, Kepemurahan dan KebaikkanMu, dengan RahmatMu, Wahai Yang Maha Pengasihi diantara Yang Pengasih.”

Friday, August 22, 2014

TERKEJUT SAIZ 29 TURUN KE SAIZ 26..

Terkejut Saiz 29 turum ke 26.

Amalkan pengambilan air kosong (8 glass sehari) Pastikan anda banyak minum air.....ye...ianya akan lebih cepat membantu....

Dapatkan Dengan Harga Paling Cun Dari Kami.

Harga : RM180/tin. Nak dapat harga paling cun rm 160/tin je dan free gift, sila hubungi saya.
AZIZI

013 983 7195 - Whassap/SMS/Call

Monday, August 4, 2014

TESTIMONI PENGGUNA SHAPE UP - KEMPIS DI BAHAGIAN PERUT

Amalkan pengambilan air kosong (8 glass sehari) Pastikan anda banyak minum air.....ye...ianya akan lebih cepat membantu....

Dapatkan Dengan Harga Paling Cun Dari Kami.

Harga : RM180/tin. Nak dapat harga paling cun rm 160/tin je dan free gift, sila hubungi saya.
AZIZI

013 983 7195 - Whassap/SMS/Call

Wednesday, July 23, 2014

TESTIMONI PENGGUNA NEW IMAGE SHAPE UP


Amalkan pengambilan air kosong (8 glass sehari bulan puasa minum malam je) Pastikan anda banyak minum air.....ye...ianya akan lebih cepat membantu....

Dapatkan Dengan Harga Paling Cun Dari Kami.

Harga : RM180/tin. Nak dapat harga paling cun rm 160/tin je dan free gift, sila hubungi saya.
AZIZI

013 983 7195 - Whassap/SMS/Call
018 209 5464 - SMS/Call

Nak baca lebih lanjut, boleh baca kat blog saya d

http://slimdiet2-kurus.blogspot.com/

Friday, July 4, 2014

CARA MINUM SHAPE UP



Ambil 2 skup masukkan ke dalam 150ml air biasa/air sejuk dan shake.

Peraturan

Contohnya macam ni:

Kes 1
Untuk turunkan berat badan ambil 2 skup 2 kali sehari. Gantikan 2 meal harian kita dengan Shape Up samada sarapan pagi/makan tengahari/makan malam.

Kes 2
Untuk nak dapatkan berat ideal dan nak maintain berat ambil 2 skup 1 kali sehari samada sarapan pagi/makan tengahari/makan malam.

Kes 3
Untuk mereka yang selalu skip makan atau takda masa nak makan boleh amik Shape Up untuk gantikan meal uolls kerana Shape Up dah lengkap dengan segala nutrisi yang diperlukan oleh badan.

Amalkan pengambilan air kosong (8 glass sehari bulan puasa minum malam je) Pastikan anda banyak minum air.....ye...ianya akan lebih cepat membantu....

Dapatkan Dengan Harga Paling Cun Dari Kami.

Harga : RM180/tin. Nak dapat harga paling cun rm 160/tin je dan free gift, sila hubungi saya.
AZIZI

013 983 7195 - Whassap/SMS/Call
018 209 5464 - SMS/Call

Tuesday, July 1, 2014

Tips Minum SHAPE UP Semasa Berpuasa

Tahniah! Anda bertuah dapat bertemu lagi dengan Ramadhan...

bulan barakah. Pasti ramai dah berkira-kira nak kurangkan berat semasa Ramadhan ini kan? Tapi ibadah jangan di lupa. Kumpul pahala banyak-banya

Shape Up sangat sesuai diambil semasa puasa. Sebab anda boleh gantikan masa sahur & masa berbuka dengan Shape Up. Kemudian selepas terawih anda boleh ambil makanan yang anda suka.

Atau....anda boleh juga ambil Shape up semasa sahur & sebelum tidur. Semasa berbuka anda makan makanan yang anda suka.

Atau..anda boleh ambil shape masa sahur & semasa berbuka..masa berbuka anda makan mcm biasa tp biasa akan cepat kenyang sebab shape up pun dah kenyang.

Semoga ia dapat membantu anda dalam anda mengejar berat ideal anda sebelum raya..

Amalkan pengambilan air kosong (8 glass sehari bulan puasa minum malam je) Pastikan anda banyak minum air.....ye...ianya akan lebih cepat membantu....

Dapatkan Dengan Harga Paling Cun Dari Kami.

Harga : RM180/tin. Nak dapat harga paling cun rm 160/tin je dan free gift, sila hubungi saya.
AZIZI

013 983 7195 - Whassap/SMS/Call
018 209 5464 - SMS/Call

Friday, June 20, 2014

MASA YANG SESUAI UNTUK MINUM SHAPE UP



Ramai yang bertanya kepada saya, bila masa yang sesuai untuk minum SHAPE UP ni. Senang je..ni dia jawapannya..

Amalkan pengambilan air kosong (8 glass sehari) Pastikan anda banyak minum air.....ye...ianya akan lebih cepat membantu....

Dapatkan Dengan Harga Paling Cun Dari Kami.

Harga : RM180/tin. Nak dapat harga paling cun rm 160/tin je dan free gift, sila hubungi saya.
AZIZI

013 983 7195 - Whassap/SMS/Call
018 209 5464 - SMS/Call

Thursday, June 19, 2014

SHAPE UP SEMASA PUASA, MEMANG TERBAIK...


JOM KURUS SEBELUM RAYA, AMBIL KESEMPATAN KURUS DENGAN SIHAT SEMASA BERPUASA.

Alpha Lipid SHAPE UP adalah keluaran syarikat New Image Asia yang telah bertapak selama lebih 21 tahun di pasaran dan ia terbukti berjaya menurunkan berat badan secara semulajadi, selamat dan berkesan..!

Amalkan pengambilan air kosong (8 glass sehari) Pastikan anda banyak minum air.....ye...ianya akan lebih cepat membantu....

Dapatkan Dengan Harga Paling Cun Dari Kami.

Harga : RM180/tin. Nak dapat harga paling cun rm 160/tin je dan free gift, sila hubungi saya.
AZIZI

013 983 7195 - Whassap/SMS/Call
018 209 5464 - SMS/Call

Monday, June 16, 2014

Apa tu SHAPE UP Dari New Image


1. Shape up merupakan makanan tambahan yang di gunakan sebagai makanan gantian (meal replacement ) dalam program pengawalan berat badan setelah anda mendapat berat ideal. Ia juga membantu mengawal kadar metabolisme badan anda agar sentiasa berada dalam keadaan yang OPTIMUM.

2. Mendapatkan semula bentuk badan idaman anda - kalau anda rasa seperti berat badan anda meningkat atau baju/seluar anda mula sendat.. anda HARUS mencuba program 90hari ShapeUp kami untuk mendapatkan semula berat ideal dan bentuk badan IDAMAN anda semula.

3. Sajian makanan yang mudah - ShapeUp boleh di gunakan sebagai sajian makanan pagi/tengahhari/malam anda yang berkhasiat. Tapi anda mungkin memerlukan beberapa tin ShapeUp sebulan untuk anda jadikan ShapeUp sebagai alternatif menu makanan anda

4. Boleh juga di gunakan sebagai set permulaan untuk peserta mula berdiet kerana cara pemakanannya tidak begitu STRICT seperti SD2. Setelah anda berjaya mengurangkan pengambilan karbohidrat dan gula dalam program ShapeUp ini anda pasti mahu mencuba program diet sebenar iaitu KETONE DIET by ALPHA LIPID SD2 di mana penurunan dan pengecilan ukuran/berat badan anda lebih PANTAS dan SELAMAT!

Amalkan pengambilan air kosong (8 glass sehari) Pastikan anda banyak minum air.....ye...ianya akan lebih cepat membantu....

Dapatkan Dengan Harga Paling Cun Dari Kami.

Harga : RM180/tin. Nak dapat harga paling cun rm 160/tin je dan free gift, sila hubungi saya.
AZIZI

013 983 7195 - Whassap/SMS/Call
018 209 5464 - SMS/Cal

Friday, June 13, 2014

TESTIMONI SHAPE UP MINUM 3 HARI TURUN 2KG


TESTIMONI SHAPE UP dari New Image. Minum 3hari je dah turun 2Kg. Memang best SHAPE UP ni. 

Amalkan pengambilan air kosong (8 glass sehari) Pastikan anda banyak minum air.....ye...ianya akan lebih cepat membantu....

Dapatkan Dengan Harga Paling Cun Dari Kami.

Harga : RM180/tin. Nak dapat harga paling cun rm 160/tin je dan free gift, sila hubungi saya.
AZIZI

013 983 7195 - Whassap/SMS/Call
018 209 5464 - SMS/Call

TESTIMONI PENGGUNA ALSD2


Dah la berat badan pun turun, penyakit kencing manis pun jadi stable. 

Produk yang sangat berkualiti. Tengok sendiri testimoni pengguna ALSD2.


Harga RM180/tin. Nak harga cun RM160/tin + shaker, BOLEH WHATSAPP/CALL/ SMS ke 013 9837195
CALL/SMS 018 209 546

Wednesday, June 11, 2014

4 HAri Minum SHAPE UP dah Turn 2kg


Baru minum 4 hari dah turun 2 kg ..ISH..ISH..Baju pun dah Longgar..percaya lah baca sendiri dari testimoni customer saya.

Amalkan pengambilan air kosong (8 glass sehari) Pastikan anda banyak minum air.....ye...ianya akan lebih cepat membantu....

Dapatkan Dengan Harga Paling Cun Dari Kami.

Harga : RM180/tin. Nak dapat harga paling cun RM160/tin dan free gift, sila hubungi saya.
AZIZI
013 983 7195 - Whassap/SMS/Call
018 209 5464 - SMS/Cal

Tuesday, June 10, 2014

Testimoni Alpha Lipid Sd2, TERBUKTI BERKESAN



mula-mula beli 1 tin, lps try memang JADI terus order lagi 2 tin ALSD2..alhamdulillah..TERBUKTI BERKESAN. 

Harga RM180/tin. Nak harga cun RM160/tin + shaker, BOLEH WHATSAPP/CALL/ SMS ke 013 9837195
CALL/SMS 018 209 546

CARA MINUM SHAPE UP


Peraturan: Amalkan Shape Up 2 kali sehari samaada replace 2 meals harian kita. Samaada sarapan pagi/makan tengahari/makan malam.

Contoh: Jika kita ingin ambil makan tengahari gantikan meals sarapan pagI dan malam dgn shape up.

Amalkan pengambilan air kosong (8 glass sehari) Pastikan anda banyak minum air.....ye...ianya akan lebih cepat membantu....

Dapatkan Dengan Harga Paling Cun Dari Kami.
Harga : RM180/tin. Nak dapat harga paling cun RM160 sahaja  dan free gift, sila hubungi saya.
AZIZI
013 983 7195 - Whassap/SMS/Call
018 209 5464 - SMS/Call

Friday, June 6, 2014

KELEBIHAN SHAPE UP BERBANDING PRODUK LAIN DI PASARAN



Kelebihan SHAPE UP yang perlu anda ketahui, tidak terdaapat dalam lain-lain produk dipasaran Malaysia. Jom baca dulu.
1. Green Tea
2. L- Carnitine
3. Choline
4. Inositol
Keempat-empat kandungan ini adalah FAT BURNER yang mana tugasnya adalah untuk menghancurkan (Fat Oxidation) lemak-lemak yang degil di dalam badan kita dan dibawa keluar (Fat Mobilisation) secara sekata untuk digunakan sebagai tenaga
Dapatkan Dengan Harga Paling Cun Dari Kami.
Harga : RM180/tin. Nak dapat harga paling cun dan free gift, sila hubungi saya.
AZIZI
013 983 7195 - Whassap/SMS/Call
018 209 5464 - SMS/Call

Wednesday, June 4, 2014

MENU CADANGAN DIET ALPHA LIPID SD2

Ini adalah contoh cadangan menu hidangan ketika anda menjalani program diet ALSD2. Anda perlu lebih bijak untuk memperbagaikan makanan anda (asalkan tidak mengambil lebih 35gm karbohidrat dalam 
sehari) supaya kita ada lebih banyak pilihan makanan dan tidak cepat jemu memakan makanan yang sama setiap hari.

Nikmatilah makanan kita sepenuhnya dan ubahlah cara makanan yang biasa dengan karbohidrat berlebihan kepada makanan yang rendah karbohidrat supaya kita dapat menurunkan berat badan dan tidak merasa lapar semasa berdiet.


SARAPAN PAGI

Makanan Utama
Pilihan 1. Telur setengah masak 2 biji dengan sedikit garam atau kicap asin.
Pilihan 2. Sup telur dengan daging ayam carik.
Pilihan 3. Telur goreng mata kerbau 2 biji dengan cili sos rendah karbohidrat.
Pilihan 4. Telur omelette dengan cheese serta cendawan.
Pilihan 5. Daging burger 2 keping digoreng dengan telur.

Sayuran

Pilihan 1. Tomato cherry 5 biji
Pilihan 2. Sayur campur masak tumis (1 cawan)
Pilihan 3. Kobis (1/2 cawan)
Pilihan 4. Salad / Lettuce (1 cawan)
Pilihan 5. Brocolli (1/2 cawan)

Minuman

Minum air kosong 500ml atau teh hijau 500ml

MAKAN TENGAHARI

Makanan Utama
Pilihan 1. Ikan kukus 1 ekor berempah
Pilihan 2. Ayam gorng 2 potong dengan 2 keping tauhu
Pilihan 3. Daging cincang goreng dengan sos soya
Pilihan 4. Ayam cincang tumis dengan halia
Pilihan 5. Gulai kuning 2 biji telur itik

Sayuran

Pilihan 1. Tumis bendi, cendawan dan bawang (1 cawan)
Pilihan 2. Brocolli tumis dengan udang (1 cawan)
Pilihan 3. Terung dan asparagus kukus berempah (1 cawan)
Pilihan 4. Tumis celery dan udang (1 cawan)
Pilihan 5. Tomato 1 biji (sederhana)

Minuman

Minum air kosong 500ml atau teh hijau 500ml

MAKAN MALAM

Makanan Utama
Pilihan 1. Lamb chop dengan sos rendah karbohidrat
Pilihan 2. Steak dengan sos rendah karbohidrat dan asingkan kuah dalam hidangan
Pilihan 3. 2 ekor ikan goreng tumis bercili
Pilihan 4. Sup kambing/daging/ayam 1 mangkuk
Pilihan 5. Sate ayam/daging/ dan timun serta kurangkan kuah kacang dan tanpa nasi impit (15 cucuk)

Sayuran

Pilihan 1. Brocolli rebus (1 cawan)
Pilihan 2. Ulam sayur campur (1 cawan)
Pilihan 3. Kangkung tumis (1 cawan)
Pilihan 4. Bayam rebus (1/2 cawan)
Pilihan 5. Asparagus goreng (10 batang)

Minuman

Minum air kosong 500ml atau teh hijau/herba 500ml

SUPPER

Makanan Pilihan
Pilihan 1. Telur rebus 2 biji
Pilihan 2. Sup bebola ikan (3 biji, 1 cawan)
Pilihan 3. Tauhu bakar 2 keping & sotong kangkung (asingkan kuah manis)

Minuman

Minum air kosong 500ml atau teh hijau/herba 500ml

SNEK

Makanan Pilihan
Pilihan 1. Tempe goreng ikan bilis (1/2 cawan)
Pilihan 2. Sosej rebus 2 biji
Pilihan 3. Nugget ayam goreng 3 biji

Minuman

Minum air kosong 500ml atau teh hijau 500ml

Dapatkan Dengan Harga Paling Cun Dari Kami.

AZIZI
013 983 7195 - Whassap/SMS/Call
018 209 5464 - SMS/CalL

Monday, June 2, 2014

JOM BUANG LEMAK DENGAN SHAPE UP DARI NEW IMAGE


Jom buang lemak berlebihan dan Reshape ur body!! ada 2 perasa... Coklat n barries.. nyumm2 sedap buat ice blended... 

Produk ini ada 3 fungsi yang unik iaitu sesuai untuk:-

1. Orang GEMUK inginkan KURUS..
2. Orang yang sudah KURUS dan ingin KEKALKAN bentuk badan..
3. Orang yang KURUS risau menjadi GEMUK..

Produk ini amat berbeza dan paling terbaik berbanding produk-produk seumpamanya yang berada di pasaran.. Ini adalah berdasarkan kandungan dan kajian yang telah dibuat..

==
Produk ini adalah "Scientific Meal Replacement Program"
==

"Meal Replacement Program" bermaksud menggantikan salah satu daripada aktiviti makan kita sehari.. kita boleh pilih untuk gantikan makanan kita kepada produk ini di waktu sarapan pagi atau makan tengah hari atau malam..

Pratikal produk ini lebih ringan dan lebih mudah..
Cuma, gantikan salah 1 waktu makan dan kena jaga makan.. Hasil berkualiti dengan penggunaan selama 90 hari..

==
Produk ini membantu meningkatkan tahap metobolisma yang bagus untuk tubuh badan.. Kesan ini menurunkan berat badan yang ideal, tahan lama atau berkekalan..
Tiada lagi YO-YO diet <<--
==

Produk ini membuatkan anda rasa lebih kenyang dan melawaskan perut.. Maka, fungsi-fungsi perut menjadi lebih sihat..

==
Apabila perut sudah sihat.. Risiko GEMUK adalah KURANG..
==

Semua proses ini berlaku secara "NATURAL"
kerana produk kami bukan ubat kurus..
Produk kami adalah "Suppliment" yang mempunyai kandungan yang bagus berdasarkan kajian yang menyeluruh dan terkini..


Dapatkan Dengan Harga Paling Cun Dari Kami.

Harga : RM180/tin. Nak dapat harga paling cun dan free gift, sila hubungi saya.
AZIZI
013 983 7195 - Whassap/SMS/Call
018 209 5464 - SMS/Cal


Kredit to blog : rizqistcollection.blogspot.com

Friday, May 30, 2014

TESTIMONI 2014 ALPHA LIPID SD2 & SHAPE UP



PANAS-PANAS LAGI TESTIMONI ALPHA LIPID SD2 & SHAPE UP.

Kat sini saya attachkan testimoni shape up terkini. Ada beberapa testimoni yang akan saya update dalam masa terdekat. Apa lagi jom cuba shape up sekarang. Makan nasi pun boleh slim tau. 


Kredit to/ Sumber dari : http://suriapagislimdiet2.blogspot.com/. Mohon kongsi gambar untuk rakan-rakan seperjuangan walaupun tak kenal secara personal tapi tetap di bawah naugan New Image.

Harga : RM180/tin. Nak dapat harga paling cun dan free gift, sila hubungi saya.
AZIZI
013 983 7195 - Whassap/SMS/Call
018 209 5464 - SMS/Call

Wednesday, May 28, 2014

KURUS SEBELUM RAYA DENGAN SHAPE UP


SAPE NAK KURUS, NAK CANTIK,NAK SIHAT SEBELUM RAYA NI ANGKAT TANGAN  CEPAT2 
### SELAMAT TINGGAL LEMAK!!!!!###

Shape Up Produk Terbaru dari New Image, Di Jamin Berkesan

- Melangsingkan Badan Secara Sihat
- Mencantikkan Kulit dan Awet Muda
- Formulasi Hebat Alpha Lipid Technology
- Pengambilan 2 x sehari, menjimatkan
- Tidak perlu Diet Ketat, masih boleh makan Nasi atau mengambil Karbo
- Memberi Tenaga
- Sangat Mengenyangkan
- Terdapat dalam 2 rasa yang sedap, Coklat dan Berries
- 1 Tin untuk 2 minggu..Sungguh menjimatkan
============================
4 AGEN PEMBAKAR LEMAK TERBAIK SHAPE-UP
* Green Tea
* L-Carnitine
* Choline
* Inositol

FAT OXIDATION & MOBILISATION. ALPHA LIPID TECHNOLOGY
============================

Dapatkan Shape-up hari ini. Jom Sihat Cantik Sebelum Raya.
Dapatkan Dengan Harga Paling Cun Dari Kami.

Harga : RM180/tin. Nak dapat harga paling cun dan free gift, sila hubungi saya.
AZIZI
013 983 7195 - Whassap/SMS/Call
018 209 5464 - SMS/Call

Thursday, May 22, 2014

TESTIMONI SHAPE UP TERKINI



BERITA BAIK, TESTIMONI TERBARU PENGGUNA SHAPE UP

Kat sini saya attachkan testimoni shape up terkini. Ada beberapa testimoni yang akan saya update dalam masa terdekat. Apa lagi jom cuba shape up sekarang. Makan nasi pun boleh slim tau. 

Kredit to/ Sumber dari : http://nas-alphalipid.blogspot.com/

Harga : RM180/tin. Nak dapat harga paling cun dan free gift, sila hubungi saya.
AZIZI
013 983 7195 - Whassap/SMS/Call
018 209 5464 - SMS/Call

Wednesday, May 21, 2014

SHAPE UP NEW IMAGE ADA DUA PERISA

BERITA BAIK UNTUK MEREKA YANG NAK MENTAIN IDEAL SHAPE DAN BERAT..DAPATKAN PRODUK TERBARU DARI NEW IMAGE....SHAPE UP

Produk Shape Up adalah produk terbaru keluaran New Image. Shape Up didatangkan dengan 2 perisa yang sangat sedap iaitu Berr...ies & Cream dan Chocolat Fudge.

✔- Melangsingkan Badan Secara Sihat
✔- Mencantikkan Kulit dan Awet Muda
✔- Formulasi Hebat Alpha Lipid Technology
✔- Pengambilan 2 x sehari, menjimatkan
✔- Tidak perlu Diet Ketat, masih boleh makan Nasi atau mengambil Karbo
✔- Memberi Tenaga
✔- Sangat Mengenyangkan
✔- Terdapat dalam 2 rasa yang sedap, Coklat dan Berries
✔- 1 Tin untuk 2 minggu. Sungguh menjimatkan

4 AGEN PEMBAKAR LEMAK TERBAIK SHAPE-UP
* Green Tea
* L-Carnitine
* Choline
* Inositol

Harga : RM180/tin. Nak dapat harga paling cun dan free gift, sila hubungi saya.
AZIZI
013 983 7195 - Whassap/SMS/Call
018 209 5464 - SMS/Call

CARA NAK MINUM SHAPE UP


BERITA BAIK UNTUK SEMUA!!! PRODUK TERBARU KELUARAN NEW IMAGE..SHAPE UP.
KHAS UNTUK MEREKA YANG SIBUK, X SEMPAT NAK BERSENAM..SHAPE UP ADALAH PENYELESAIANYA..

Memandangkan Shape Up masih baru di pasaran mesti ramai lagi yang belum tahu cara minum Shape Up kan. Sebenarnya cara minum Shape Up mudah je.
...
Cara pengambilan Shape Up
Ambil 2 skup masukkan ke dalam 150ml air biasa/air sejuk dan shake.

Peraturan dan Cara Minum yang Cukup Senang:

Contohnya macam ni:
Untuk turunkan berat badan ambil 2 skup 2 kali sehari. Gantikan 2 meal harian kita dengan Shape Up samada sarapan pagi/makan tengahari/makan malam.

Untuk nak dapatkan berat ideal dan nak maintain berat ambil 2 skup 1 kali sehari samada sarapan pagi/makan tengahari/makan malam.

Untuk mereka yang selalu skip makan atau takda masa nak makan boleh amik Shape Up untuk gantikan meal uolls kerana Shape Up dah lengkap dengan segala nutrisi yang diperlukan oleh badan.

Amalkan pengambilan air kosong 8 gelas sehari.
Had pengambilan karbohidrat sehari ialah 150gram sehari. Shape Up adalah meal replacement, biasanya lepas amik Shape Up kita dah rasa kenyang so tak perlu fikir sangat bape banyak kita nak amik karbohidrat.

Untuk makluman pada yang belum tahu, Shape Up didatangkan dengan 2 perisa iaitu Berries & Cream dan Chocolat Fudge. So pilihlah yang mana uolls suka. Apa yang pasti rasa kedua-duanya memang sedap sangat. Apa tunggu lagi jom cuba.

Harga : RM180/tin. Nak dapat harga paling cun dan free gift, sila hubungi saya.
AZIZI
013 983 7195 - Whassap/SMS/Call
018 209 5464 - SMS/Call

Friday, January 3, 2014

APA ITU ALPHA LIPID SD2

Direka dengan bahan-bahan untuk menyokong keseimbangan gula darah, kekenyangan di antara waktu makan yang tetap dan jisim otot yang sihat, SDII membantu untuk mengekalkan berat badan yang sihat, sebahagian daripada program pengurusan berat badan yang termasuk perubahan diet dan senaman.

Satu campuran berkualiti tinggi yang komprehensif yang terdiri daripada protein soya bukan-GMO (75%), serat, ekstrak daun teh hijau, vitamin dan mineral.

Suplemen minuman SDII tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa dan membantu untuk memastikan bahawa tubuh anda mempunyai semua nutrien penting termasuk protein supaya lemak dibakar, sementara anda masih dapat mengekalkan jisim otot dan ketegangan.

Setiap hidangan menyediakan 10 gram protein yang boleh digunakan untuk keperluan harian anda.

UNTUK PEMBELIAN, BOLEH CALL/ SMS ke 0111 875 8311 / 013 9837195

(AZIZI)
HARGA PROMOSI RM160 (HARGA BISA RM180)
FREE SHAKER



Thursday, January 2, 2014

TESTIMONI ALPHA LIPID SD2 2014-1

TESTIMONI ALPHA LIPID SD2 - LIHATLAH PERUBAHAN BENTUK BADAN BELIAU HANYA DENGAN 3 TIN ALPHA LIPID SD2.. INSYALLAH.

**************************
-Tiada kesan kelaparan terlampau
-Tiada ketagihan kepada makanan berkarbohidrat dan manis
- Kawalan gula darah lebih baik
- Merangsang tindakbalas insulin yang lebih berkesan
- Lebih bertenaga (Tiada keletihan ketika berdiet)
- Memelihara jisim otot dan ton kulit (Tidak mengendur)

UNTUK PEMBELIAN, BOLEH CALL/ SMS ke 0111 875 8311 / 013 9837195

(AZIZI)
HARGA PROMOSI RM160 (HARGA BISA RM180)
FREE SHAKER

Tuesday, December 31, 2013

BERAT DARI 67KG KEKAL PADA 47KG & KELEBIHAN KANDUNGAN ALHALIPID SD2


BERAT DARI 67KG KEKAL PADA 47KG & KELEBIHAN KANDUNGAN ALHALIPID SD2
==========================
1) MEMPUNYAI TAMBAHAN EKSTRAK GREEN TEA
- Membantu meninggikan metabolisma
- Meningkatkan penggunaan tenaga
- Merangsang badan membakar lemak
- Bahan Antioksida yang kuat
- Pemeliharaan Jantung
- Antibacterial &amp; Antiviral
2) MEMPUNYAI TAMBAHAN SERAT
=========================
- Membantu sistem penghadaman (melawaskan)
- Memberi rasa kenyang lebih lama (elak gastritis)
3) MEMPUNYAI FORMULA TINGGI PROTEIN
==========================
- Memperbaiki jisim otot
- Meningkatkan metabolisma
4) MEMPUNYAI ALPHA LIPID
====================
- Formula ALPHA LIPID untuk penyerapan nutrien2 dan vitamin yang lebih baik!
SEMUA INI BERFUNGSI UNTUK MENJADIKAN
**************************
-Tiada kesan kelaparan terlampau
-Tiada ketagihan kepada makanan berkarbohidrat dan manis
- Kawalan gula darah lebih baik
- Merangsang tindakbalas insulin yang lebih berkesan
- Lebih bertenaga (Tiada keletihan ketika berdiet)
- Memelihara jisim otot dan ton kulit (Tidak mengendur)

UNTUK PEMBELIAN, BOLEH CALL/ SMS ke 0111 875 8311
WHATSAPP KE 013 9837195
(AZIZI)
HARGA PROMOSI RM160 (HARGA BISA RM180)
FREE SHAKER

Friday, December 27, 2013

ALPHA LIPID SD2 HALAL

Alpha lipid SD2 adalah Halal

Adakah anda gemuk / obes? Jangan bimbang kerana anda tidak keseorangan. Berdasarkan statistik Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), sebanyak 16.8juta rakyat Malaysia kini menghadapi masalah lebihan berat badan. Ia tidak hanya melibatkan kaum wanita, malahan turut melanda kaum adam.

Namun, lambakan produk pengurusan badan di pasaran membuatkan anda keliru untuk memilih produk yang selamat dan berkesan. Dengan pelancaran produk Susu Alpha Lipid SD2, persoalan tersebut tidak lagi menjadi masalah. Produk ini telah terbukti menurunkan sehingga 2-5kg dalam masa seminggu dan seterusnya mengekalkan berat ideal anda


UNTUK PEMBELIAN, BOLEH CALL/ SMS ke 0111 875 8311
WHATSAPP KE 013 9837195
(AZIZI)
HARGA PROMOSI RM160 (HARGA BISA RM180)
FREE SHAKER

Friday, December 20, 2013

PERLUKAH ANDA JADI BEGINI NAK BAKAR LEMAK??


Perlukah anda jadi begini untuk singkirkan lemak2 kesayangan anda?
Tak perlu lah susah2 untuk bazirkan kayu dan minyak tanah, simpanlah untuk kegunaan lain seperti membakar lemang. 

Hubungi kami untuk ingkir lemak.

UNTUK PEMBELIAN, BOLEH CALL/ SMS ke 0111 875 8311
WHATSAPP KE 013 9837195
(AZIZI)
HARGA PROMOSI RM160 (HARGA BISA RM180)
FREE SHAKER

TESTIMONI ALPHA LIPID SD2 TAHUN 2013

TESTIMONI ALPHA LIPID SD2 TAHUN 2013.



Ambil tindakan anda sekarang kerana lebih cepat anda bermula, lebih cepat anda lihat hasilnya! Kembalikan kecantikan dan penampilan anda kerana anda juga berhak mendapat pujian dan menjadi pujaan!

UNTUK PEMBELIAN, BOLEH CALL/ SMS ke 0111 875 8311 
WHATSAPP KE 013 9837195
(AZIZI)
HARGA PROMOSI RM160 (HARGA BISA RM180)
FREE SHAKER

Thursday, September 26, 2013

Cadangan Menu Untuk Mereka Yang Diet Alpha Lipid Sd2

Ini adalah contoh cadangan menu hidangan ketika anda menjalani program diet ALSD2. Anda perlu lebih bijak untuk memperbagaikan makanan anda (asalkan tidak mengambil lebih 35gm karbohidrat dalam 
sehari) supaya kita ada lebih banyak pilihan makanan dan tidak cepat jemu memakan makanan yang sama setiap hari.

Nikmatilah makanan kita sepenuhnya dan ubahlah cara makanan yang biasa dengan karbohidrat berlebihan kepada makanan yang rendah karbohidrat supaya kita dapat menurunkan berat badan dan tidak merasa lapar semasa berdiet.

SARAPAN PAGI
Makanan Utama
Pilihan 1. Telur setengah masak 2 biji dengan sedikit garam atau kicap asin.
Pilihan 2. Sup telur dengan daging ayam carik.
Pilihan 3. Telur goreng mata kerbau 2 biji dengan cili sos rendah karbohidrat.
Pilihan 4. Telur omelette dengan cheese serta cendawan.
Pilihan 5. Daging burger 2 keping digoreng dengan telur.

Sayuran
Pilihan 1. Tomato cherry 5 biji
Pilihan 2. Sayur campur masak tumis (1 cawan)
Pilihan 3. Kobis (1/2 cawan)
Pilihan 4. Salad / Lettuce (1 cawan)
Pilihan 5. Brocolli (1/2 cawan)

Minuman
Minum air kosong 500ml atau teh hijau 500ml

MAKAN TENGAHARI
Makanan Utama
Pilihan 1. Ikan kukus 1 ekor berempah
Pilihan 2. Ayam gorng 2 potong dengan 2 keping tauhu
Pilihan 3. Daging cincang goreng dengan sos soya
Pilihan 4. Ayam cincang tumis dengan halia
Pilihan 5. Gulai kuning 2 biji telur itik

Sayuran
Pilihan 1. Tumis bendi, cendawan dan bawang (1 cawan)
Pilihan 2. Brocolli tumis dengan udang (1 cawan)
Pilihan 3. Terung dan asparagus kukus berempah (1 cawan)
Pilihan 4. Tumis celery dan udang (1 cawan)
Pilihan 5. Tomato 1 biji (sederhana)

Minuman
Minum air kosong 500ml atau teh hijau 500ml

MAKAN MALAM
Makanan Utama
Pilihan 1. Lamb chop dengan sos rendah karbohidrat
Pilihan 2. Steak dengan sos rendah karbohidrat dan asingkan kuah dalam hidangan
Pilihan 3. 2 ekor ikan goreng tumis bercili
Pilihan 4. Sup kambing/daging/ayam 1 mangkuk
Pilihan 5. Sate ayam/daging/ dan timun serta kurangkan kuah kacang dan tanpa nasi impit (15 cucuk)

Sayuran
Pilihan 1. Brocolli rebus (1 cawan)
Pilihan 2. Ulam sayur campur (1 cawan)
Pilihan 3. Kangkung tumis (1 cawan)
Pilihan 4. Bayam rebus (1/2 cawan)
Pilihan 5. Asparagus goreng (10 batang)

Minuman
Minum air kosong 500ml atau teh hijau/herba 500ml

SUPPER
Makanan Pilihan
Pilihan 1. Telur rebus 2 biji
Pilihan 2. Sup bebola ikan (3 biji, 1 cawan)
Pilihan 3. Tauhu bakar 2 keping & sotong kangkung (asingkan kuah manis)

Minuman
Minum air kosong 500ml atau teh hijau/herba 500ml

SNEK
Makanan Pilihan
Pilihan 1. Tempe goreng ikan bilis (1/2 cawan)
Pilihan 2. Sosej rebus 2 biji
Pilihan 3. Nugget ayam goreng 3 biji

Minuman
Minum air kosong 500ml atau teh hijau 500ml

Wednesday, July 3, 2013

Panduan Diet Alpha Lipid Sd2

Persediaan yang mantap sebelum berdiet dan kurus bersama SLIM DIET 2
Kenapa orang yang nak kawin, org yg nak pegi dinner kalau nak kurus cepat aje turun nye? Yang kita ni..asyik-asyik gagal. Asyik2 gagal..berbagai-bagai produk guna. beribu-ribu duit abis hanya untuk kurus. Tu pun masih gagal lagi...kenapaaaaaa!!!!!

Sebabnya hanya 1. Kita tak ada matlamat. Kita ingat produk kurus tu produk ajaib. Kita makan mcmana pun tetap kurus. Salah tu!!

Nak diet ni kita tak boleh diet dengan cara membabi buta, maksudnye, hari ni nak diet, esok taknak, kejap on, kejap off, ( Diet SLIM DIET 2 (SD2) memerlukan masa 2 hari untuk menghilangkan gula dalam badan, so tidak boleh nak on & off diet ANDA ok!)


Panduan utk buat persediaan yang mantap sebelum berdiet:
  • 1. Target - berat yang kamu inginkan dan masa yang diperlukan. penting!! ada segelintir yang berdiet,, minggu ni diet, minggu depan tak mahu diet, ALASANNYA.. .'ada rumah terbuka la, kenduri la, orang belanja makan la (makan free memang sedap).. memang makin bertambahlah "KG" ANDA.

  • 2. Cari ILMU - Kena kaji jenis diet yang anda ingin lakukan, cari la apa saja MAKLUMAT yang ada kena mengena dengan diet yang anda ingin lakukan, contohnya diet Atkins, diet SD2 ada persamaan dengan diet Atkins, jadi anda boleh cari maklumat pasal ketosis, air kosong, khasiat telur, dan sebagainya. Carilah apa saja tentang diet, apa2 kita nak buat, kena ada ilmu, baru boleh berjaya.

  • 3. Berfikir secara positif - Saya perhatikan ada sesetengah orang yang dah berjaya kurangkan saiz badan, bila saiz badan dah kecil, tapi takut nak buat baju atau beli baju saiz kecil..takut gemuk balik!! (patut ke kita berfikir macam ni?? sedangkan kita mempunyai azam untuk kurus??) kalau boleh jangan ada pemikiran seperti itu, cuba berazam "aku takkan pakai baju ni lagi" kalau boleh buang je baju-baju tersebut. if berkenan satu baju ni, tapi tiada saiz besar, mulakan beli saiz yg kecil sikit, janji boleh pakai dan fikirkan satu hari nanti anda akan dapat memakai baju tersebut dengan selesa (pasti anda akan tersenyum dan lebih bersemangat)

  • 4. Abaikan MULUT ORANG - Bersedia untuk menerima pelbagai kritikan, kutukan, atau kata-kata yang buat anda tidak bersemangat. Kita perlu ambil kritikan, kutukan serta sebagainya yg sering kita dengari sebelum ini, dengan beralih kepada pemikiran positif ambil sebagai iktibar, kata-kata perangsang, kata-kata semangat untuk membakar semangat ANDA untuk maju ke hadapan dan menurunkan berat badan yang anda idamkan.
So, TETAPKAN MATLAMAT yang kita nak kurus, sihat dan cantik untuk keluarga...!! Dan jdkan ALSD2 ni solusi diet terakhir anda!! Gd Luck u'olls!! Jgn lupa PM/sms/whatsapp saya utk maklumat lanjut : 019-9837195 (azizi)