Hamba Mu Berdoa Ya ALLAH..Amin

“Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih... Ya Allah, sekiranya rezeki kami berada di langit, maka turunkanlah ia; jika ia ada di bumi, keluarkanlah ia; dan jika ia ada di dalam lautan, munculkanlah ia. Sekiranya rezeki kami ada di tempat yang jauh, dekatkanlah ia; jika ia sedikit, banyakkanlah ia; dan jika caranya sukar untuk sampai kepada kami, mudahkanlah ia, serta pindahkanlah rezeki tersebut kepada kami dengan Kemuliaan, Kepemurahan dan KebaikkanMu, dengan RahmatMu, Wahai Yang Maha Pengasihi diantara Yang Pengasih.”

Friday, July 21, 2017

MUDAH JE NAK TURUN BERAT DENGAN SD2


Boleh makan macam biasa dengan sd2!
percayakah anda dengan slim diet II, anda masih boleh makan 3 kali sehari, tetapi berat badan masih boleh turun??? itulah kehebatan sd2, saya dah mengalaminya, jom sama2 kita kurus sambil menjaga kesihatan!!
untuk kesan yang efektif, elakkan mengambil makan terlalu banyak dan berlebihan.
badan kita akan menyimpan segala tenaga yg berlebihan dalam bentuk lemak.
jika kita terlalu banyak makan karbohidrat dan gula manis, maka badan akan tukar segala karbohidrat kepada lemak yang disimpan dalam sel-sel badan kita.
inilah punca kegemukan.
elakkan atau kurangkan makan nasi, mi, bihun, pasta dan minuman dan makanan manis.
slim diet 2 adalah mengandungi protin soya yang tinggi. ia tiada bahan karbohidrat.
senaman ringkas seperti berjalan , menaiki tangga, jogging dapat membantu badan membakar lemak
dapatkan sekarang!!
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA OFFER RM200/TIN DARI SAYA. (HARGA BIASA RM239.60.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Thursday, July 20, 2017

PERKARA MENARIK TENTANG ALPHA LIPID SD2

PERKARA MENARIK TENTANG ALPHA LIPID SD2
Disini saya akan terangkan perkara2 menarik mengenai program Slim Diet II (SD2).

Banyak orang akan mengatakan kalau nak diet / kurus mesti tidak makan. Sebenarnya salah 🙂
Kenapa salah? Kalau anda menjalani program diet SD2 ini, anda perlu makan untuk kurus. Susahkan nak percaya…
Pelbagai makanan anda boleh makan. Anda boleh makan daging, makan telur, makan sayur, cuma anda tidak boleh makan makanan yang berunsurkan karbohidrat, yang lain2… JAWAPANNYA BOLEH SANGAT2!!!

Anda sebenarnya perlu mengurangkan berat badan, kerana dengan kembali ke berat badan yang ideal, anda sebenarnya mengurangkan risiko terkena penyakit kardiovaskular (pembunuh nombor satu manusia), kolesterol anda akan pasti turun, kencing manis (diabetes) semakin baik dan lain2 manfaat yang banyak sekiranya anda mengekalkan berat badan yang ideal.

Satu saja formula yang ingin saya kongsikan dengan anda yang sedang dan akan mengikuti program slim diet 2 ini ialah, kalau bukan ayam, bukan daging, bukan ikan, bukan sayur, jangan makan!. Bestkan?! boleh turun berat badan tanpa berpantang makan benda-benda itu. Dan yang penting tidak perlu berlapar untuk kurus. Boleh turun 3-4 kg seminggu. Insya’Allah jika anda betul2 displin dalam program ini.

Dengan program SLIM DIET II (SD2) anda juga tak perlu untuk menghabiskan beribu-ribu ringgit di pusat slimming, dengan menjalani kaedah ini selama sebulan jikalau berdisplin anda dapat mengurangkan 10kg dalam masa sebulan dengan hanya mengamalkan produk SD2 ini. Sudah banyak testimoni yang di perolehi. Tunggu apa lagi? Kami sentiasa membantu anda.

Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA OFFER RM200/TIN DARI SAYA. (HARGA BIASA RM239.60.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Tuesday, July 18, 2017

BUAH BUAHAN TIDAK BOLEH KURUSKAN ANDA

BUAH BUAHAN TIDAK BOLEH KURUSKAN ANDA
Tahukah anda! dengan hanya memakan buah sahaja sebagai lunch & dinner, tidak membantu menurunkan berat badan kerana buah-buahan itu sendiri mengandungi karbohidrat dan gula. Berat badan hanya menurun kalau lemak dibakar. Jangan seksa diri anda dgn berlapar semata2 ingin kurus. SDII dapat membantu anda.

TIDAK perlu berlapar, harga PALING murah dan paling EFFEKTIF!
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA OFFER RM200/TIN DARI SAYA. (HARGA BIASA RM239.60.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Friday, July 14, 2017

SEKADAR BERKONGSI PENGALAMAN ALPHA LIPID SD2

SEKADAR BERKONGSI PENGALAMAN ALPHA LIPID SD2

Disini saya ingin berkongsi pengalaman saya selama 14 hari menggunakan Slim Diet 2 (2tin).
Memulakan program diet ini pada 12/1/2010 hingga 25/1/2010. Berat saya pada hari pertama menggunakan produk ini ialah 79.8kg dan pada hari ke 5, berat saya sudah turun sebanyak 4kg iaitu 75kg. (hari2 lain saya masih mengamalkan produk ini tapi tidak berdisplin dalam pemakanan)
Sehingga sekarang berat saya masih lagi statik dan tidak berganjak.

Saya berhenti menggunakan produk ini untuk fasa pertama kerana ingin melihat keberkesanan produk ini.
Ramai orang beranggapan jikalau kita berhenti minum atau makan produk diet, badan kita akan naik semula dengan mendadak.
Disini saya ingin tekankan bahawa produk ini tidaklah seperti berikut kerana dari pengalaman saya sekarang, walaupun saya sudah berhenti seketika dan makan kembali karbo namun berat badan saya tidak bertambah.
Alhamdulillah, saya sekarang pon tidak dapat makan dalam kuantiti yang banyak seperti dahulu, mungkin kerana perut saya sudah kecil 🙂
Saya akan memulakan fasa kedua diet saya ini sehingga saya mendapat berat badan ideal iaitu 65kg.
Tidak rugi anda mencuba kerana ianya telah terbukti, bukan omong kosong….. Ianya realiti…
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA OFFER RM200/TIN DARI SAYA. (HARGA BIASA RM239.60.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Thursday, July 13, 2017

CARA MINUM ALPHA LIPID SD2

CARA MINUM ALPHA LIPID SD2
Bagi memberi kesan yang lebih maksimum anda disarankan mengurangkan diet karbohidrat, berlemak dan menambahkan diet protein. Apabila badan kita kurang sumber2 ini, maka dengan semulajadinya pembakaran lemak yang disimpan dibadan kita akan dibakar oleh metabolisme badan. Kita juga memerlukan protein yang cukup untuk menggantikan sel-sel yang telah mati. SD2 akan bertindak sebagai catalyst atau penggalak pengurangan berat badan secara semulajadi dan ianya terbukti berkesan dan selamat.

Saranan saya disini, produk pelangsingan di pasaran memang terlalu banyak membuatkan kita selalu keliru dan rata-rata ingin kesan yang cepat. Yang penting adalah anda perlu bijak memilih dan pilihan anda haruslah yang selamat dan tidak memberi kesan sampingan. Apa2 pun disiplin diri dan kesetiaan kepada program adalah penting dan kuncinya.

Plan Yang Mudah Diikuti:
Tiada peraturan rumit untuk dituruti dan anda dijamin mencapai keberhasilan yang diidam-idamkan. Ianya hanya semudah SATU, DUA, TIGA..
SATU – Tambahkan 2 sudu penuh SLIM DIET II kedalam 200 – 250 ml air sejuk.
DUA – Kurangkan makanan berLEMAK dan berGULA.
TIGA – Tingkatkan penggunaan makanan segar seperti sayur-sayuran, bijirin asli dan makanan laut. 4 gelas SDII sehari akan membekalkan anda dengan 100% zat pemakanan yang diperlukan oleh tubuh anda untuk TENAGA TINGGI dan tubuh yang RAMPING LAGI SIHAT.

Pengambilan buah-buahan adalah TIDAK DIBENARKAN semasa menjalani program ini kerana kandungan Karbohidrat dalam buah-buahan adalah terlalu tinggi. Dalam program ini, kadar karbohidrat harian yang perlu diambil hanyalah antara 20 – 35 gram
** Rasa Slim Diet 2 ialah Kacang Soya Pekat
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA OFFER RM200/TIN DARI SAYA. (HARGA BIASA RM239.60.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Tuesday, July 11, 2017

Cadangan Makanan untuk Pengamal SDII


Sarapan
1. Telor -Mata Kerbau, Omelet (campur sausage, bawang, capsicum, tomato) rebus
2. Sausage – Rebus, Grill, Slice kecil dan goreng
3. Burger daging
4. Ayam kukus dengan spices
5. Fish finger/fillet ( cari yang chunky kurang tepong)

Makan Tengah hari
1. Ayam , daging, Ikan, makanan laut, tauhu , tempe, telor itik dan sayur dalam apa juga cara masakan
2. Yong tau fu tanpa kuey teow – kurangkan gravy

Makan Malam
1. Soup/tomyam ayam, daging, tulang, makanan laut dengan sayur
2. Sama dengan makan tengah hari
Snek
1. Kacang tanah ( tak terlalu banyak)
2. Kacang soya (boleh didapati di snek seksyen mana-mana supermarket.
3. Tempe/ikan bilis goreng dengan sedikit bawang dan chili potong
(Kalau makan diluar ambil saja lauk pauk dan sayur, grill chicken, ikan bakar, lamb/chicken chop)
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA OFFER RM200/TIN DARI SAYA. (HARGA BIASA RM239.60.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Monday, July 10, 2017

BAGAIMANA BERLARI BOLEH MENURUNKAN BERAT BADAN.

BAGAIMANA BERLARI BOLEH MENURUNKAN BERAT BADAN.

Berlari atau jogging merupakan sejenis senaman kardiovaskular yang melibatkan penggunaan otot otot besar seperti peha, betis dan sebagainya dan juga mengakibatkan peningkatan pada kadar degupan jantung.

Berlari akan membantu menambah efisiensi sistem kardiovaskular, yang terdiri daripada jantung, darah dan juga pembuluh darah. Tidak dapat dinafikan, berlari akan membantu meningkatkan tahap kercergasan dan kecergasan, serta membantu mengekalkan kesihatan pada tahap yang optimum.

Dari segi aspek pengurusan berat badan, adakah berlari akan memberi kesan yang baik kepada mereka yang berusaha membakar lemak dan juga menurunkan berat badan?

Ok, sebagai permulaannya, aktiviti aktiviti seperti berlari memerlukan tenaga dan tenaga ini diperolehi daripada sumber pemakanan (yang ditukar kepada bentuk tenaga oleh fungsi badan). Bagi mereka yang obese atau yang mengalami masalah berat badan, apa yang diharapkan adalah dengan melakukan aktiviti berlari dan jogging, sumber tenaga akan diperolehi daripada pembakaran lemak yang berlebihan. Lemak lemak berlebihan ini disimpan dalam bahagian perut, paha, lengan dan juga dagu.
Secara teorinya, bahagian lemak yang dibakar akan mengecil dan akan mengurangkan lapisan lemak yang menyelaputi badan. Kesan daripada ini adalah pengurangan pada berat badan.

Walaubagaimanapun, ini tidak semestinya berlaku.
Bagi mereka yang kurang melakukan aktiviti aktiviti yang menguatkan otot (tidak semestinya pergi ke gim tetapi cukup sekadar mengangkat bebadan sederhana berat seperti dumbbell dan sebagainya. Aktiviti aktiviti ini boleh dilakukan di rumah), senaman berlari yang berterusan akan menyebabkan sistem badan beralih kepada otot (yang lemah) untuk sumber tenaga kerana proses menguraikan otot yang lemah ini lebih mudah.

Otot mempunyai sumber protein yang penting kepada proses metabolisme, yang berfungsi untuk membaiki dan membaik pulih sel sel dalam badan. Protein dalam otot, jika diuraikan kepada bentuk tenaga, akan mengakibatkan otot badan mengecil dan seterusnya menurunkan kadar metobolisme. Kesan negatif akan muncul kerana dengan menurunnya kadar metabolisme, keupayaan badan untuk membakar lemak akan terbantut.

Selain daripada itu, salah satu fenomena yang dilihat oleh mereka yang melakukan aktiviti jogging atau aktiviti aktiviti kardiovaskular yang lain adalah, mereka mengalami kehilangan berat apabila melakukan senaman tersebut secara berterusan, tetapi apabila mereka berhenti daripada melakukannya, berat badan mereka mula naik semula.. Malah, ada yang mengalami kenaikan berat badan yang mendadak sehingga mendapat berat baru yang lebih teruk daripada yang sebelumnya.

Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA OFFER RM200/TIN DARI SAYA. (HARGA BIASA RM239.60.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Saturday, July 8, 2017

Adakah berat badan kita akan naik semula setelah berhenti minum Alpha Lipid SD2?“.

Adakah berat badan kita akan naik semula setelah berhenti minum Alpha Lipid SD2?“.
Sy dengan jujurnya menjawab bahawa sudah tentu berat kita akan naik semula jika kita berhenti berdiet dan memulakan semula cara makan serta tabiat buruk makan kita yang lama.
Namun begitu berat kita akan naik secara perlahan dan kita tidak menghadapi sindrom berat naik mendadak seperti selepas kita berhenti memakan ubat diet.
Oleh itu kita kena betul-betul faham akan fasa diet ALSD2 yang terakhir iaitu fasa pengekalan sepanjang hayat atau ‘lifetime maintenance‘ sebagai fasa terakhir untuk berjaya mengekalkan berat ideal selepas berdiet SD2. Nama fasa ini sahaja sudah menunjukkan bahawa ia adalah satu proses yang harus kita lakukan seumur hidup.
Bagi saya, ini adalah fasa yang paling penting dan juga yang paling susah jika dibandingkan dengan fasa penurunan berat badan sebelum ini.
Pada fasa ini sebenarnya anda tidak perlu lagi mengambil suplemen SD2 tetapi perlu faham bagaimana untuk mengekalkan berat idaman yang telah anda capai untuk sepanjang hayat. Ia bukan sahaja dapat mengekalkan berat ideal yang telah anda capai tetapi juga mengurangkan risiko anda untuk mendapat penyakit.
Ini adalah bentuk tubuh badan yang telah anda capai maka kekalkanlah dengan rasa dan penampakan yang baik.
Sayangnya, kebanyakan orang yang telah berjaya menurunkan berat badan akan kembali semula kepada berat yang lama atau mendapat kembali lemak yang telah bersusah payah menurunkannya paling lama dalam tempoh lima tahun sahaja.
Kebanyakan mereka juga ada yang naik lebih dari itu. Ini mesti akan terjadi jika anda tidak faham bagaimana hendak menjalani fasa ini dan kembali semula dengan corak pemakanan cara yang lama.
Janganlah anda menjadi salah seorang dari mereka ini. Apabila anda merubah secara total cara pemakanan anda kepada cara makan yang baru dan tidak membenarkan diri anda naik melebihi 2.5 kg pada satu masa, maka sudah tentu akan berjaya mengalahkan peperangan kenaikan berat badan ini.

Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA OFFER RM200/TIN DARI SAYA. (HARGA BIASA RM239.60.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Friday, July 7, 2017

MEMBONGKAR RAHSIA PENGURUSAN BERAT ALSD2


Membongkar rahsia produk pengurusan badan terunggul. Jika anda benar-benar serius mahu kurus, teruskan bacaan anda..
Alpha Lipid SD2 adalah keluaran syarikat New Image Asia yang telah bertapak selama lebih 21 tahun di pasaran dan ia terbukti berjaya menurunkan berat badan secara semulajadi, selamat dan berkesan.

Alpha Lipid SDII tercipta daripada hasil kajian sekumpulan ahli perubatan dari Harvard Medical University iaitu Dr. George Cahill dan Dr. George Blackburn.
Produk ini merupakan campuran berkualiti tinggi yang komprehensif, terdiri daripada protein soya bukan GMO, serat, ekstrak daun teh hijau, vitamin dan mineral.

Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA OFFER RM200/TIN DARI SAYA. (HARGA BIASA RM239.60.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Wednesday, July 5, 2017

BAGAIMANA ALPHA LIPID SD2 BERKESAN

BAGAIMANA ALPHA LIPID SD2 BERKESAN
1) MINGGU PETAMA
Bila dah lama gemuk, bukan senang nak turun “kg” kan. Ada yang gemuk air. Ada yang betul-betul gemuk lemak. Dan ada pulak, gemuk kedua-duanya sekali. So pada minggu pertama ini, lebihan air dan toxin akan dibuang. Sebab tu lah kalau orang yang gemuk air, bila menggunakan Alpha Lipid SD2 (alsd2) kita akan lihat terlalu cepat kgnya turun, ada yang sampai 15kg seminggu! Air yang banyak dalam badan adalah tidak baik, kerana ia juga boleh menyebabkan jangkitan kuman dan sesak nafas.
2) MINGGU KE 2 –
Pada minggu kedua alsd2 mula memecahkan lemak tepu tanpa mengganggu otot-otot. Bukanlah satu perkara yang mudah nak pecahkan lemak yang dah berkurun berkumpul dalam badan kita ni. Ia akan mengambil masa berminggu-minggu. Tapi dengan adanya Alpha Lipid Slim Diet 2, proses itu akan dapat dipercepatkan lagi insya-Allah..
3) MINGGU KE 3-
Pada minggu ketiga lemak tepu dan lebihan air itu akan dibuang secara berperingkat. Ini adalah supaya badan kita tidak menghadapi satu kejutan. Bayangkan la bila dah lama gemuk tiba-tiba nak jadi kurus (macam orang pindah rumah lah, bukan senang nak angkat suma barang keluar rumah, mesti mengambil masa kan?. Dan pada masa ini lah alsd2 memainkan peranan penting bila segala vitamins-vitamins diganti balik kepada apa yang hilang dari badan kita.
4) MINGGU KE 4 –
pada minggu ke 4 ini lah kita biasa melihat perubahan ketara kepada penguna Alpha Lipid SD2 (ALSDII), badan lansing, kulit cerah, berseri dan cantik. Mana taknya kebanyakan toxin dan lebihan air telah dibuang. Lemak-lemak pula telah diganti dengan otot pejal, supaya lemak tepu tidak senang untuk bertapak di situ lagi lain kali.
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA OFFER RM200/TIN DARI SAYA. (HARGA BIASA RM239.60.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN


Tuesday, July 4, 2017

TIPS KURUS DARI ALPHA LIPID SD2

TIPS DARI ALPHA LIPID SD2
Ketika mula2 start, berat beliau adalah 85 kg (hampir dgn berat saya yg 84 kg ni). Selepas seminggu setengah selepas menggunakan SD2, berat beliau turun 6 kg. Dan malam tadi, beliau mengumumkan bahawa berat beliau telah turun sebanyak 10 KG dalam masa 3 MINGGU sahaja….memang power!!!
Di antara tip-tip berguna yang beliau kongsikan adalah:
1. ketika dalam program ni, beliau hanya makan makanan berasaskan protein spt. telur, ayam, daging.
2. minum air sebanyak mungkin. Beliau minum air kosong sekurang-kurangnya 2 liter sehari.
3. beliau minum SD2 4 kali sehari dan diselangi dengan makanan berprotein diantaranya.
4. pada peringkat awal, akan terasa pening-pening untuk beberapa hari. Itu maksudnya, badan kita sedang adjust kandungan gula dalam darah. Macammana nak hilangkan pening? Minum air lebih banyak.
Jadi, beliau hanya perlukan lagi 5 kg lagi untuk dapatkan target ideal weight beliau iaitu 70 kg.
Kesimpulannya, SD2 ni memang jadi!!! Walaupun anda termakan karbo sedikit pon, berat anda tetap turun….
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA OFFER RM200/TIN DARI SAYA. (HARGA BIASA RM239.60.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Monday, July 3, 2017

TIPS DIET ALSD2 - CARI KAWAN DIET BERSAMA


Cara ini amat berkesan terutamanya jika anda ingin memulakan program senaman atau program diet. Ini juga adalah rahsia terbesar dibelakang kejayaan latihan individu atau ‘personal training’ yang telah mereka lakukan selama ini.
Anda sangat-sangat memerlukan sokongan seperti ini kerana selalunya apabila anda mula berdiet, orang-orang disekeliling anda akan cuba melemahkan semangat atau memperlekehkan keazaman anda untuk berdiet.
Jika anda mempunyai keazaman yang melibatkan orang lain dan bukan diri anda sendiri sahaja, besar kemungkinan anda akan lebih berjaya melakukannya daripada melakukannya seorang diri.
Kawan berdiet adalah seperti seorang pendengar atau peminat setia. Dengan berkongsi matlamat anda – dengan perkataan yang boleh didengari kepada orang lain, seperti apakah yang akan anda makan, yang anda akan lakukan atau sempurnakan untuk hari ini, minggu ini atau selanjutnya, anda menjadikan perkataan anda lebih bermakna daripada anda memberikan janji yang samar-samar didalam diri sendiri sahaja.
Tambahlagi dengan adanya teknologi internet, tidak ada sebab anda tidak mengambil kelebihan rahsia senjata kejayaaan untuk berdiet ini. Anda dengan mudah boleh mendapat kawan berdiet dimana-mana sahaja dan boleh berkongsi apa sahaja tentang hal-hal berdiet ini.
Sebagai penyumbang maklumat yang kerap di SD2 Wellness Centre dan juga Kelab SD2, Kak Zura telah saksikan sendiri bahawa konsep ini telah banyak membantu ramai orang menurunkan berat badan.
Jadikan Alpha Lipd Slim Diet 2 sebagai program diet anda yang terakhir. Tidak perlu berlapar untuk menurunkan berat badan.
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA OFFER RM200/TIN DARI SAYA. (HARGA BIASA RM239.60.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Tuesday, June 20, 2017

SOALAN LAZIM YANG DITANYA TENTANG ALPHA LIPID SD2

SOALAN LAZIM YANG DITANYA TENTANG ALPHA LIPID SD2
1 ) Adakah 1 tin Alpha Lipid SDII cukup untuk seminggu??
Ya jika diambil mengikut sukatan yang disarankan. Ini kerana New Image telah menetapkan jumlah gram untuk 1 tin tersebut untuk 1 minggu.
2) Adakah berat badan akan kembali naik berhenti selepas mengambil Alpha Lipid SDII??
Kami syorkan utk ikuti program diet kami selama sebulan bg dpt kesan optimum dimana pembakaran lemak berlaku dan akhirnya kalori dlm badan ditukar menjadi otot. Pada masa ini apb kita stop alsd2 pun berat kita akan ‘maintain’
3) Bolehkah pesakit Thyroid mengambil Alpha Lipid SDII??
Boleh InsyaAllah sebab ianya semulajadi, malah ianya mempunyai kandungan vitamin dan mineral yang mampu memberikan zat tamabahan kepada tubuh badan
4) Adakah ALSD2 selamat untuk semua?
Secara umum, kebanyakan yang mengikuti program ALSD2 merasa selesa dengan perubahan positif yang berlaku dalam proses penurunan berat badan.
Namun ada juga yang memerlukan nasihat pakar kesihatan sebelum mengikuti program ini, mereka terdiri daripada :
Ibu mengandung & menyusukan anak (anak bermula 6 bulan ke atas baru boleh itupun alsd2 2 kali sehari dan harus makan sedikit karbo)
Individu yang mempunyai tahap kesihatan yang serius, khususnya penghidap kencing manis yang bergantung kepada insulin, hati, buah pinggang atau neurologikal
Individu yang berumur dibawah 18 tahun
Individu yang alah terhadap soya.
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA OFFER RM210/TIN DARI SAYA. (HARGA BIASA RM239.60.40) PAKEJ KOMBO 2 TIN RM400 SAHAJA)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Saturday, June 17, 2017

RAHSIA PENURUNAN BERAT ALPHA LIPID SD2

Di sinilah rahsia kepada pengurusan badan anda!
Produk Alpha Lipid SD2 merupakan pakej lengkap yang mempunyai kandungan yang tubuh badan anda perlukan untuk mempercepatkan dan membantu proses penurunan berat badan anda. Ianya efektif sekiranya diamalkan secara teratur dan mengikut program penurunan berat badan yang telah disyorkan.
Berdasarkan testimoni pengguna, ramai yang telah pun berjaya menurunkan berat badan dan mendapat bentuk tubuh badan yang mereka idamkan. Dengan hanya mengamalkan produk Alpha Lipid Slimdiet SD II.
Tiba masanya untuk melupakan diet lama anda dan menyertai beribu-ribu orang lain yang sedang menikmati penurunan berat badan yang sihat dengan produk hebat dari New Image iaitu Alpha Lipid Slim Diet.
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA BARU BERMULA 1 JUN 2017 RM239.60 /TIN.
HARGA PAKEJ SOLO DARI SAYA RM210/ TIN.
PAKEJ KOMBO RM400 UNTUK 2 TIN.
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Thursday, June 15, 2017

SIJIL HALAL ALPHA LIPID SD2 YANG DIIKTIRAF JAKIM

SIJIL HALAL ALPHA LIPID SD2 YANG DIIKTIRAF JAKIM
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Saturday, June 10, 2017

100% PRODUK ASAL DI IMPORT DARI NEW ZEALAND

100% PRODUK ASAL DI IMPORT DARI NEW ZEALAND
Profil Syarikat
Ditubuhkan pada tahun 1984, New Image International adalah salah satu daripada perintis produk kesihatan dan jualan langsung di rantau Asia Pasifik.

Pengerusi Pengasas kami, Graeme Clegg, telah memperjuangkan memberikan manfaat kesihatan kolostrum, bahan pasaknya pd as roda untuk banyak produk kami, selama lebih daripada 29 tahun. Beliau adalah seorang pakar dihormati di peringkat antarabangsa pada sifat-sifatnya.

Berpusat di New Zealand, New Image International mencapai pelanggan melalui kumpulan yang semakin meningkat daripada wakil-wakil bebas di Australia, Hong Kong, Indonesia, Malaysia, New Zealand, Filipina, Singapura, Afrika Selatan, Taiwan dan kini Thailand dan Vietnam.
hari, beberapa syarikat-syarikat ini berkembang pesat yang lalu bagi lebih daripada lima tahun dan hanya segelintir yang lalu bagi 29 tahun. kejayaan yang berkekalan New Image adalah berdasarkan kepada empat ciri-ciri utama: produk yang hebat, sistem yang berkesan, orang yang luar biasa dan semangat keusahawanan.

Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Thursday, June 8, 2017

Bagaimana Cara Pengambilan Alpha Lipid SD2?

Bagaimana Cara Pengambilan Alpha Lipid SD2?
Produk Alpha Lipid SD2 disediakan dalam bentuk serbuk
Serbuk:
– Alpha Lipid SD2 disediakan dalam bentuk serbuk2 scoop dicampurkan dengan 250ml air sejuk kosong dan digoncangkan menggunakan "shaker". Alpha Lipid SD2 Sebaiknya perlu diminum sebelum makan 4kali sehari.
Pesanan : Alpha Lipid SD2 Diambil 4kali sehari sebelum atau selepas makan
Peringatan : Elakkan penggunaan air panas dan air suam, boleh guna air sejuk.
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Monday, June 5, 2017

KELEBIHAN ALPHA LIPID SD2

KELEBIHAN ALPHA LIPID SD2
New Image Group sebagai company yang bertanggungjawab mengeluarkan produk Alpha Lipid SD2 yang terbaik di dunia telah mendapat pengiktirafan Export Winner yang dianugerahkan oleh Kerajaan New Zealand sebanyak 3 kali.
Terdapat pelbagai kelebihan produk Alpha Lipid SD2, diantaranya ialah;
Produk Alpha Lipid SD2 ialah produk yang selamat dan berkesan kerana berasaskan bahan semulajadi
Produk Alpha Lipid SD2 Menegangkan kulit dan tiada gelebehan kerana berasaskan protein soya
Produk Alpha Lipid SD2 Mengurangkan masalah berkaitan obesiti
Produk Alpha Lipid SD2 Ianya mengandungi nutrien semulajadi serta mengurangkan toksik dalam badan.
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Friday, June 2, 2017

Formula Sihat dan Berkesan Alpha Lipid SD2

Formula Sihat dan Berkesan Alpha Lipid SD2

Kandungan semulajadi Alpha Lipid SD2 adalah produk lengkap untuk menggalakkan proses penurunan berat badan dan seterusnya mengekalkan kelangsingan anda dalam jangkamasa panjang:
Ekstrak daun teh hijau (green tea) membantu meningkatkan metabolisma dan penggunaan tenaga. Selain itu, ia juga adalah antioksida yang kuat
Formula tinggi protein memperbaiki jisim otot dan turut meningkatkan tahap metabolisma
Tambahan serat/ fiber membantu sistem penghadaman (melawaskan) dan memberi rasa kenyang lebih lama (elak Gastritis)
Formula Alpha Lipid SD2 bertindak untuk penyerapan nutrien dan vitamin yang lebih baik dan berkesan
Produk Alpha Lipid SD2 di keluarkan oleh syarikat N.Z New Image sdn Bhd ( Anak syarikat New Image International di Auckland, New Zealand ).
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Thursday, June 1, 2017

JOM KURUS SECARA SEMULAJADI


Program pengurusan semulajadi Alpha Lipid SD2 adalah program lengkap untuk menggalakkan proses penurunan berat badan dan seterusnya mengekalkan kelangsingan anda dalam jangkamasa panjang.
Program pengurusan semulajadi Alpha Lipid SD2 membantu anda mendapatkan berat badan yang ideal dengan mengamalkan konsep diet yang sihat TANPA BERLAPAR dan sekaligus mengurangkan lemak badan berlebihan pada tubuh anda. Alpha Lipid SD2 juga membantu anda untuk mengekalkan bentuk tubuh badan yang menarik dan menawan. Penurunan berat badan menjadi lebih mudah.
Program yang berdasarkan kepada penyimpanan protein dan diet ketogenik (Protein Sparing Modified Fast - PSMF) ini adalah hasil kajian sekumpulan ahli perubatan dari Harvard Medical University (Dr. George Cahill and Dr. George Blackburn).
Hasil dari kajian ini, syarikat New Image International yang juga pengeluar produk Colostrum Alpha Lipid Lifeline telah menghasilkan produk Alpha Lipid SD2 Slim Diet II yang mampu menggegarkan pasaran di Malaysia.
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Monday, May 29, 2017

APAKAH ALPHA LIPID SD2?

Ramai yang bertanya apakah ALPHA LIPID SD2?
Produk Alpha Lipid SD2 merupakan campuran berkualiti yang komprehensif yang terdiri daripada protein isolate bukan GMO, serat, ekstrak daun teh hijau, vitamin dan mineral. Produk ini membantu anda dalam proses pembakaran lemak dalam badan secara semulajadi yang menghasilkan keton dan disebut sebagai ketosis.

Produk Alpha Lipid SD2 merupakan program pengurusan badan dan bukanlah 'meal replacement' dimana kita perlu berlapar tetapi ia adalah 'meal supplement' yang perlu mengamalkan pemakanan yang seimbang, di mana anda tidak perlu meninggalkan rutin pemakanan harian anda sepanjang tempoh berdiet. Oleh itu, anda tidak akan merasa letih dan lesu walaupun proses pembakaran lemak sedang rancak berlaku dalam badan anda.

Produk Alpha Lipid SD2 ini direka dengan bahan-bahan untuk menyokong keseimbangan gula darah, kekenyangan di antara waktu makan yang tetap dan jisim otot yang sihat, Alpha Lipid SD2 membantu untuk mengekalkan berat badan yang sihat, sebahagian daripada program pengurusan berat badan yang termasuk perubahan diet dan senaman.

Produk Alpha Lipid SD2 tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa dan membantu untuk memastikan bahawa tubuh anda mempunyai semua nutrien penting termasuk protein suoaya lemak dibakar, sementara anda masih dapat mengekalkan jisim otot dan ketegangan. Setiap hidangan menyediakan 10gram protein yang boleh digunakan utnuk keperluan harian anda.

Produk Alpha Lipid SD2 di keluarkan oleh syarikat N.Z New Image sdn Bhd ( Anak syarikat New Image International di Auckland, New Zealand ).

Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Saturday, May 27, 2017

TESTIMONI ALPHA LIPID SD2 TURUN 10KG DALAM 10 HARI

TESTIMONI ALPHA LIPID SD2 TURUN 10KG DALAM 10 HARI
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Friday, May 26, 2017

TESTIMONI ALPHA LIPID SD2 TURUN 21KG

TESTIMONI ALPHA LIPID SD2 TURUN 21KG

Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke 
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Thursday, May 25, 2017

TESTIMONI ALPHA LIPID SD2 - DARI 65kg KE 60kg

TESTIMONI ALPHA LIPID SD2 - DARI 65kg KE 60kg
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Tuesday, May 23, 2017

TESTIMONI ALPHA LIPID SD2 - DARI 84kg KE 69kg

TESTIMONI ALPHA LIPID SD2 - DARI 84kg KE 69kg
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke 
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN



Thursday, May 18, 2017

TESTIMONI ALPHA LIPID SD2 - DARI 120kg KE 91kg

TESTIMONI ALPHA LIPID SD2 - DARI 120kg KE 91kg
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke 
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN



Wednesday, May 17, 2017

ALPHA LIPID SD2 TESTIMONI

TESTIMONI ALPHA LIPID SD2
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke 
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN.

Tuesday, May 16, 2017

TESTIMONI ALPHA LIPID SD2

TESTIMONI ALPHA LIPID SD2
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN.

Monday, May 15, 2017

HARGA OFFER ALPHA LIPID SD2

Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke 
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN.

Wednesday, May 10, 2017

TESTIMONI ALPHA LIPID SD2

TESTIMONI ALPHA LIPID SD2
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN.

Tuesday, May 9, 2017

KURUS BADAN DENGAN CARA YANG SIHAT

KURUS BADAN DENGAN CARA YANG SIHAT
Adakah anda merasakan diri anda gemuk atau obes? Jangan bimbang kerana anda tidak keseorangan. Berdasarkan statistik oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), sebanyak 16.8 juta rakyat Malaysia kini menghadapi masalah berat badan berlebihan. Masalah ini bukan hanya melibatkan kaum wanita, malahan ianya ini turut melanda kaum lelaki.
Bagaimanakah cara anda mengatasi masalah kegemukan ini?? Ada sesetengah yang sanggup menahan lapar hanya semata-mata ingin kelihatan sentiasa kurus sehingga membawa tabiat makan yang tidak betul. Hasilnya bukan berat badan berkurang malahan ianya bertambah!
Cara slim diet yang dilakukan ialah SALAH! Selain pemakanan yang seimbang dan bersenam, badan kita juga memerlukan supplement tambahan untuk membantu keseimbangan diet dalam badan kita.
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Thursday, May 4, 2017

ALPHA LIPID SD2 - RAMAI YANG SELESA BELI DARI KAMI

RAMAI YANG SELESA BELI DENGAN KAMI
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke 
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN.

Friday, April 21, 2017

TESTIMONI ALPHA LIPID SD2 DARI 63KG KE 47KG

TESTIMONI ALPHA LIPID SD2
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN.

Monday, April 17, 2017

TIPS TAMBAHAN SEMASA MENGAMBIL SD2.

TIPS TAMBAHAN SEMASA MENGAMBIL SD2.
Semasa Pengambilan Alpha Lipid SD2
Untuk menurunkan berat badan anda secara optimum, kami cadangkan anda untuk menggabungkan pengambilan ALSD2 dengan tips-tips berguna, seperti berikut:
Elakkan/ kurangkan karbohidrat serta makanan manis dan berkanji
Elakkan/ kurangkan minuman bergula dan berkafein
Minum air kosong 2-3 liter (8 gelas) setiap hari
Buat senaman/ aktiviti ringan selama 15-30 minit setiap hari
Pastikan anda tidak berlapar sepanjang diet ALSD2 dijalankan
Tips Ekstra: Tambahkan cuka epal (apple cider vinegar) dan/ atau minyak zaitun (olive oil) ke dalam bancuhan Alpha Lipid SD2. Lakukannya sekali sahaja dalam sehari dan kesannya memang hebat!
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN.

Friday, April 14, 2017

CARA MINUM ALPHA LIPID SD2

CARA MINUM ALPHA LIPID SD2
Tiada sebarang peraturan rumit yang perlu anda ikuti dan anda akan mendapat bentuk badan yang diidam- idamkan selama ini. Berikut adalah beberapa perkara yang mesti anda lakukan untuk mencapai hasil yang optima:
Lebihkan pengambilan protein seperti ikan, ayam, daging, seafood, dan sayuran.
Kurangkan makanan berlemak dan bergula seperti coklat.
Penting untuk anda minum 2-3 liter (8 gelas) air sehari
Pengambilan Alpha Lipid SDII sememangnya terbukti untuk menurunkan berat badan. Disiplin diri dan kesetiaan terhadap program diet adalah kunci utama kejayaan anda. Selamat Mencuba!
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN.

Thursday, April 13, 2017

KELEBIHAN ALPHA LIPID SD2


KELEBIHAN ALPHA LIPID SD2
Tiada kesan kelaparan terlampau
Tiada ketagihan kepada makanan berkarbohidrat dan manis
Kawalan gula darah lebih baik
Merangsang tindakbalas insulin yang lebih berkesan
Lebih bertenaga (Tiada keletihan ketika berdiet)
Memelihara jisim otot dan ton kulit (Tidak mengendur)
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN.