Hamba Mu Berdoa Ya ALLAH..Amin

“Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih... Ya Allah, sekiranya rezeki kami berada di langit, maka turunkanlah ia; jika ia ada di bumi, keluarkanlah ia; dan jika ia ada di dalam lautan, munculkanlah ia. Sekiranya rezeki kami ada di tempat yang jauh, dekatkanlah ia; jika ia sedikit, banyakkanlah ia; dan jika caranya sukar untuk sampai kepada kami, mudahkanlah ia, serta pindahkanlah rezeki tersebut kepada kami dengan Kemuliaan, Kepemurahan dan KebaikkanMu, dengan RahmatMu, Wahai Yang Maha Pengasihi diantara Yang Pengasih.”

Wednesday, November 16, 2016

KEPADA IBU MENYUSU BABY YANG NAK KURUS KAN BADAN DENGAN ALPHA LIPID SD2..


Ramai juga orang yang bertanya tentang ini.. Oleh kerana saya pun belum agak mahir tentang hal ini, maka saya jawab berdasarkan jawapan yang diberikan oleh sifu SDII kita, iaitu En Kamarul Nordin di dalam buku beliau, "Siri Bimbingan SDII - Volume I".
PIlihan pertama yang beliau berikan adalah, supaya ibu yang menyusukan memilih kaedah yang semulajadi untuk menurunkan berat badan. Ini kerana, bila menyusu, anda akan membakar kalori yang lebih dari biasa.
Sekiranya anda tidak sabar dan masih terpaksa untuk berdiet bagi mengembalikan bentuk asal anda, seeloknya anda menunggu sekurang-kurangnya 2 bulan selepas bersalin dan selesai tempoh pantang. Anda juga seharusnya mendapatkan nasihat doktor untuk memastikan adakah anda memang sudah cukup sihat untuk melakukan apa-apa jenis program diet. 3 perkara penting adalah minum banyak air, rehat yang cukup dan makan makanan yang sihat dan seimbang.
Sekiranya anda sudah mendapat nasihat doktor untuk berdiet dan memilih SDII sebagai program diet anda, makan anda perlu mengubah suai program pemakanan rendah kabohidrat seperti fasa pengekalan berat badan ("maintenance level"), di mana anda boleh mengambil karbohidrat yang lebih tinggi dari biasa, iaitu lbh krg 100gm kabo sehari.
Selain itu, harus pastikan :
i) Jangan berlapar dan minum air yang cukup - jika berlapar, ia akan menyebabkan anda letih dan lemah. Apabila berada dalam keadaan ini, maka anda akan kurang fokus untuk menjaga kesihatan bayi dan ini menyebabkan kekurangan susu anda.
ii) Kadar penurunan berat badan yang lebih sederhana - kadar penurunan berat yang sederhana tidak akan mengganggu jumlah pengeluaran susu ibu atau kesihatan bayi. Namun begitu, jika berat anda turun terlalu cepat apabila meminum SDII, maka olah lah makanan anda dengan memakan buah-buahan dan sayuran berkanji yang akan memperlahankan kembali penurunan berat badan anda.
Yang paling penting, bayi anda tetap sihat dan mendapat susu serta zat makan yang cukup. Sekiranya ada perkara-perkara di atas yang menjejaskan kesihatan anda & bayi, maka berhentilah berdiet buat seketika dan perlu diolah kembali cara diet anda supaya lebih sesuai.
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN.

Tuesday, November 1, 2016

ALPHA LIPID SD2 - KULIT LEBIH CANTIK DAN SIHAT


Pada umumnya, pengamal diet SDII sering memberi komen tentang peningkatan corak kulit dan warna kulit mereka. Mereka biasanya berkata, bukan sahaja badan menjadi kurus, sihat dan tidak menggelebeh, malah kulitnya juga lebih cantik dan berseri-seri. Jawapannya sungguh mudah, iaitu : pemakanan yang betul dan peningkatan pengambilan air. Malah, produk ini juga adalah berasaskan soya, yang sememangnya salah satu medium utama yang digunakan untuk mencantikkan kulit.

Selain itu, pengamal SDII juga tidak akan kelihatan lesu dan cengkung kerana kandungan zat makanan dan jumlah protein yang baik di dalam program diet ini memelihara protein badan. Muka yang lesu selalunya disebabkan mereka menahan lapar ataupun kehilangan berat badan akibat penyakit. Dengan SDII, anda tidak perlu menjauhkan diri anda daripada apa-apa kecuali kalori.

Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN.

Friday, October 21, 2016

KENAPA KITA SELALU LAPAR BILA BERDIET ALPHA LIPID SD2


Pertama sekali jika anda selalu merasa LAPAR (bukan selera bertambah - ini adalah dua perkara yang berbeza) ketika berdiet SD2, maka anda patut merasa gembira kerana injin pembakaran lemak anda sudah mula memberi kesan dan badan kita mula membakar kalori yang lebih banyak dari biasa. Apabila kita masih kurang makan untuk mengalas perut kita, maka badan akan memberikan alamat untuk kita makan dengan lebih kerap. Oleh itu, pergilah makan lagi dan ambillah hanya makanan yang boleh kita makan kerana ketika berdiet SD2 tidak ada pantang untuk kurang makan. Kalau kita kenyang maka metabolisma kita akan lebih meningkat dan kita boleh membakar lemak dengan lebih banyak lagi asalkan kita menjaga tahap kandungan karbohidrat didalam makanan yang kita ambil tidak melebihi 35 gm sehari.
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Wednesday, October 12, 2016

PERBEZAAN DIET ALPHA LIPID SD2 & TANPA ALPHA LIPID SD2


Ramai yang berpendapat, "Kalau kurangkan karbohidrat, baik diet sendiri je, xpayah lah nak beli SDII ni.." Ya, memang betul, tanpa SDII pun, anda masih boleh berdiet, TETAPI perbezaannya adalah:
1. Kulit anda tidak akan menggelebeh, kerana di dalamnya mempunyai protein2 yg berkualiti tinggi, vitamin, mineral & asid lemak yg mencukupi. Jika diet biasa, harus pandai mengawal kadar protein, vitamin, mineral dan asid lemak yang diambil supaya kurus tetapi kulit tidak menggelebeh.Dengan protein soya juga, kulit anda akan menjadi lebih tegang, tona warna yang lbh baik, dan tampak lebih muda.
2. Penurunan lebih pantas & mengawal nafsu makan. Cuba anda xambil karbohidrat tanpa SDII selama seminggu, agak2 brapa kg boleh turun dan berapa inci ukuran badan boleh turun? Kemudian pula, yang dikhuatiri, minggu depannya, nafsu makan akan kembali seperti asal, sudahnya, ambil karbohidrat secara berlebihan pula.. Dengan SDII, penurunan boleh sehingga 3-5 kg seminggu, dan setelah 2-3 minggu mengamalkan diet kurang karbohidrat, biasanya pengamal diet memaklumkan bahawa keinginan untuk mengambil makanan2 berkarbohidrat sudah berkurangan secara automatik.
3. Metabolisme meningkat secara semulajadi. Ini menyebabkan, setelah anda memperolehi berat badan ideal anda, anda sudah TIDAK PERLU lagi untuk meminum SDII. Cuma dengan mengawal corak pemakanan anda (kebiasaannya dengan pengambilan sehingga max 100gm karbo sehari), masih boleh kekalkan berat badan anda sepertimana biasa.
4. Boleh makan 3x sehari, tidak perlu berlapar. Jadi pengamal diet SDII tampak lebih sihat dan bertenaga, tidak kelesuan & kelaparan.
5. Tiada kesan sampingan seperti sakit perut, kerap buang air besar/kecil, kelaparan terlampau. Sebaliknya menjaga berat badan untuk jangka panjang dan membaikpulih kesihatan secara keseluruhan.
6. Menyelesaikan punca sebenar penambahan berat badan dan bukan menyelesaikan masalah sampingan sahaja. Ini kerana ia bekerja secara rapat dengan proses penurunan berat badan secara semulajadi.
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Tuesday, October 4, 2016

Kenapa Penurunan Berat Badan Yg Perlahan @ Mendatar??


Sesetengah pihak mengadu penurunan berat badan yang perlahan @ mendatar setelah agak beberapa lama mengamalkan Alpha Lipid Sd2. Ini bermakna tahap metabolisma anda berkemungkinan lebih rendah daripada orang lain, jadi badan anda lebih perlahan membakar simpanan lemak daripada org lain. Kadangkala juga berlaku masalah sekatan pembakaran lemak menyebabkan berat anda tidak turun langusung, menyebabkan anda berasa kecewa. Mungkin anda harus menyemak kembali beberapa perkara berikut:
1. Karbohidrat tersembunyi - Perhtaikan karbo tersembunyi seperti salad dressing, kekacang, sos cili/tomato, kuah makanan (gravy) utk chicken/lamb chop, buah2an. Gunakan ketostick dgn lbh kerap utk memastikan anda tiada mengambil karbohidrat yang tinggi. Jika ketostick masih putih, ini bermaksud kandungan karbohidrat yang anda ambil masih tinggi, maka SDII tidak dapat membakar lemak anda.
2. Masih berlapar, atau meninggalkan waktu makan - Anda tidak boleh berlapar ketika mengikuti program ini. Makanlah 3x sehari, atau 4-5 x sehari, tetapi dgn saiz yang sederhana (makan dengan kerap tetapi sedehana). Mengurangkan makanan @ terlalu lama tidak makan (lebih 6 jam) menyebabkan gula dalam darah berkurangan dan anda akan merasa letih, lesu, menggigil dan kelaparan sehingga memungkinkan sakit kepala atau gastrik. Berlapar juga menyebabkan badan anda membakar lemak lebih perlahan.
3. Ubat-ubatan @ supplement - Cuba semak ubat2an yg anda ambil, yg berkemungkinan mpy kandungan karbo yg tinggi.
4. Bersenam - Pada tahap ini anda mungkin perlu pergi bersenam, sekurang2nya 20-30 minit senaman ringan sehari. Ini dapat menyelesaikan masalah sekatan pembakaran lemak.
5. Kurangkan terlalu byk pemakanan berprotein pada satu masa - Cuba makan dengan saiz yg sederhana tetapi kerap kali (4-5x sehari), supaya berasa puas tetapi tidak terlalu kenyang. Ini kerana terlalu byk protein pada satu masa juga akan menyebabkan protein menjadi gula di dalam darah & proses ini akan mengganggu pembakaran lemak. Makanlah dgn lebih perlahan utk memudahkan anda mengukur samada anda sudah kenyang atau belum. Sekiranya tidak yakin berapa bykkah yang perlu anda makan, cuba kurangkan kuantiti yg anda biasa makan pada setiap kali waktu makan. Selepas 30 minit, jika anda x lagi berasa lapar, maka anda akan tahu beza di antara tabiat makan yang buruk atau lapar yg sebenar.
6. 2 liter air sehari - Pastikan anda minum sekurang2nya 2 liter air sehari. Selain mengatasi masalah sembelit, ia juga dapat membezakan adakah anda betul2 lapar @ cuma dahaga. Kadangkala anda berasa lapar, sedangkan apa yg diperlukan hanyalah sekadar minuman. Air juga diperlukan untuk tindakbalas pembakaran optima dan pembuangan kumuhan pembakaran.
7. Period - Tindakbalas kimia mengurangkan kadar pembakaran lemak @ utk sesetengah individu, tiada pembakaran lgsung ketika ini. Berat badan xakan turun & keto stick memang akan sentiasa putih ketika ini. Tetapi anda juga digalakkan untuk terus meminum SDII untuk mendapatkan kulit yang cantik dari proetin soya itu.
8. Sembelit, lakukan yang sewajarnya - Minumlah air yg banyak, makanlah banyak sayuran & tambahkan fiber atau physillium husk (yg xberperisa) ke dalam minuman anda. Sembelit menyebabkan anda berasa sembab, & lemah utk melakukan senaman.
9. Jangan terlebih makan pemanis tiruan - Setiap paket pemanis tiruan mengandungi sekurang2nya 1 gm karbo. Jangan mengambil >3 paket sehari. Sesetengah org menghadapi masalah utk menghilangkan ketagihan karbohidrat apabila memakan pemanis tiruan.
10. Kaffein - Kadangkala kaffein berlebihan seperti di dalam kopi, teh & cola memberi kesan kpd kandungan gula di dlm darah & menyebabkan anda sentiasa ketagihan gula. Mungkin anda perlu beralih kepada minuman decaf tanpa gula.
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Monday, October 3, 2016

Air Kosong ~ Berapa Banyak Kena Minum?


Pagi ni saya cerita sikit pasal Air Kosong ni.. Ok, ramai jgk yg tanya pasal air masak ni.. Kebetulan ada jumpa 1 tips yang agak menarik pasal air kosong @ plain water ni..
Kebiasaannya, air kosong yang diperlukan adalah lebih kurang 2 liter sehari untuk setiap orang, untuk fungsi badan kita berfungsi dengan betul. Walaubagaimanapun, ada 1 tips ni menyatakan, kalau nak tau brapa banyak jumlah air masak yang diperlukan, kena bahagikan berat badan kita dengan 25..
Contohnya, macam saya ni, berat 54kg / 25 = 2.16. Jadi maksudnya, badan saya memerlukan 2.16 liter air sehari baru lah badan kita memproses dengan betul, dan secara x langsung, membuang toksik2 atau lemak2 yang xdiperlukan itu, lebih2 lg bila menggunakan SDII ni..
Selamat mencuba.. :)
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Monday, September 26, 2016

NASIB BAIK ADA ALPHA LIPID SD2


Perbezaan dulu & skarang... Hehehe... Ada sape2 yg terasa, sila angkat laptop @ keyboard eh.. ;p Nak slim dgn cara cepat?

TERBUKTI KERANA HANYA ALPHA LIPID SD2 PRODUK YANG BETUL2 BERKESAN UNTUK MENURUNKAN BERAT BADAN ANDA!! Ramai yang telah mengakui keberkesanannya.. ANDA BAGAIMANA??

Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Saturday, September 24, 2016

Contoh Menu Semasa berDIET dengan SD2


Pagi:
1.) 1 telur (boiled, goreng, atau scrambled), tambah kicap masin / mayonnaise atau makan begitu sahaja.
- 0.6 hingga 1 gram karbohidrat
- 2 keping roti Gardenia Breaktru (dulu Fit & Trim) Wholemeal - kandungan carbo is 10.1gm per 2 slices
2.) Sayur salad dengan serpihan keju mozarella atau olive oil sahaja.
- 0.5 karbohidrat
Tengahari:
1.) Ikan pari panggang (apa2 ikan pun boleh, asalkan sedap)
- 0 gram karbohidrat)
2.) ATAU ganti ikan dengan ayam (boleh roast, steam, goreng pun tak apa asalkan letak rempah tak berperisa tiruan, tak bergula).
- 0 gram karbohidrat
3.) Sayur bayam / sawi - boleh masak biasa asalkan tak bersantan, tak bergula, tak bercampur anything berkarbohidrat
0.2 - 1 gram karbohidrat
- any kind of sayur kecuali kentang. Kurangkan lobak merah..Lebihkan sayur2 hijau dan fresh.
4.) ATAU makan salad sekali lagi
Malam: - sebelum jam 9.00pm:
Kurang lebih sama macam tengahari, kecuali kalau masak ikan waktu tengahari, malam tukarlah dengan ayam atau daging.
1.)Sup daging lembu, sup ayam pun okay asalkan tak bergula. Cukup berempah dan tambah garam.
2.)Tomyam pun boleh, tapi jangan letak sotong atau kerang, banyakkan udang, kepingan ikan, dan ketam (ketam dari pasar, bukan crab fingers sebab karbohidratnya tinggi.)
Karbohidrat Udang= 0 gram, Ketam hidup= 0 gram.
3.) Daging goreng kering
4.) ATAU steak lembu / kambing
Snacks:
1.) 1 keping Cheddar cheese
2.) atau salad ringan (seperempat / separuh saiz)
3) 2 keping tauhu sumbat..(isikan dgn taugeh dan timun sahaja)..makan pagi, tgh hari, ptg & malam pun takper..
Minuman:
1.) Air biasa
2.) Green tea / herbal tea boleh tapi jangan tambah gula ..
TERBUKTI KERANA HANYA ALPHA LIPID SD2 PRODUK YANG BETUL2 BERKESAN UNTUK MENURUNKAN BERAT BADAN ANDA!! Ramai yang telah mengakui keberkesanannya.. ANDA BAGAIMANA??
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Wednesday, September 21, 2016

JGN LUPA MAKAN SARAPAN PAGI, MAKAN TENGAHARI DAN MALAM. MAKAN MALAM SEBELUM JAM 9 MALAM. JGN PONTENG MAKAN


JGN LUPA MAKAN SARAPAN PAGI, MAKAN TENGAHARI DAN MALAM. MAKAN MALAM SEBELUM JAM 9 MALAM. JGN PONTENG MAKAN
Contoh sarapan / Breakfast
1.) Telur rebus - 1 biji - (0.6 grams carb)
2.) Chicken slice - 2-3 keping - (0.0 grams carb)
3.) Air suam - 1-2 glass - (0 gram carb)
4.) Keju - 2 keping - (1 gram carb)
Makan Tengahari / Malam
1.) Ikan panggang - 1-2 keping - (0 gram Carb)
2.) Sup Ayam - 1 mangkuk - (0.5 - 1 gram Carb)
3.) Ayam goreng - 1-2 ketul - (0.5 - 1 gram Carb)
4.) Sayur-sayuran hijau - 1 mangkuk - (1 - 3 grams Carb)
5.) Telur goreng - 1-2 biji - (1 - 1.5 gram Carb)
CARB = KARBOHIDRAT
(JGN LEBIH DRPD 20 GRAMS CARB SEHARI KALAU NAK KURUS)
Nasi - 1 pinggan penuh = 88 grams Carb !
Nasi - 1/2 pinggan (nasi separuh) = 44 grams Carb.
Nasi - 1/4 pinggan = 22 grams Carb.
Mee (mihun/spagetti/laksa/laksang/fettuccinni) = 10 - 100 grams Carb (meehoon paling rendah Carb = lebih kurang 10g sepinggan)
TERBUKTI KERANA HANYA ALPHA LIPID SD2 PRODUK YANG BETUL2 BERKESAN UNTUK MENURUNKAN BERAT BADAN ANDA!! Ramai yang telah mengakui keberkesanannya.. ANDA BAGAIMANA??
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Monday, September 19, 2016

CONTOH PEMAKANAN SEMASA DIET ALSD2


1.) Ayam - panggang, steam, bakar, sup, satay, digoreng tanpa tepung.
2.) Semua ikan - sama macam ayam, boleh grill, steam, goreng tanpa tepung. Tak kira ikan salmon, pari, tenggiri, terubok, ikan bilis.
3.) Semua daging - rusa, lembu, kambing - buat steak, satay grill, sup ekor, daging bakar, disalai... asalkan halal.
4.) Udang - bakar, tomyam, goreng dengan cili boh. Elakkan sotong kerana karbohidrat tinggi.
5.) Sayur, terutamanya sayur hijau. Kurangkan lobak merah, elakkan kentang. Lagi hijau, lagi bagus, macam sawi, bayam, salad, timun.
6.) Keju jenis cheddar, mozarella, parmesan. Limit kepada 2-3 keping sehari.
7.) Air kosong, air mineral -minum 8 gelas atau lebih sehari untuk elakkan sembelit.
8.) Burger? Buang roti bun atas dan bawah, makan daging burger dengan sayur dan mayonis kat dalam je...
9.) Pizza? Makan topping sahaja.
10.) Makan supplement dan vitamin seperti spirullina dan multi-vitamins untuk menambahkan lagi tenaga dan kuatkan daya ketahanan badan.
TERBUKTI KERANA HANYA ALPHA LIPID SD2 PRODUK YANG BETUL2 BERKESAN UNTUK MENURUNKAN BERAT BADAN ANDA!! Ramai yang telah mengakui keberkesanannya.. ANDA BAGAIMANA??
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Friday, September 2, 2016

MAKANAN YANG HARUS DI ELAKAN SEMASA BERDIET ALPHA LIPID SD2


1.) Elakkan nasi, mi, mihun, laksa, laksang, spagetti, fettucini, vermicelli, kuew tiau dan yang sebangsa dengannya.
2.) Elakkan Roti, roti berserat, roti bun, roti boy, roti canai, roti jala, roti bakar, roti pastries dan apa-apa yang sebangsa dengannya....
3.) Elakkan Gula - gula pasir, gula melaka, gula merah, madu, gula-gula dan apa-apa yang bergula tinggi.
4.) Elakkan Buah-buahan (lepas 2 minggu baru makan berpada-pada).
5.) Elakkan minuman bergula, jus buah-buahan, air bergas (coke, Pepsi, 100plus, etc), kurangkan pengambilan kopi!
6.) Elakkan snek seperti Twisties, biskut manis, nachos, popcorn, jeruk manis.
7.) Elakkan segala bentuk kacang untuk 2 minggu.
8.) Elakkan makanan berproses seperti kentang goreng, bebola ikan, bebola sotong.
9.) Elakkan makanan bertepung seperti kek, biskut, kuih-muih.
TERBUKTI KERANA HANYA ALPHA LIPID SD2 PRODUK YANG BETUL2 BERKESAN UNTUK MENURUNKAN BERAT BADAN ANDA!! Ramai yang telah mengakui keberkesanannya.. ANDA BAGAIMANA??
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Tuesday, August 30, 2016

CARA SEMULAJADI ALPHA LIPID SD2 MEMBAKAR LEMAK


TERBUKTI KERANA HANYA ALPHA LIPID SD2 PRODUK YANG BETUL2 BERKESAN UNTUK MENURUNKAN BERAT BADAN ANDA!! Ramai yang telah mengakui keberkesanannya.. ANDA BAGAIMANA??
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Saturday, August 27, 2016

ANTARA KEMEWAHAN MAKANAN DAN OBESITI


MENURUT kajian, 17.5 peratus penduduk Malaysia mengalami obesiti berikutan makan berlebihan. Angka ini membimbangkan kerana dijangka angka ini meningkat jika usaha-usaha ke arah menangani masalah ini tidak diamalkan oleh orang ramai terutamanya mengawal makanan, serta tidak mengamalkan gaya hidup sihat.
Kebanyakan kita sudah terbiasa dengan makanan yang mewah-mewah sehingga ada yang terlebih makan tanpa memikirkan kesan negatif di sebalik amalan makan berlebihan. Lihat sahajalah berapa rumah terbuka yang kita kunjungi pada setiap kali musim perayaan. Lihat jugalah apa yang kita makan daripada celik mata sampai malam.
Malah, segala macam majlis yang dianjurkan semua­nya melibatkan soal makan. Daripada sekecil-kecil mesyuarat sampailah ke mesyuarat yang besar-besar, semuanya ada makanan. Malah, oleh sebab ramai antara kita terlalu mewah, pelbagai majlis sambutan ulang tahun kelahiran kita buat; yang bukan hanya melibatkan budak-budak kecil sampai belasan tahun, malah hari ulang tahun datuk dan nenek pun kita sambut dengan makan minum dan sebagainya.
Kita juga sudah biasa dengan ungkapan ‘ramai penduduk negara lain mati kerana tidak cukup makan, tetapi ramai antara kita yang mati kerana terlebih makan.’ Apa-apa pun semua ini tidak bererti kita akan mati kerana kemewahan yang kita nikmati kerana semua ini boleh diubah.
Kemewahan kita berpunca daripada pelbagai ke­senangan yang kita miliki tetapi malangnya kesenangan ini tidak kita gunakan untuk tujuan kesihatan terma­suklah menjaga pemakanan dan pelbagai kegiatan lain yang boleh membantu mengurangkan risiko masalah kesihatan.
Kebanyakan kita terlalu sibuk mengejar kemewahan hidup sehingga lupa untuk menjaga kesihatan walaupun kaedah menjaga kesihatan itu kita fahami dengan jelas. Menurut pakar-pakar kesihatan, kebanyakan daripada kita malas bersenam sedangkan kemudahannya ada. Kemudahan untuk bersukan juga ada memandangkan pelbagai prasarana sukan ada di setiap daerah dan negeri.
Sama ada di kampung mahupun di bandar, orang ramai mestilah mencari peluang untuk melakukan aktiviti yang boleh mengeluarkan peluh apatah lagi pelbagai kemudahan disediakan kepada penduduk untuk menjalankan pelbagai aktiviti. Tegasnya, setiap anggota masyarakat mestilah mempunyai jadual harian atau mi­ngguan untuk melakukan aktiviti yang boleh menyihatkan tubuh badan.
Sesibuk mana pun seseorang itu, mereka mestilah mencari sedikit masa demi memastikan kesihatan diri berada dalam keadaan baik. Mereka juga mestilah me­ngawal pengambilan makanan agar mereka tidak terlibat dalam masalah obesiti yang boleh membawa kepada masalah-masalah lain.
Kita percaya, dengan adanya inisiatif pelbagai pihakdisertai dengan kesedaran individu, gaya hidup sihat akan menjadi rutin dalam kehidupan seharian.
Salah satu produk yang terbukti berkesan untuk menurunkan berat badan ialah Alpha Lipid sd2.
TERBUKTI KERANA HANYA ALPHA LIPID SD2 PRODUK YANG BETUL2 BERKESAN UNTUK MENURUNKAN BERAT BADAN ANDA!! Ramai yang telah mengakui keberkesanannya.. ANDA BAGAIMANA??
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Friday, August 26, 2016

KEBAIKAN GREEN TEA ALPHA LIPID SD2


Salam.. Nak share kebaikan green tea dan juga terdapat dalam ALPHA LIPID SD2.. Jom minum green tea dgn ALSDII, insyaallah akan menghasilkan penurunan yg lebih cepat sbb blh membantu meningkatkan metabolisme..
TERBUKTI KERANA HANYA ALPHA LIPID SD2 PRODUK YANG BETUL2 BERKESAN UNTUK MENURUNKAN BERAT BADAN ANDA!! Ramai yang telah mengakui keberkesanannya.. ANDA BAGAIMANA??
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Thursday, August 25, 2016

TESTIMONI TURUN 4KG DALAM SEMINGGU ALPHA LIPID SD2


PAGI NI RASA NK BERKONGSI TESTIMONI LAGI PENGGUNA SD2 YANG TURUN 4KG DALAM SEMINGGU.
TESTIMONI DI AMBIL DARI GROUP RAKAN NIAGA NEW IMAGE.
TERBUKTI KERANA HANYA ALPHA LIPID SD2 PRODUK YANG BETUL2 BERKESAN UNTUK MENURUNKAN BERAT BADAN ANDA!! Ramai yang telah mengakui keberkesanannya.. ANDA BAGAIMANA??
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Wednesday, August 10, 2016

TESTIMONI TURUN 20 KG DALAM MASA 4 MINGGU


PAGI NI RASA NK BERKONGSI TESTIMONI PENGGUNA SD2 YANG TURUN 20 KG DALAM MASA 4 MINGGU. TESTIMONI DI AMBIL DARI GROUP RAKAN NIAGA NEW IMAGE.
TERBUKTI KERANA HANYA ALPHA LIPID SD2 PRODUK YANG BETUL2 BERKESAN UNTUK MENURUNKAN BERAT BADAN ANDA!! Ramai yang telah mengakui keberkesanannya.. ANDA BAGAIMANA??
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Monday, August 8, 2016

TESTIMONI PENGGUNA SD2 YANG TURUN 22 KG DALAM MASA 2 BULAN


PAGI NI RASA NK BERKONGSI TESTIMONI PENGGUNA SD2 YANG TURUN 22 KG DALAM MASA 2 BULAN. TESTIMONI DI AMBIL DARI GROUP RAKAN NIAGA NEW IMAGE.
TERBUKTI KERANA HANYA ALPHA LIPID SD2 PRODUK YANG BETUL2 BERKESAN UNTUK MENURUNKAN BERAT BADAN ANDA!! Ramai yang telah mengakui keberkesanannya.. ANDA BAGAIMANA??
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Friday, August 5, 2016

ALPHA LIPID SD2 TETAP UNGGUL DI PASARAN


Walau telah lama Alpha Lipid SD2 di pasaran, ternyata produk ini tetap unggul kerana masih lagi mempunyai PERMINTAAN YANG TINGGI sehingga SEKARANG!! Ramai di antara para pengguna yang telah beralih ke produk lain, tetapi KINI KEMBALI KEPADA SD2 kerana kata mereka, "HANYA SD2 YANG MAMPU MENURUNKAN BERAT BADAN DENGAN BETUL2 BERKESAN!!"
TERBUKTI KERANA HANYA ALPHA LIPID SD2 PRODUK YANG BETUL2 BERKESAN UNTUK MENURUNKAN BERAT BADAN ANDA!! Ramai yang telah mengakui keberkesanannya.. ANDA BAGAIMANA??
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Tuesday, August 2, 2016

Kelebihan Kandungan Alpha Lipid SD2


1) MEMPUNYAI TAMBAHAN EKSTRAK GREEN TEA
§ membantu meninggikan metabolisme
§ meningkatkan penggunaan tenaga
§ meransang badan membakar lemak
§ bahan antioksida yang kuat
§ antibakteria dan antiviral
2) MEMPUNYAI TAMBAHAN SERAT
§ membantu sistem penghadaman
§ memberi rasa kenyang lebih lama
3) MEMPUNYAI FORMULA TINGGI PROTIN
§ memperbaiki jisim otot
§ meningkatkan metabolisme
4) MEMPUNYAI ALPHA LIPID
§ formula ALPHA LIPID untuk penyerapan nutrien dan vitamin yang lebih baik!!
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Saturday, July 23, 2016

JANGAN SESEKALI BERLAPAR SEMASA BERDIET ALSD2


APA YANG ANDA BOLEH MAKAN ?
(Digalakkan untuk makan. Boleh masak mengikut apa cara kesukaan anda)
Ayam, Daging Lembu/Kambing, Itik, Ikan, Udang, Ketam, Sotong, Telur, Buah Avocado & Zaitun, Sayur-sayuran Hijau bukan ubi, Produk soya yang rendah karbohidrat, Keju yang rendah karbohidrat, Air teh hijau yg tak berkafein serta tiada gula, Air kosong /Ais, Lain-Lain Makanan Berprotein sahaja.
APA YANG ANDA TIDAK BOLEH MAKAN?
(Dilarang makan untuk kesan yang optimum. Pengambilan yang sedikit juga akan melambatkan penurunan berat badan)
Nasi, Mee, Pasta, Roti, Biskut, Gandum/Oat/Nestum, Sayuran berubi, Alkohol, Kafein (Kopi/Teh), Minuman Ringan Minuman Diet (Sodium), Buah-Buahan (terutamanya durian dan pisang), Susu, Gula-Gula (Manisan), Gula, Lain-Lain Makanan Berkarbohidrat serta bergula.
Anda masih boleh mengambil makanan-makanan yang dilarang ini secara sederhana sekiranya anda tidak perlu menurunkan berat badan dengan cepat. Walaubagaimanapun, untuk kesan yang optimum, tinggalkan lah segala larangan tersebut sementara berdiet.
PERINGATAN PENTING : JANGAN SESEKALI BERLAPAR APABILA MENGAMBIL PRODUK INI!! APABILA BERLAPAR, BADAN ANDA TIDAK AKAN MENGHASILKAN TENAGA UNTUK MEMBAKAR LEMAK!! MAKANLAH SEDIKIT2 TETAPI DENGAN KADAR YG KERAP UTK MENGELAKKAN ANDA LAPAR.. ATAU BAWALAH BEKALAN APABILA ANDA KELUAR/SEMASA BERADA DI PEJABAT...
ALPHA LIPID SD2 - CARA DIET YANG SENANG HANYA 3 LANGKAH MUDAH...MAKAN, MINUM DAN BERGERAK.
Jom diet dgn ALPHA LIPID SDII ~TANPA PERLU BERLAPAR.
Formula 2x ganda lebih berkesan utk LEMAK YANG EXTRA DEGIL!!!!
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Friday, July 22, 2016

SENAMAN JUGA PENTING SAMASA DIET ALSD2


SENAMAN JUGA PENTING SAMASA DIET ALSD2
Senaman adalah bahagian penting mana-mana rejim penurunan berat badan dan pengurusan berat badan sepanjang hayat. Senaman yang kerap juga membantu dengan mengurangkan rintangan insulin, mengekalkan paras normal gula dalam darah, membina jisim otot, mengekalkan metabolisme anda, meningkatkan fungsi jantung, mengurangkan tahap tekanan, meningkatkan tenaga dan membuat anda rasa sihat - semua faktor yang penting untuk kesihatan yang baik dan umur yang panjang.
· Manfaat yang paling diperolehi adalah apabila anda menjalankan senaman 7 kali seminggu atau lebih kerap dalam seminggu
· Matlamat selama 30 minit setiap hari
· Mulakan dengan berjalan untuk seberapa lama yang anda boleh
· Pilih sejenis senaman dan lakukannya secepat mungkin untuk 1 minit (contohnya larian), kemudian 1 minit rehat untuk pemulihan, ulang untuk selama 10 - 20 minit
10 cara untuk mendapatkan senaman sampingan setiap hari:
1. Gunakan tangga berbanding eskalator atau lif - ia biasanya kurang sibuk juga!
2. Letakkan kereta anda jauh di hujung tempat letak kereta
3. Jalan ke meja rakan sekerja anda dan bukannya menghantar e-mel atau menelefon mereka
4. Melakukan kerja-kerja rumah sambil mendengar muzik kegemaran anda dengan melakukan beberapa gerak tari ketika membersih
5. Gunakan pencetak jauh dari meja anda - lebih baik, di tingkat yang berbeza.
6. Menggalakkan rakan sekerja anda untuk bermesyuarat sambil berjalan.
7. Hanya 2 beg dari kedai runcit? Angkatnya dengan tangan tanpa menggunakan troli ke kereta anda.
8. Berjalan pantas setiap kali anda berjalan di dalam rumah.
9. Lihat berapa banyak kali anda boleh mencangkung sambil berbicara di telefon bimbit atau tanpa kord.
10. Bergerak semasa waktu iklan TV - menyiram tumbuh-tumbuhan, membuat makan tengahari anda, menyediakan beg gimnasium anda untuk keesokkan hari, anda dapat bersenam serta menguruskan kerja anda sekaligus.

ALPHA LIPID SD2 - CARA DIET YANG SENANG HANYA 3 LANGKAH MUDAH...MAKAN, MINUM DAN BERGERAK.
Jom diet dgn ALPHA LIPID SDII ~TANPA PERLU BERLAPAR.
Formula 2x ganda lebih berkesan utk LEMAK YANG EXTRA DEGIL!!!!

Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

Tuesday, July 19, 2016

SENARAI PEMAKANAN YANG BOLEH DAN TAK BOLEH DI MAKAN SD2


Apa yang anda BOLEH makan:
· Ayam (buang kulit)
· Ikan
· Daging Lembu
· Daging Kambing
· Itik
· Sotong
· Ketam
· Udang Kara
· Telur
· Sayur-sayuran (berserat tinggi)
· Makanan berasaskan soya (contohnya tauhu)
· Keju
· Lobak Merah (dimakan mentah)
· Air Kosong

Apa yang anda TIDAK BOLEH makan :
· Nasi
· Roti
· Mee
· Pasta
· Gandum
· Ubi
· Biskut
· Minuman Bergas
· Kopi
· Teh
· Alkohol
· Gula
· Gula-gula
· Tenusu
· Sodium
· Susu Manis
** Anda boleh mengambil sedikit sekiranya teringin untuk memakannya. Jika anda mengambil lebih KARBOHIDRAT dan GULA, proses pembakaran lemak akan menjadi perlahan.

PASTIKAN STOCK BARU MANUFACTURER 2016 & EXPIRED 2019 BARU BELI..
MAAF STOCK YG PROMOSI RM150 DAH HABIS, YANG TU STOCK LAMA EXPIRED 2016.
YANG STOCK BARU HARGA PROMOSI RM180.00..FREE POSTAGE, FREE SHAKER, FREE BROCHURE PANDUAN DIET SEKALI..
ALPHA LIPID SD2 - CARA DIET YANG SENANG HANYA 3 LANGKAH MUDAH...MAKAN, MINUM DAN BERGERAK.
Jom diet dgn ALPHA LIPID SDII ~TANPA PERLU BERLAPAR.
Formula 2x ganda lebih berkesan utk LEMAK YANG EXTRA DEGIL!!!!
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU

Saturday, July 16, 2016

CARA PENGGUNAAN ALPHA LIPID SDII



MUNGKIN ADA YANG NK TAHU CARA MINUM ALSD2 NIH KAN SEPERTI DIBAWAH :
1) Minum ALSD2 2 scoop 4x sehari sebelum makan sarapan pagi, tengahari, malam dan ‘supper’ sebelum nak tidur. Campurkan dengan 250ml air sejuk – goncang hingga sebati dan minum.

2) Elakkan makanan berkarbohidrat dan bergula buat sementara waktu.

3) Makan makanan berprotein dan sayur-sayuran. Mesti makan bagi memastikan kalori dapat dibakar.

4) Minum air kosong banyak, sekurang-kurangnya 2 liter untuk membantu pembakaran lemak. Mudahhhhh sangat…insyaallah dgn SDII new formula ni, boleh TURUN 8-12KG dlm masa 1 BULAN SAHAJA!

PASTIKAN STOCK BARU MANUFACTURER 2016 & EXPIRED 2019 BARU BELI..
MAAF STOCK YG PROMOSI RM150 DAH HABIS, YANG TU STOCK LAMA EXPIRED 2016.
YANG STOCK BARU HARGA PROMOSI RM180.00..FREE POSTAGE, FREE SHAKER, FREE BROCHURE PANDUAN DIET SEKALI..
ALPHA LIPID SD2 - CARA DIET YANG SENANG HANYA 3 LANGKAH MUDAH...MAKAN, MINUM DAN BERGERAK.
Jom diet dgn ALPHA LIPID SDII ~TANPA PERLU BERLAPAR.
Formula 2x ganda lebih berkesan utk LEMAK YANG EXTRA DEGIL!!!!
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU

Friday, July 15, 2016

Slim Diet 2 Weight Loss (SD 2)

Slim Diet 2 Weight Loss (SD 2) adalah satu produk penurunan berat badan yang berasaskan soya protein isolote yang terpilih dan bergred tinggi, serat soya, diperkayakan dengan asid amino, vitamin A, B, C, D, E dan mineral. SD 2 juga bukanlah 'meal replacement' seperti produk lain dimana kita perlu berlapar dan hanya mengambil produk itu sahaja dan membuatkan kita merasa kenyang dan ianya sama sekali tidak membakar lemak anda. Oleh itu, anda perlu bergantung terus dengan produk seperti itu. SD2 pula adalah 'meal supplement' dimana anda perlu makan tanpa meninggalkan rutin harian anda. Lebih banyak anda makan makanan yg berprotein lebih banyak lemak yang akan dibakar. Oleh itu, semasa kita melalui program ini, kita tidak akan merasa letih dan kelihatan lesu seterusnya ia akan memberi kita tenaga walaupun proses pembakaran lemak terjadi.

SDII produk pelangsingan badan yang terkenal di New Zealand dan kini baru dipasarkan di Malaysia. Program yang berdasarkan kepada penyimpanan protein dan diet ketogenik ini adalah hasil kajian sekumpulan ahli perubatan dari Harvard Medical University (Dr.George Cahill and Dr. George Blackburn). Hasil dari kajian ini, syarikat NZ New Image Asia Sdn.Bhd yang juga pengeluar produk Colostrum Alpha Lipid Lifeline telah menghasilkan produk SD II yang mampu menggegarkan pasaran di Malaysia. Jangan terkejut jika dikatakan di New Zealand rekod tertinggi penurunan berat badan adalah 64 kg dalam tempoh sebulan.

  • Kadar Penurunan Berat badan yang seimbang dan sekata, tiada masalah kulit kendur dan berkedut.
  • Melangsingkan Badan secara sihat dan semulajadi dengan program yang amat ringkas dan mudah.
  • Memegang Rekod Dunia dengan penurunan berat badan 64 kg dalam masa 1 bulan.
  • Kaya Dengan Zat-zat pemakanan yang seimbang, menjadikan kita lebih sihat.
  • Masalah Kesihatan yang dialami bertambah baik tanpa disedari.
  • Berdasarkan jumlah jualan di Asia-Paasifik, produk penurunan berat badan NZ New Image SD II telah menurunkan 6000 Tan lemak diseluruh dunia sepanjang 21 tahun di pasaran.
  • Dijamin hasil yang memuaskan, berkesan dan menjimatkan.
  • SD II adalah program menurunkan berat Pertama Di Dunia yang amalkan Teknik Diet Karbohidrat Rendah.
  • Memegang catatan World Guiness Book of Records kategori Penurunan Terpantas.
  • Kunci kejayaan SD II ialah : Turunkan Diet Karbohidrat + Kurangkan Lemak.
  • Penurunan purata 1 minggu ialah 3 kg adalah PASTI. (jika setia pada syarat) Tanpa perlu berlapar.

Kelebihan ALSD2 Berbanding Produk Lain

BADAN NAIK LEPAS RAYA?? JANGAN RISAU ADA ALPHA LIPID SD2 YANG BOLEH MEMBANTU ANDA.
Kelebihan ALSD2 Berbanding Produk Lain
1) Selamat dan efektif kerana bersumberkan alam semulajadi.
2) ALSD2 adalah program pelangsingan badan yang pertama
di dunia yang mengamalkan teknik diet karbohidrat rendah.
3) Penurunan berat badan pada kadar 250g-500g setiap hari.
4) Pada setiap 500g lemak yang dibakar ditukarkan menjadi
tenaga kepada 3000 kalori.
5) Tiada masalah kulit kendur & berkedut kerana ALSD2
berasaskan protein soya.
6) Tidak perlu berlapar. Program ALSD2 mewajibkan anda
makan 3 kali sehari.
7) Membantu mengurangkan masalah kesihatan berkaitan
obesiti.
8) Menjimatkan, mudah dan terbukti berkesan.
PASTIKAN STOCK BARU MANUFACTURER 2016 & EXPIRED 2019 BARU BELI..
MAAF STOCK YG PROMOSI RM150 DAH HABIS, YANG TU STOCK LAMA EXPIRED 2016.
YANG STOCK BARU HARGA PROMOSI RM180.00..FREE POSTAGE, FREE SHAKER, FREE BROCHURE PANDUAN DIET SEKALI..
ALPHA LIPID SD2 - CARA DIET YANG SENANG HANYA 3 LANGKAH MUDAH...MAKAN, MINUM DAN BERGERAK.
Jom diet dgn ALPHA LIPID SDII ~TANPA PERLU BERLAPAR.
Formula 2x ganda lebih berkesan utk LEMAK YANG EXTRA DEGIL!!!!
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU

Thursday, July 14, 2016

ALPHA LIPID SD2 FORMULA BARU YANG TERBAIK


Alpha Lipid Slim Diet II adalah formula terbaru daripada produk sebelum ini, Slim Diet II. ALSD2 telah ditambah fiber, green tea extract, lebih protein dan diformulasikan lagi dengan Alpha lipid formula untuk membantu meningkatkan penyerapan (efficacy) dan tindakan yang lebih cepat. Kesan kekenyangan yang lebih lama kerana telah ditambah fiber dan membantu sistem perkumuhan selain mencuci dinding usus. Diperkayakan juga dengan 11 vitamins dan 12 minerals. Juga mampu menghasilkan penurunan yg lebih pantas dari sebelum ini (sehingga 3-5 kg seminggu)!!


PASTIKAN STOCK BARU MANUFACTURER 2016 & EXPIRED 2019 BARU BELI..
MAAF STOCK YG PROMOSI RM150 DAH HABIS, YANG TU STOCK LAMA EXPIRED 2016.
YANG STOCK BARU HARGA PROMOSI RM180.00..FREE POSTAGE, FREE SHAKER, FREE BROCHURE PANDUAN DIET SEKALI..
ALPHA LIPID SD2 - CARA DIET YANG SENANG HANYA 3 LANGKAH MUDAH...MAKAN, MINUM DAN BERGERAK.


Jom diet dgn ALPHA LIPID SDII ~TANPA PERLU BERLAPAR.
Formula 2x ganda lebih berkesan utk LEMAK YANG EXTRA DEGIL!!!!
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU

ALPHA LIPID SD2 FORMULA BARU YANG TERBAIK


Alpha Lipid Slim Diet II adalah formula terbaru daripada produk sebelum ini, Slim Diet II. ALSD2 telah ditambah fiber, green tea extract, lebih protein dan diformulasikan lagi dengan Alpha lipid formula untuk membantu meningkatkan penyerapan (efficacy) dan tindakan yang lebih cepat. Kesan kekenyangan yang lebih lama kerana telah ditambah fiber dan membantu sistem perkumuhan selain mencuci dinding usus. Diperkayakan juga dengan 11 vitamins dan 12 minerals. Juga mampu menghasilkan penurunan yg lebih pantas dari sebelum ini (sehingga 3-5 kg seminggu)!!


PASTIKAN STOCK BARU MANUFACTURER 2016 & EXPIRED 2019 BARU BELI..
MAAF STOCK YG PROMOSI RM150 DAH HABIS, YANG TU STOCK LAMA EXPIRED 2016.
YANG STOCK BARU HARGA PROMOSI RM180.00..FREE POSTAGE, FREE SHAKER, FREE BROCHURE PANDUAN DIET SEKALI..
ALPHA LIPID SD2 - CARA DIET YANG SENANG HANYA 3 LANGKAH MUDAH...MAKAN, MINUM DAN BERGERAK.

Jom diet dgn ALPHA LIPID SDII ~TANPA PERLU BERLAPAR.
Formula 2x ganda lebih berkesan utk LEMAK YANG EXTRA DEGIL!!!!
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU

ALPHA LIPID SD2 FORMULA BARU YANG TERBAIK


Alpha Lipid Slim Diet II adalah formula terbaru daripada produk sebelum ini, Slim Diet II. ALSD2 telah ditambah fiber, green tea extract, lebih protein dan diformulasikan lagi dengan Alpha lipid formula untuk membantu meningkatkan penyerapan (efficacy) dan tindakan yang lebih cepat. Kesan kekenyangan yang lebih lama kerana telah ditambah fiber dan membantu sistem perkumuhan selain mencuci dinding usus. Diperkayakan juga dengan 11 vitamins dan 12 minerals. Juga mampu menghasilkan penurunan yg lebih pantas dari sebelum ini (sehingga 3-5 kg seminggu)!!


PASTIKAN STOCK BARU MANUFACTURER 2016 & EXPIRED 2019 BARU BELI..
MAAF STOCK YG PROMOSI RM150 DAH HABIS, YANG TU STOCK LAMA EXPIRED 2016.
YANG STOCK BARU HARGA PROMOSI RM180.00..FREE POSTAGE, FREE SHAKER, FREE BROCHURE PANDUAN DIET SEKALI..
ALPHA LIPID SD2 - CARA DIET YANG SENANG HANYA 3 LANGKAH MUDAH...MAKAN, MINUM DAN BERGERAK.

Jom diet dgn ALPHA LIPID SDII ~TANPA PERLU BERLAPAR.
Formula 2x ganda lebih berkesan utk LEMAK YANG EXTRA DEGIL!!!!
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU

ALPHA LIPID SD2 FORMULA BARU YANG TERBAIK


Alpha Lipid Slim Diet II adalah formula terbaru daripada produk sebelum ini, Slim Diet II. ALSD2 telah ditambah fiber, green tea extract, lebih protein dan diformulasikan lagi dengan Alpha lipid formula untuk membantu meningkatkan penyerapan (efficacy) dan tindakan yang lebih cepat. Kesan kekenyangan yang lebih lama kerana telah ditambah fiber dan membantu sistem perkumuhan selain mencuci dinding usus. Diperkayakan juga dengan 11 vitamins dan 12 minerals. Juga mampu menghasilkan penurunan yg lebih pantas dari sebelum ini (sehingga 3-5 kg seminggu)!!

PASTIKAN STOCK BARU MANUFACTURER 2016 & EXPIRED 2019 BARU BELI..
MAAF STOCK YG PROMOSI RM150 DAH HABIS, YANG TU STOCK LAMA EXPIRED 2016.
YANG STOCK BARU HARGA PROMOSI RM180.00..FREE POSTAGE, FREE SHAKER, FREE BROCHURE PANDUAN DIET SEKALI..
ALPHA LIPID SD2 - CARA DIET YANG SENANG HANYA 3 LANGKAH MUDAH...MAKAN, MINUM DAN BERGERAK.

Jom diet dgn ALPHA LIPID SDII ~TANPA PERLU BERLAPAR.
Formula 2x ganda lebih berkesan utk LEMAK YANG EXTRA DEGIL!!!!
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU

Friday, July 1, 2016

Ketosis Dalam Alpha Lipid SD2


Pengambilan karbohidrat adalah terkawal supaya apabila paras gula dalam darah berkurangan, badan anda akan bertukar kepada pembakaran lemak untuk tenaga dan menghasilkan ketosis. Bentuk ketosis ini adalah hypoglycaemic ketosis yang sangat berbeza daripada hyperglycaemic ketosis berlaku dengan kencing manis.
Ketosis adalah proses semula jadi membakar lemak untuk tenaga. Semua hidupan mempunyai tanggungjawab. Semasa kelahiran kita dilahirkan berwarna merah jambu.

Bayi kehilangan sedikit berat badan selama beberapa hari pertama dan kebanyakan daripada ini merupakan proses pembakaran lemak yang membekalkan tenaga yang diperlukan sehingga sistem penghadamannya berfungsi sepenuhnya.
PASTIKAN STOCK BARU MANUFACTURER 2016 & EXPIRED 2019 BARU BELI..
MAAF STOCK YG PROMOSI RM150 DAH HABIS, YANG TU STOCK LAMA EXPIRED 2016.
YANG STOCK BARU HARGA PROMOSI RM180.00..FREE POSTAGE, FREE SHAKER, FREE BROCHURE PANDUAN DIET SEKALI..
ALPHA LIPID SD2 - CARA DIET YANG SENANG HANYA 3 LANGKAH MUDAH...MAKAN, MINUM DAN BERGERAK.
Jom diet dgn ALPHA LIPID SDII ~TANPA PERLU BERLAPAR.
Formula 2x ganda lebih berkesan utk LEMAK YANG EXTRA DEGIL!!!!
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU

Ketosis Dalam Alpha Lipid SD2


Pengambilan karbohidrat adalah terkawal supaya apabila paras gula dalam darah berkurangan, badan anda akan bertukar kepada pembakaran lemak untuk tenaga dan menghasilkan ketosis. Bentuk ketosis ini adalah hypoglycaemic ketosis yang sangat berbeza daripada hyperglycaemic ketosis berlaku dengan kencing manis.
Ketosis adalah proses semula jadi membakar lemak untuk tenaga. Semua hidupan mempunyai tanggungjawab. Semasa kelahiran kita dilahirkan berwarna merah jambu.
Bayi kehilangan sedikit berat badan selama beberapa hari pertama dan kebanyakan daripada ini merupakan proses pembakaran lemak yang membekalkan tenaga yang diperlukan sehingga sistem penghadamannya berfungsi sepenuhnya.
PASTIKAN STOCK BARU MANUFACTURER 2016 & EXPIRED 2019 BARU BELI..
MAAF STOCK YG PROMOSI RM150 DAH HABIS, YANG TU STOCK LAMA EXPIRED 2016.
YANG STOCK BARU HARGA PROMOSI RM180.00..FREE POSTAGE, FREE SHAKER, FREE BROCHURE PANDUAN DIET SEKALI..
ALPHA LIPID SD2 - CARA DIET YANG SENANG HANYA 3 LANGKAH MUDAH...MAKAN, MINUM DAN BERGERAK.
Jom diet dgn ALPHA LIPID SDII ~TANPA PERLU BERLAPAR.
Formula 2x ganda lebih berkesan utk LEMAK YANG EXTRA DEGIL!!!!
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU