Hamba Mu Berdoa Ya ALLAH..Amin

“Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih... Ya Allah, sekiranya rezeki kami berada di langit, maka turunkanlah ia; jika ia ada di bumi, keluarkanlah ia; dan jika ia ada di dalam lautan, munculkanlah ia. Sekiranya rezeki kami ada di tempat yang jauh, dekatkanlah ia; jika ia sedikit, banyakkanlah ia; dan jika caranya sukar untuk sampai kepada kami, mudahkanlah ia, serta pindahkanlah rezeki tersebut kepada kami dengan Kemuliaan, Kepemurahan dan KebaikkanMu, dengan RahmatMu, Wahai Yang Maha Pengasihi diantara Yang Pengasih.”

Wednesday, July 3, 2013

Panduan Diet Alpha Lipid Sd2

Persediaan yang mantap sebelum berdiet dan kurus bersama SLIM DIET 2
Kenapa orang yang nak kawin, org yg nak pegi dinner kalau nak kurus cepat aje turun nye? Yang kita ni..asyik-asyik gagal. Asyik2 gagal..berbagai-bagai produk guna. beribu-ribu duit abis hanya untuk kurus. Tu pun masih gagal lagi...kenapaaaaaa!!!!!

Sebabnya hanya 1. Kita tak ada matlamat. Kita ingat produk kurus tu produk ajaib. Kita makan mcmana pun tetap kurus. Salah tu!!

Nak diet ni kita tak boleh diet dengan cara membabi buta, maksudnye, hari ni nak diet, esok taknak, kejap on, kejap off, ( Diet SLIM DIET 2 (SD2) memerlukan masa 2 hari untuk menghilangkan gula dalam badan, so tidak boleh nak on & off diet ANDA ok!)


Panduan utk buat persediaan yang mantap sebelum berdiet:
  • 1. Target - berat yang kamu inginkan dan masa yang diperlukan. penting!! ada segelintir yang berdiet,, minggu ni diet, minggu depan tak mahu diet, ALASANNYA.. .'ada rumah terbuka la, kenduri la, orang belanja makan la (makan free memang sedap).. memang makin bertambahlah "KG" ANDA.

  • 2. Cari ILMU - Kena kaji jenis diet yang anda ingin lakukan, cari la apa saja MAKLUMAT yang ada kena mengena dengan diet yang anda ingin lakukan, contohnya diet Atkins, diet SD2 ada persamaan dengan diet Atkins, jadi anda boleh cari maklumat pasal ketosis, air kosong, khasiat telur, dan sebagainya. Carilah apa saja tentang diet, apa2 kita nak buat, kena ada ilmu, baru boleh berjaya.

  • 3. Berfikir secara positif - Saya perhatikan ada sesetengah orang yang dah berjaya kurangkan saiz badan, bila saiz badan dah kecil, tapi takut nak buat baju atau beli baju saiz kecil..takut gemuk balik!! (patut ke kita berfikir macam ni?? sedangkan kita mempunyai azam untuk kurus??) kalau boleh jangan ada pemikiran seperti itu, cuba berazam "aku takkan pakai baju ni lagi" kalau boleh buang je baju-baju tersebut. if berkenan satu baju ni, tapi tiada saiz besar, mulakan beli saiz yg kecil sikit, janji boleh pakai dan fikirkan satu hari nanti anda akan dapat memakai baju tersebut dengan selesa (pasti anda akan tersenyum dan lebih bersemangat)

  • 4. Abaikan MULUT ORANG - Bersedia untuk menerima pelbagai kritikan, kutukan, atau kata-kata yang buat anda tidak bersemangat. Kita perlu ambil kritikan, kutukan serta sebagainya yg sering kita dengari sebelum ini, dengan beralih kepada pemikiran positif ambil sebagai iktibar, kata-kata perangsang, kata-kata semangat untuk membakar semangat ANDA untuk maju ke hadapan dan menurunkan berat badan yang anda idamkan.
So, TETAPKAN MATLAMAT yang kita nak kurus, sihat dan cantik untuk keluarga...!! Dan jdkan ALSD2 ni solusi diet terakhir anda!! Gd Luck u'olls!! Jgn lupa PM/sms/whatsapp saya utk maklumat lanjut : 019-9837195 (azizi)

No comments:

Post a Comment