Hamba Mu Berdoa Ya ALLAH..Amin

“Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih... Ya Allah, sekiranya rezeki kami berada di langit, maka turunkanlah ia; jika ia ada di bumi, keluarkanlah ia; dan jika ia ada di dalam lautan, munculkanlah ia. Sekiranya rezeki kami ada di tempat yang jauh, dekatkanlah ia; jika ia sedikit, banyakkanlah ia; dan jika caranya sukar untuk sampai kepada kami, mudahkanlah ia, serta pindahkanlah rezeki tersebut kepada kami dengan Kemuliaan, Kepemurahan dan KebaikkanMu, dengan RahmatMu, Wahai Yang Maha Pengasihi diantara Yang Pengasih.”

Monday, May 16, 2011

Berat badan yang berlebihan boleh membunuh

``TUAN-tuan dan puan-puan, kita memang sudah terlalu gemuk. Rakyat kini hanya duduk dan makan untuk mati.

``Kita kena faham ini betul-betul. Berat badan yang berlebihan boleh membunuh!'' kata Setiausaha Perkhidmatan Kemanusiaan dan Kesihatan Amerika Syarikat (AS), Tommy Thompson pada satu sidang akhbar pelancaran kempen pengiklanan menggempur masalah obesiti di negara berkenaan, bermula Rabu lalu.

Sekiranya aliran itu berterusan, epidemik `pengembangan ukur lilit pinggang' di AS itu diramalkan merebut takhta merokok sebagai faktor penyebab utama kematian yang boleh dicegah.

Data terbaru yang diterbitkan di dalam jurnal Persatuan Perubatan Amerika mendedahkan, tabiat makan yang buruk, kurang bersenam dan merokok mewakili satu pertiga daripada semua kematian di AS baik dewasa mahupun kanak-kanak.

Dua daripada tiga orang dewasa dan sembilan juta kanak-kanak AS mengalami kebimbangan lama negara berkenaan yang kini menjadi nyata.

Turunkan berat badan tuan / puan dengan Slim Diet 2. Penurunan adalah pasti, 3 kg setiap minggu adalah pasti sekiranya setia pada syarat. SD2 adalan produk turunkan berat badan yang berkesan, produk pelangsingan badan yang terpantas, pengurangan berat yang maksimum, menjimatkan dan dijamin akan memuaskan hati anda.

Kepada sesiapa yang berminat untuk menurunkan berat badan, berminat nak jadi kurus, nak tahu baganaimana cara untuk kurus, boleh hubungi saya untuk mendapatkan SD2. Produk pelangsingan badan yang berkesan, terbaik dan harga yang mampu dibeli oleh semua orang.

Mohd Azizi Bin Abd Aziz
Supervisor
ID No: 255016
Tel No: 013 9837195
Emel: mohdazizi2u@gmail.com
NZ New Image Sdn Bhd
Products: Alpha Lipid Lifeline & Slim Diet 2
website: http://www.newimageasia.com.my/

No comments:

Post a Comment