Hamba Mu Berdoa Ya ALLAH..Amin

“Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih... Ya Allah, sekiranya rezeki kami berada di langit, maka turunkanlah ia; jika ia ada di bumi, keluarkanlah ia; dan jika ia ada di dalam lautan, munculkanlah ia. Sekiranya rezeki kami ada di tempat yang jauh, dekatkanlah ia; jika ia sedikit, banyakkanlah ia; dan jika caranya sukar untuk sampai kepada kami, mudahkanlah ia, serta pindahkanlah rezeki tersebut kepada kami dengan Kemuliaan, Kepemurahan dan KebaikkanMu, dengan RahmatMu, Wahai Yang Maha Pengasihi diantara Yang Pengasih.”

Thursday, October 13, 2011

Perbezaan Diet Sd2 Dengan Diet Biasa

Ramai yang berpendapat, "Kalau kurangkan karbohidrat, baik diet sendiri je, xpayah lah nak beli SDII ni.." Ya, memang betul, tanpa SDII pun, anda masih boleh berdiet, TETAPI perbezaannya adalah:
  1. Kulit anda tidak akan menggelebeh, kerana di dalamnya mempunyai protein2 yg berkualiti tinggi, vitamin, mineral & asid lemak yg mencukupi. Jika diet biasa, harus pandai mengawal kadar protein, vitamin, mineral dan asid lemak yang diambil supaya kurus tetapi kulit tidak menggelebeh. Dengan protein soya juga, kulit anda akan menjadi lebih tegang, tona warna yang lbh baik, dan tampak lebih muda.
  2. Penurunan lebih pantas & mengawal nafsu makan. Cuba anda xambil karbohidrat tanpa SDII selama seminggu, agak2 brapa kg boleh turun dan berapa inci ukuran badan boleh turun? Kemudian pula, yang dikhuatiri, minggu depannya, nafsu makan akan kembali seperti asal, sudahnya, ambil karbohidrat secara berlebihan pula.. Dengan SDII, penurunan boleh sehingga 3-5 kg seminggu, dan setelah 2-3 minggu mengamalkan diet kurang karbohidrat, biasanya pengamal diet memaklumkan bahawa keinginan untuk mengambil makanan2 berkarbohidrat sudah berkurangan secara automatik.
  3. Metabolisme meningkat secara semulajadi. Ini menyebabkan, setelah anda memperolehi berat badan ideal anda, anda sudah TIDAK PERLU lagi untuk meminum SDII. Cuma dengan mengawal corak pemakanan anda (kebiasaannya dengan pengambilan sehingga max 100gm karbo sehari), masih boleh kekalkan berat badan anda sepertimana biasa.
  4. Boleh makan 3x sehari, tidak perlu berlapar. Jadi pengamal diet SDII tampak lebih sihat dan bertenaga, tidak kelesuan & kelaparan.
  5. Tiada kesan sampingan seperti sakit perut, kerap buang air besar/kecil, kelaparan terlampau. Sebaliknya menjaga berat badan untuk jangka panjang dan membaikpulih kesihatan secara keseluruhan.
  6. Menyelesaikan punca sebenar penambahan berat badan dan bukan menyelesaikan masalah sampingan sahaja. Ini kerana ia bekerja secara rapat dengan proses penurunan berat badan secara semulajadi.
AZIZI
0139837195

No comments:

Post a Comment