Hamba Mu Berdoa Ya ALLAH..Amin

“Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih... Ya Allah, sekiranya rezeki kami berada di langit, maka turunkanlah ia; jika ia ada di bumi, keluarkanlah ia; dan jika ia ada di dalam lautan, munculkanlah ia. Sekiranya rezeki kami ada di tempat yang jauh, dekatkanlah ia; jika ia sedikit, banyakkanlah ia; dan jika caranya sukar untuk sampai kepada kami, mudahkanlah ia, serta pindahkanlah rezeki tersebut kepada kami dengan Kemuliaan, Kepemurahan dan KebaikkanMu, dengan RahmatMu, Wahai Yang Maha Pengasihi diantara Yang Pengasih.”

Tuesday, October 4, 2016

Kenapa Penurunan Berat Badan Yg Perlahan @ Mendatar??


Sesetengah pihak mengadu penurunan berat badan yang perlahan @ mendatar setelah agak beberapa lama mengamalkan Alpha Lipid Sd2. Ini bermakna tahap metabolisma anda berkemungkinan lebih rendah daripada orang lain, jadi badan anda lebih perlahan membakar simpanan lemak daripada org lain. Kadangkala juga berlaku masalah sekatan pembakaran lemak menyebabkan berat anda tidak turun langusung, menyebabkan anda berasa kecewa. Mungkin anda harus menyemak kembali beberapa perkara berikut:
1. Karbohidrat tersembunyi - Perhtaikan karbo tersembunyi seperti salad dressing, kekacang, sos cili/tomato, kuah makanan (gravy) utk chicken/lamb chop, buah2an. Gunakan ketostick dgn lbh kerap utk memastikan anda tiada mengambil karbohidrat yang tinggi. Jika ketostick masih putih, ini bermaksud kandungan karbohidrat yang anda ambil masih tinggi, maka SDII tidak dapat membakar lemak anda.
2. Masih berlapar, atau meninggalkan waktu makan - Anda tidak boleh berlapar ketika mengikuti program ini. Makanlah 3x sehari, atau 4-5 x sehari, tetapi dgn saiz yang sederhana (makan dengan kerap tetapi sedehana). Mengurangkan makanan @ terlalu lama tidak makan (lebih 6 jam) menyebabkan gula dalam darah berkurangan dan anda akan merasa letih, lesu, menggigil dan kelaparan sehingga memungkinkan sakit kepala atau gastrik. Berlapar juga menyebabkan badan anda membakar lemak lebih perlahan.
3. Ubat-ubatan @ supplement - Cuba semak ubat2an yg anda ambil, yg berkemungkinan mpy kandungan karbo yg tinggi.
4. Bersenam - Pada tahap ini anda mungkin perlu pergi bersenam, sekurang2nya 20-30 minit senaman ringan sehari. Ini dapat menyelesaikan masalah sekatan pembakaran lemak.
5. Kurangkan terlalu byk pemakanan berprotein pada satu masa - Cuba makan dengan saiz yg sederhana tetapi kerap kali (4-5x sehari), supaya berasa puas tetapi tidak terlalu kenyang. Ini kerana terlalu byk protein pada satu masa juga akan menyebabkan protein menjadi gula di dalam darah & proses ini akan mengganggu pembakaran lemak. Makanlah dgn lebih perlahan utk memudahkan anda mengukur samada anda sudah kenyang atau belum. Sekiranya tidak yakin berapa bykkah yang perlu anda makan, cuba kurangkan kuantiti yg anda biasa makan pada setiap kali waktu makan. Selepas 30 minit, jika anda x lagi berasa lapar, maka anda akan tahu beza di antara tabiat makan yang buruk atau lapar yg sebenar.
6. 2 liter air sehari - Pastikan anda minum sekurang2nya 2 liter air sehari. Selain mengatasi masalah sembelit, ia juga dapat membezakan adakah anda betul2 lapar @ cuma dahaga. Kadangkala anda berasa lapar, sedangkan apa yg diperlukan hanyalah sekadar minuman. Air juga diperlukan untuk tindakbalas pembakaran optima dan pembuangan kumuhan pembakaran.
7. Period - Tindakbalas kimia mengurangkan kadar pembakaran lemak @ utk sesetengah individu, tiada pembakaran lgsung ketika ini. Berat badan xakan turun & keto stick memang akan sentiasa putih ketika ini. Tetapi anda juga digalakkan untuk terus meminum SDII untuk mendapatkan kulit yang cantik dari proetin soya itu.
8. Sembelit, lakukan yang sewajarnya - Minumlah air yg banyak, makanlah banyak sayuran & tambahkan fiber atau physillium husk (yg xberperisa) ke dalam minuman anda. Sembelit menyebabkan anda berasa sembab, & lemah utk melakukan senaman.
9. Jangan terlebih makan pemanis tiruan - Setiap paket pemanis tiruan mengandungi sekurang2nya 1 gm karbo. Jangan mengambil >3 paket sehari. Sesetengah org menghadapi masalah utk menghilangkan ketagihan karbohidrat apabila memakan pemanis tiruan.
10. Kaffein - Kadangkala kaffein berlebihan seperti di dalam kopi, teh & cola memberi kesan kpd kandungan gula di dlm darah & menyebabkan anda sentiasa ketagihan gula. Mungkin anda perlu beralih kepada minuman decaf tanpa gula.
Jangan buang masa anda untuk mencari produk penurunan berat badan lagi ALSD2 ada jawapannya..
UNTUK PEMBELIAN, BOLEH WHATSAPP / CALL/ SMS ke
013 9837195 (AZIZI)
HARGA RUNTUH RM180 DARI SAYA. (HARGA BIASA RM201.40)
FREE SHAKER DAN FREE POS LAJU KE SELURUH SEMENANJUNG/SABAH/SARAWAK/LABUAN

No comments:

Post a Comment