Hamba Mu Berdoa Ya ALLAH..Amin

“Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih... Ya Allah, sekiranya rezeki kami berada di langit, maka turunkanlah ia; jika ia ada di bumi, keluarkanlah ia; dan jika ia ada di dalam lautan, munculkanlah ia. Sekiranya rezeki kami ada di tempat yang jauh, dekatkanlah ia; jika ia sedikit, banyakkanlah ia; dan jika caranya sukar untuk sampai kepada kami, mudahkanlah ia, serta pindahkanlah rezeki tersebut kepada kami dengan Kemuliaan, Kepemurahan dan KebaikkanMu, dengan RahmatMu, Wahai Yang Maha Pengasihi diantara Yang Pengasih.”

Saturday, November 3, 2012

Appple Cider Vinegar

Apa itu Apple Cider Vinegar

Apple Cider Vinegar atau pun apple cuka yang diperbuat daripada bahan yang diproses dengan fermentasi yang mana gula di dalam air buah epal dipisahkan oleh bakteria dan ragi yang berwarna kuning keemas-emasan dan dijual dalam bentuk semula jadi.

Cuka epal sering digunakan untuk tujuan kesihatan selain daripada digunakan dalam masakan seperti salad buah-buahan. Kebanyakan kita mempunyai darah yang berasid dimana iayna terhasil daripada faktor pemaknan dan juga karbohidrat terproses dan rendah serat.

setengan pengguna mengalamai kadar metabolisme yang rendah dan sukar untuk menurunkan berat badan, ini bermaksud kadar asid dalam badan anda adalah tinggi.

Dengan meminum sd2 disampping mengambil apple cider vinegar baik untuk kesihatan kerana apple cider vineger dapat membantu mengurangkan berat badan.


Bagaimana apple cider vinger berfungsi?


apple cider vinegar membantu mempercepatkan kadar metabolisme dalam badan & menyingkirkan lemak-lemak yang ada dalam badan anda serta mengurangkan berat badan dalam proses penyerapan nutrien & penghadaman


Antara Khasiat Apple Cider Vinegar :


  • Membantu mencairkan darah dan meleraikan paras kalori serta gula secara efisien.
  • Melindungi organ hati dari keracunan serta mengelakkan masalah hati.
  • Memecahkan molekul lemak dan secara tidak lansung membantu proses penurunan berat badan.
  • Memperbaiki masalah sistem kencing.
  • Mengaktifkan metabolisma dan sel-sel dalam badan serta dapat menghapuskan elemen toksid dalam badan.
  • Membantu bagi mereka yang ada masalah sembelit.
  • Memecahkan kandungan batu karang dalam buah pinggang dan pundi kencing

No comments:

Post a Comment