Hamba Mu Berdoa Ya ALLAH..Amin

“Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih... Ya Allah, sekiranya rezeki kami berada di langit, maka turunkanlah ia; jika ia ada di bumi, keluarkanlah ia; dan jika ia ada di dalam lautan, munculkanlah ia. Sekiranya rezeki kami ada di tempat yang jauh, dekatkanlah ia; jika ia sedikit, banyakkanlah ia; dan jika caranya sukar untuk sampai kepada kami, mudahkanlah ia, serta pindahkanlah rezeki tersebut kepada kami dengan Kemuliaan, Kepemurahan dan KebaikkanMu, dengan RahmatMu, Wahai Yang Maha Pengasihi diantara Yang Pengasih.”

Thursday, November 1, 2012

JANGAN SEDIH2/STRESS BILA BERAT TIDAK TURUN

Sebelum memulakan program diet ALSD2, tanya pada diri. Bersediakan anda untuk mencapai impian memiliki berat badan yang ideal, iaitu miliki tubuh yang langsing dan kurus secara sihat dan selamat?

?Yang pasti kekuatan hati dan semangat yang tinggi dan displin amat diperlukan, itulah kunci utama kejayaan pengguna ALSD2 kami yang telah berjaya.

Secara pribadi kami MENGINGATKAN anda produk ALSD2 bukan ubat kurus tetapi ALSD2 HANYA MEMBANTU anda untuk mempercepatkan lagi usaha diet anda dengan mengaktifkan lagi proses pembakaran lemak kerana Diet ALSD2 adalah selari dengan keperluan diet semulajadi anda. Jadi, kami memohon kepada pengguna ALSD2, ikutilah program ini secara bersungguh2 dan kuatkan semangat anda serta jangan lemah semangat untuk berdiet sehingga anda tersenyum apabila akhirnya dapat memiliki tubuh yang kurus secara sihat.

Ketahuilah keperluan badan anda sendiri, InsyAllah anda akan mencapai berat badan ideal seperti yang diimpikan dengan dibantu oleh ALSD2 dan semoga ianya berkekalan. Pastikan pelaburan anda sebagai pengguna ALSd2 berbaloi.

WHY YOU CANT LOSE WEIGHT?
1) AIR
Air memainkan peranan yg penting untuk memastikan kita sentiasa segar dan amat membantu dalam penurunan berat badan kerana air boleh membantu untuk meningkatkan metabolisma tanpa sebarang nutrisi. Maksudnya, air ni kosong nutrisi, tak ada carbs , atau lain-lain2. Jadi amat penting kita minum air yang secukupnya. Kena minum sekurang-kurangnya 8 gelas sehari (2 Liter Air)

2) Berlapar, takut nak makan
Untuk mengikuti program ni, kita tidah boleh berlapar. Pengambilan makanan mesti cukup (seperti yang dicadangkan dalam buku manual diet). Berapa kali nak cakap, jangan skip makan.. jangan berlapar… ada yang sampai sakit2 kepala & rasa nak pitam sebal tak makan. Cara tu tidak betul. Makanan yg cukup juga dapat memastikan badan kita tak masuk satu mode yg amat dikenali dalam diet, iaitu mode lapar. Kalau makanan yg kita makan mencukupi, ini dapat memastikan kadar metabolisma kita sentiasa tinggi. Tambah lagi dengan exercise, maka metabolisma badan akan menjadi lebih tinggi.

3) Karbohidrat tersembunyi
Ini biasanya datang daripada kuah yang kita tak perasan ada carbs yang tinggi. Sila check bab kuah yang di ambil, plus, kita mesti baca label betul-betu, teliti betul-betul kandungan karbohidrat . Kandungan karbo todak boleh lebih drp 35gm sehari kalau betul-betul nak kurus la :)

4) Yang pasti SLIM DIET 2 wajib di ambil 2 scoop 4x sehari.. Ada kes yang nak jimat dengan mengambil 3x sehari sahaja, so macam mana berat nak turun cepat kalau dos kurang :)
Tak perlu nak jimat lah.. nak turun berat cepat ke lambat..?? lepas tu complain kata SD2 tak berkesan..

So, mulai harini, pastikan keempat-empat tips tuh buat betul-betul.. barulah dapat bentuk badan idaman.. sentiasa set dalam minda, SEBAB & MATLAMAT ANDA NAK TURUNKAN BERAT BADAN

Semoga Berjaya!

No comments:

Post a Comment