Hamba Mu Berdoa Ya ALLAH..Amin

“Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih... Ya Allah, sekiranya rezeki kami berada di langit, maka turunkanlah ia; jika ia ada di bumi, keluarkanlah ia; dan jika ia ada di dalam lautan, munculkanlah ia. Sekiranya rezeki kami ada di tempat yang jauh, dekatkanlah ia; jika ia sedikit, banyakkanlah ia; dan jika caranya sukar untuk sampai kepada kami, mudahkanlah ia, serta pindahkanlah rezeki tersebut kepada kami dengan Kemuliaan, Kepemurahan dan KebaikkanMu, dengan RahmatMu, Wahai Yang Maha Pengasihi diantara Yang Pengasih.”

Friday, December 30, 2011

CARA MUDAH PROGRAM SLIM DIET 2 (SD II)

Cara mudah yang perlu anda ikuti:
1. Tambahkan 2 sudu penuh SLIM DIET II kedalam 200 - 250 ml air sejuk. (Shake untuk melarutkannya)
2- Kurangkan makanan berLEMAK dan berGULA.
3- Tingkatkan penggunaan makanan segar seperti sayur-sayuran, bijirin asli, makanan berprotin
4- Minum 3-4 gelas SDII sehari. Ia .
5- Minum air sekurang-kurangnya 2 liter sehari dan ELAKkan air yang berGAS.
Syarat:
Pengambilan buah-buahan adalah tidak dibenarkan semasa menjalani program ini kerana kandungan Karbohidrat dalam buah-buahan adalah terlalu tinggi.
Elakkan pengambilan nasi dalam menu anda untuk kesan yang efektif kerana ia mengandungi karbohidrat yang tinggi. Bagi program ini, kadar karbohidrat harian yang disyorkan yang perlu diambil hanyalah antara 20 - 35 gram sehari.


Perhatian!
  • Ibu yang hamil atau sedang menyusu bayi tidak seharusnya menyertai apa-apa bahagian dalam program penurunan berat badan.
  • Kepada kesemua pengidap Diabetes Mellitus (IDDM) yang bergantung kepada insulin, pengawasan doktor adalh perlu ketika anda menyertai program ini.
  • Dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu jika anda mengambil atau amalkan ubatan tertentu.

Prinsip slim diet SD II ini menghampiri pengurangan berat badan secara semulajadi. Ia terbukti berkesan dan selamat. SLIM DIET II membekalkan kesemua zat pemakanan yang seimbang seperti protin berkualiti tinggi, (protin soya isolat) pelbagai vitamin, galian mineral dan asid lemak dalam jumlah keperluan seimbang. Ia tiada kesan sampingan dan kemungkinan penambahan balik berat yang dikurangkan adalah sangat rendah sekali.

No comments:

Post a Comment