Hamba Mu Berdoa Ya ALLAH..Amin

“Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih... Ya Allah, sekiranya rezeki kami berada di langit, maka turunkanlah ia; jika ia ada di bumi, keluarkanlah ia; dan jika ia ada di dalam lautan, munculkanlah ia. Sekiranya rezeki kami ada di tempat yang jauh, dekatkanlah ia; jika ia sedikit, banyakkanlah ia; dan jika caranya sukar untuk sampai kepada kami, mudahkanlah ia, serta pindahkanlah rezeki tersebut kepada kami dengan Kemuliaan, Kepemurahan dan KebaikkanMu, dengan RahmatMu, Wahai Yang Maha Pengasihi diantara Yang Pengasih.”

Tuesday, February 28, 2012

ANDA PERLU MELALUI FASA PENYESUAIAN DIRI SEMASA DIET SD2


Kita harus faham bahawa apabila ia bersangkutan dengan penurunan berat badan, makan badan kita akan berfungsi seperti kitaran maklumbalas pada sebuah thermostat.

Badan kita memerlukan satu fasa penyesuaian diri dengan fungsi-sungsi yang bersangkutan terhadap jumlah makanan dan jenis-jenis sumber tenaga yang ia dapati; sama seperti sebuah thermostat yang perlu berfungsi mengikut kesesuaian suhu udara didalam sebuah bilik. Dengan itu, cara tindakbalas badan kita berfungsi untuk perubahan yang baru ini juga tidak sama untuk semua orang. Ada badan yang lebih peka dan ada yang lambat untuk bertindakbalas.

Sekiranya kita mengubah tahap aliran permulaan atau "set point" yang baru pada badan kita, maka ia akan berlaku secara beransur-ansur dan bukan sekali gus. Apabila berat kita mendatar pada tahap yang sama dan tidak turun selama beberapa hari atau beberapa minggu maka ini mungkin disebabkan badan kita perlukan sedikit masa untuk menyesuaikan diri pada aturan yang baru.

Sekiranya anda tetap menjaga diet anda dan tidak berputus asa, akhirnya berat anda akan turun semula dan jarum penimbang juga akan mula bergerak kearah penurunan yang anda idamkan.

Dapatkan Slim Diet II segera, hubungi/SMS ke:
AZIZI
0139837195
Harga : RM 120

No comments:

Post a Comment