Hamba Mu Berdoa Ya ALLAH..Amin

“Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih... Ya Allah, sekiranya rezeki kami berada di langit, maka turunkanlah ia; jika ia ada di bumi, keluarkanlah ia; dan jika ia ada di dalam lautan, munculkanlah ia. Sekiranya rezeki kami ada di tempat yang jauh, dekatkanlah ia; jika ia sedikit, banyakkanlah ia; dan jika caranya sukar untuk sampai kepada kami, mudahkanlah ia, serta pindahkanlah rezeki tersebut kepada kami dengan Kemuliaan, Kepemurahan dan KebaikkanMu, dengan RahmatMu, Wahai Yang Maha Pengasihi diantara Yang Pengasih.”

Tuesday, February 14, 2012

Lebih Ramai Rakyat Malaysia Makin Gemuk

Saya merujuk kepada artikel dari New Sunday Times April 11, 2010.

Menurut satu kajian pada tahun 2006, 2 dari 5 orang (70%)dewasa adalah gemuk/obese, dan jika dibandingkan dengan statistik pada sedekad lalu, ia menunjukkan peningkatan 250%!

Ini menunjukkan lebih ramai dari kita rakyat Malaysia menikmati taraf hidup yang agak selesa dan mudah mendapat makanan yang enak-enak berbanding dengan generasi orang-orang zaman dahulu di zaman perang jepun dan diawal negara kita merdeka.

Statistik sebegini cukup membimbangkan kerajaan Malaysia khususnya Kementerian Kesihatan Malaysia(KKM). KKM kini ingin meningkat promosi penjagaan kesihatan melalui penekanan pemakanan seimbang melalui Pelan 10tahun untuk Pemakanan 2006-2015.
(10year National Plan of Action for Nutrition 2006-2015)

KKM juga melancarkan Polisi Pemakanan Kebangsaan (National Nutrition Policy) yang mempromosikan amalan diet dan penmakanan yang sihat.

Alpha Lipid Lifeline dan Slim Diet II (SD2) yang kami pasarkan ini memang amat membantu kerajaan dan rakyat Malaysia hidup dengan lebih sihat.

Golongan obese/gemuk/berisi terlalu ramai dan saya yakin dengan produk SD2, kami dapat batu lebih ramai rakyat Malaysia jadi lebih sihat, berkeyakinan diri dan lebih hensem :-) dan cantik.

Sekian.

Dapatkan Sd2 Segera. SMS/Call 013 9837195
Azizi
Harga : RM120

No comments:

Post a Comment