Hamba Mu Berdoa Ya ALLAH..Amin

“Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih... Ya Allah, sekiranya rezeki kami berada di langit, maka turunkanlah ia; jika ia ada di bumi, keluarkanlah ia; dan jika ia ada di dalam lautan, munculkanlah ia. Sekiranya rezeki kami ada di tempat yang jauh, dekatkanlah ia; jika ia sedikit, banyakkanlah ia; dan jika caranya sukar untuk sampai kepada kami, mudahkanlah ia, serta pindahkanlah rezeki tersebut kepada kami dengan Kemuliaan, Kepemurahan dan KebaikkanMu, dengan RahmatMu, Wahai Yang Maha Pengasihi diantara Yang Pengasih.”

Wednesday, March 30, 2011

Slim Diet 2 - Momokan Diet Masa Lalu

Assalamualaikum..

Memang mudah untuk rasa bersalah dan malu akibat strategi diet anda yang tidak berhasil. Rahsia kejayaan diet pada hari ini adalah dengan mengabaikan diet anda di masa lalu. caranya:
♦Belajar cara makan secara sihat
♦Jangan menyalahkan makanan kerana makanan tidak bersalah dan tidak pernah bersuara untuk menyuruh anda menjamahnya.

Jika anda fikir dengan mendalam bagaimana anda makan, pasti anda akan sedar bahawa sebahagian besar makanan dan snek yang anda makan sebenarnya perut anda tidak minta pun, nafsu makan anda sahaja yang meminta-minta untuk diisi.

Mulakan rejim diet yang lebih menyihatkan untuk anda, ikuti tips berguna dengan baik dan jadikan ia amalan anda seperti:
♣ Makan hanya di meja makan
♣ Gunakan pinggan yang lebih kecil untuk memberi ilusi bahawa anda telah makan banyak dan sebagainya

Sila Hubungi/ SMS saya untuk mendapatkan Slim diet 2 SD2

Mohd Azizi Bin Abd Aziz
Tel No : 013 9837195
Emel : mohdazizi2u@gmail.com
website : http://www.newimageasia.com.my/

No comments:

Post a Comment