Hamba Mu Berdoa Ya ALLAH..Amin

“Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih... Ya Allah, sekiranya rezeki kami berada di langit, maka turunkanlah ia; jika ia ada di bumi, keluarkanlah ia; dan jika ia ada di dalam lautan, munculkanlah ia. Sekiranya rezeki kami ada di tempat yang jauh, dekatkanlah ia; jika ia sedikit, banyakkanlah ia; dan jika caranya sukar untuk sampai kepada kami, mudahkanlah ia, serta pindahkanlah rezeki tersebut kepada kami dengan Kemuliaan, Kepemurahan dan KebaikkanMu, dengan RahmatMu, Wahai Yang Maha Pengasihi diantara Yang Pengasih.”

Saturday, January 5, 2013

Alpha Lipid Sd2 VS Fat Burner

ALPHALIPID SD2  sangat selamat digunakan kerana ia merupakan protein isolate dan makanan tambahan yang diformulasikan untuk memangkinkan penurunan berat badan dengan berkesan! Bukan secara paksaan kepada sistem metabolisme kita kerana tidak mengandungi dadah (drugs). Jadi konsep penurunan berat ini berbeza sekali dengan pembakar lemak yang berada di pasaran.

Slim Diet II secara semulajadi membantu badan anda dalam proses pembakaran lemak dan bukannya glukosa atau tisu otot. Pembakaran lemak menghasilkan keton dalam badan yang digunakan sebagai tenaga dan boleh diukur (dipanggil ketosis).
Ketosis adalah proses semula jadi badan!

Slim Diet menggabungkan minuman suplemen protein yang lazat, dengan pelan pengurusan makanan yang mudah untuk mengurangkan pengambilan karbohidrat, senaman yang boleh dicapai serta alat-alat berguna dan pendidikan. Suatu pakej yang lengkap!

Ini antara soalan yang memang popular. Terutama bagi mereka yang ingin kuruskan berat badan dengan cepat. Untuk menjawap soalan ini, kita perlu menjawab beberapa soalan yang lain.

Apa tu fat burner?

Kebanyakkan pembakar lemak atau fat burner seperti Lipo6, Hydroxycut, API Polythermex, Jusmate 5 dan lain-lain adalah jenis thermogenik. Apa tu? Thermogenik adalah proses peningkatan metabolism badan. Di sini suplemen fat burner menggunakan kandungan seperti caffeine, guarana, MaHuang, Ginseng, tongkat ali, Chromium Picolinate, Kola dan lain-lain untuk mengingkatkan metabolism.

Pembakar lemak bukanlah membakar lemak tapi mengingkatkan pembakaran kalori seharian anda (tingkatkan metabolism). Sebagai contoh theori:
 • Tanpa pembakar lemak: Penggunaan kalori badan anda 2,000kcal sehari.
 • Dengan pembakar lemak: Penggunaan kalori badan anda mungkin 2,100kcal sehari.
 • Teori: Jadi dengan defisit kalori yang lebih tinggi, maka (secara teori), anda boleh kurangkan berat badan dengan lebih cepat.
Jadi selamat tak di-minum?

Sesuai tak untuk semua?

Macam minum kopi juga. Mengambil thermogenik fat burner tidak sesuai dan selesa digunakan untuk semua. Kalau anda tidak tahan minum kopi, maka kebarangkalian besar anda juga tidak selesa dengan kandungan seperti mahuang, guarana, caffeine dan lain-lain.

Apakah kesan sampingan pembakar lemak tu?

Kesan sampingan pembakar lemak sebenarnya adalah tanda bahawa pembakar lemak itu berkesan. Kenapa pulak? Sebab untuk membakar kalori berlebihan tu memanglah denyutan jantung itu akan naik. Dan peningkatan denyutan jantung itu memang disampingi dengan side effects seperti berikut:
 1. Resah
 2. Anxiety
 3. Nervousness
 4. Insomnia
 5. Cepat Marah
 6. Stress
 7. Tidak Tenang
Kalau anda tidak merasainya, maka kandungan fat burner itu tidak berkesan untuk anda. Dan kalau anda biasa minum kopi, mungkin kandungan fat burner tu pun tidak memberikan kesan yang ketara kepada anda.
Jadi bolehlah dikatakan bahawa anda inginkan side effect di atas kerana ia tanda metabolism badan anda berjaya ditingkatkan produk pembakar lemak itu …
Pengalaman saya sendiri? Saya pernah cuba satu produk pembakar lemak semasa di university. Walaupun saya minum 1-2 gelas kopi sehari, saya berasa kurang selesa dengan peningkatan metabolism produk berkenaan. Setelah 1-2 hari mengambilnya saya sentiasa berasa kurang tenang dan terus berhenti menggunakannya.

Jadi selamat tak pembakar lemak tu?

Baiklah, sekarang kita sudah memahami kaedah penggunaan fat burner (yang bukanlah membakar lemak tapi meningkatkan metabolism badan).
 • Jangan gunakan: Elak penggunaan pembakar lemak sekiranya anda tidak pandai menjaga diet keseluruhan, tidak bersenam, mempunyai hipertension, masalah jantung atau penyakit kardiovaskular yang lain.
 • Boleh cuba: Sekiranya anda sudah pandai mengawal diet, aktif bersenam dan tidak mempunyai apa-apa masalah jantung atau penyakit kardiovaskular.

No comments:

Post a Comment