Hamba Mu Berdoa Ya ALLAH..Amin

“Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih... Ya Allah, sekiranya rezeki kami berada di langit, maka turunkanlah ia; jika ia ada di bumi, keluarkanlah ia; dan jika ia ada di dalam lautan, munculkanlah ia. Sekiranya rezeki kami ada di tempat yang jauh, dekatkanlah ia; jika ia sedikit, banyakkanlah ia; dan jika caranya sukar untuk sampai kepada kami, mudahkanlah ia, serta pindahkanlah rezeki tersebut kepada kami dengan Kemuliaan, Kepemurahan dan KebaikkanMu, dengan RahmatMu, Wahai Yang Maha Pengasihi diantara Yang Pengasih.”

Tuesday, July 19, 2011

Cara Pemakanan Selepas Diet Sd2

Apa yang membuatkan kita gemuk sebelum mengambil SD2 adalah disebabkan cara pemakanan. Adalah dinasihatkan supaya anda menghadkan karbohidrat hanya kepada 40 hingga 80 gram sehari dan cuba elakkan buah-buahan dalam tin (manis/sweetened). Jika boleh kekalkan pengambilan protein kepada 60 gram dan minum 2 liter air sehari berserta senaman setiap hari.

Selepas menggunakan SD2 dan mendapat berat badan yang ideal, pilihlah makanan dari kumpulan makanan dibawah yang kandungan kalori yang rendah tetapi tinggi kandungan vitamin dan elemen-elemen yang baik untuk badan. Dengan cara ini anda dapat memperbaiki kesihatan anda dan mengelakkan berat badan naik semula.


PROTEIN
Ayam tanpa kulit
Ayam Belanda (Turkey)
Venison (daging rusa)
Daging lembu
Telur
Seafood
Daging Kambing


SAYUR-SAYURAN
Asparagus
Avocado
Brokoli
Kubis
Capsicum/Paprika
Lobak Merah
Seleri
Daun Salad
Cendawan
Kacang pis
Daun bawang besar
Timun
Kacang hijau
Daun Sup
Kobis Bunga


BUAH-BUAHAN
Epal
Pisang
Anggur
Oren

BIJIRIN
Bijirin
gandum
Bubur
Oats
Roti (Whole wheat breads) - warna coklat
Beras Perang (Brown Rice)
Kekacang
Turunkan berat badan tuan/puan dengan Slim Diet 2. Penurunan adalah pasti, 1 tin Sd2 seminggu bersamaan 3 kg setiap minggu adalah pasti sekiranya setia pada syarat. Sd2 adalan produk turunkan berat badan yang berkesan,produk pelangsingan badan yang terpantas, pengurangan berat yang maksimum, menjimatkan dan dijamin akan memuaskan hati anda.

Kepada sesiapa yang berminat untuk menurunkan berat badan, berminat nak jadi kurus, nak tahu baganaimana cara untuk kurus, boleh hubungi saya untuk mendapatkan Sd2. Produk pelangsingan badan yang berkesan, terbaik dan harga yang mampu dibeli oleh semua orang.

Mohd Azizi Bin Abd Aziz
Supervisor
ID No : 255016
Tel No : 013 9837195
Emel : mohdazizi2u@gmail.com
N.Z New Image Sdn Bhd
Products : Alpha Lipid Lifeline, Slim Diet 2 & Alpha Lipid Sleep Time
website : http://www.newimageasia.com.my/ 
Related Blog : http://alphalipid2sihat.blogspot.com/
                    : http://sleeptime-net.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment