Hamba Mu Berdoa Ya ALLAH..Amin

“Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih... Ya Allah, sekiranya rezeki kami berada di langit, maka turunkanlah ia; jika ia ada di bumi, keluarkanlah ia; dan jika ia ada di dalam lautan, munculkanlah ia. Sekiranya rezeki kami ada di tempat yang jauh, dekatkanlah ia; jika ia sedikit, banyakkanlah ia; dan jika caranya sukar untuk sampai kepada kami, mudahkanlah ia, serta pindahkanlah rezeki tersebut kepada kami dengan Kemuliaan, Kepemurahan dan KebaikkanMu, dengan RahmatMu, Wahai Yang Maha Pengasihi diantara Yang Pengasih.”

Thursday, May 3, 2012

Plan Diet Sd2 Untuk Mendapat Berat Ideal


PLAN DIET UNTUK MENDAPAT BERAT IDEAL
1. Jangan skip meals. Ramai ingat bahawa anda perlu skip meals seperti elakkan sarapan pagi dan melaparkan diri untuk kurang berat badan. Ini salah. Dengan cara ini anda hanya berjaya menurunkan metabolisma badan. Panduan Terbaik? Makan 5-7 hidangan sederhana sehari dan kurang makan/minum 2-3 jam sebelum tidur.

2. Kawal nafsu makan
….bila nafsu makan dah datang, memang susah untuk membuat pilihan makanan yang baik. Sebab itulah anda perlu makan 5-7 kali sehari untuk mengawal nafsu makan karbohidrat seperti gula, nasi, mee, roti. Pastikan apa yang anda makan adalah protin seperti ayam, ikan, daging, telur, kambing dan sayur… Makanlah sebanyak mana pun tak pe.. Janji bukan karbohidrat.. Kebaikan protin adalah dapat bantu anda kenyang lebih lama dan akan membentuk otot untuk meningkatkan kadar metabolisma dalam badan..
3. Tingkatkan tahap keaktifan anda…tak semestinya dengan jogging atau bersenam di gym. Yang penting anda tingkatkan aktiviti physical untuk bakar lebih calorie, seperti
  • Park kereta anda lebih jauh daripada destinasi anda
  • Jangan guna lif…use the stairs
  • Bersihkan rumah anda
4. Ketahui keperluan kalori anda. Ini penting dan jika anda rajin, bandingkan keperluan kalorie dengan pemakanan kalorie seharian anda.
5. Eliminate makanan yang tidak elok dan tidak perlu. Kekadang kita ambil makan/minuman yang actually kita tak perlukan sangat pun….hanya kerana ada keropok atau junk food atau biskut kat dapur, kita rasa macam nak mengunyah..

6. Diet pills?
Yes they work tetapi tidak berjaya jika anda tidak gabungkan penggunaannya dengan makanan yang terkawal…..

7. Tak pandai kawal nafsu makan?
Belilah protein shakes seperti SLIM DIET 2 dan minumnya 4 kali sehari sebelum waktu makan..(waktu sarapan, tengahari, makan malam dan sebelum tidur). Slim Diet 2 juga dapat membantu membakar lemak-lemak lama kita semasa kita tidur…

Kepada sesiapa yang berminat untuk menurunkan berat badan, berminat nak jadi kurus, nak tahu baganaimana cara untuk kurus, boleh hubungi saya untuk mendapatkan Sd2. Produk pelangsingan badan yang berkesan, terbaik dan harga yang mampu dibeli oleh semua orang.

Mohd Azizi Bin Abd Aziz
Tel No : 013 9837195 
Emel : mohdazizi2u@gmail.com
N.Z New Image Sdn Bhd
Harga Promosi : RM 120

No comments:

Post a Comment