Hamba Mu Berdoa Ya ALLAH..Amin

“Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih... Ya Allah, sekiranya rezeki kami berada di langit, maka turunkanlah ia; jika ia ada di bumi, keluarkanlah ia; dan jika ia ada di dalam lautan, munculkanlah ia. Sekiranya rezeki kami ada di tempat yang jauh, dekatkanlah ia; jika ia sedikit, banyakkanlah ia; dan jika caranya sukar untuk sampai kepada kami, mudahkanlah ia, serta pindahkanlah rezeki tersebut kepada kami dengan Kemuliaan, Kepemurahan dan KebaikkanMu, dengan RahmatMu, Wahai Yang Maha Pengasihi diantara Yang Pengasih.”

Thursday, June 9, 2011

Saya seorang pengamal vegetarian. Bolehkah saya berdiet rendah karbohidrat seperti SD2 ?

Boleh ! Bergantung kepada apakah jenis diet vegetarian yang anda ikuti.

Jika anda ikuti jenis vegetarian diet secara VEGAN, maka adalah agak mustahil untuk anda mengikut diet rendah karbohidrat seperti SD2. Lihat apa itu jenis VEGAN diet http://www.righthealth.com/topic/What_Is_A_Vegan_Diet?p=l&as=goog&ac=404

Tetapi jika anda boleh memakan telur dan protien soya atau whey protien maka besar kemungkinan anda boleh melakukannya. Jika anda boleh memakan ikan maka lebih mudah untuk anda melakukannya lagi.

Sedikit nota tentang pengamal vegetarianism, jika anda menghidari memakan makanan dari haiwan atau hasil bahan haiwan diatas sebab-sebab batin atau spiritual, etika atau moral; maka saya hormati dan sangat bersimpati dengan niat murni anda.

Namun begitu jika anda melakukannya diatas sebab-sebab kesihatan, maka saya syorkan untuk anda memikirkan semula kefahaman yang anda lakukan itu.  Kebanyakan orang mempunyai kesihatan yang lebih baik dengan sebahagian dari makanan hasil haiwan, dan ada yang lebih sihat dari itu dengan memakan lebih banyak makanan hasil dari haiwan.

Mungkin cara yang lebih baik untuk menerima atau 'reconcile' akan perkara ini dengan memberikan simpati kepada hasil ternakan yang bukan diternak secara kilang, yang diternak sercara organik dan hidup secara baik dan bebas. Sesuatu untuk anda fikirkan...
Turunkan berat badan tuan/puan dengan Slim Diet 2. Penurunan adalah pasti, 1 tin Sd2 seminggu bersamaan 3 kg setiap minggu adalah pasti sekiranya setia pada syarat. Sd2 adalan produk turunkan berat badan yang berkesan,produk pelangsingan badan yang terpantas, pengurangan berat yang maksimum, menjimatkan dan dijamin akan memuaskan hati anda.

Kepada sesiapa yang berminat untuk menurunkan berat badan, berminat nak jadi kurus, nak tahu baganaimana cara untuk kurus, boleh hubungi saya untuk mendapatkan Sd2. Produk pelangsingan badan yang berkesan, terbaik dan harga yang mampu dibeli oleh semua orang.

Mohd Azizi Bin Abd Aziz
Supervisor
ID No : 255016
Tel No : 013 9837195
Emel : mohdazizi2u@gmail.com
N.Z New Image Sdn Bhd
Products : Alpha Lipid Lifeline, Slim Diet 2 & Alpha Lipid Sleep Time
website : http://www.newimageasia.com.my/ 
Related Blog : http://alphalipid2sihat.blogspot.com/
                    : http://sleeptime-net.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment