Hamba Mu Berdoa Ya ALLAH..Amin

“Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih... Ya Allah, sekiranya rezeki kami berada di langit, maka turunkanlah ia; jika ia ada di bumi, keluarkanlah ia; dan jika ia ada di dalam lautan, munculkanlah ia. Sekiranya rezeki kami ada di tempat yang jauh, dekatkanlah ia; jika ia sedikit, banyakkanlah ia; dan jika caranya sukar untuk sampai kepada kami, mudahkanlah ia, serta pindahkanlah rezeki tersebut kepada kami dengan Kemuliaan, Kepemurahan dan KebaikkanMu, dengan RahmatMu, Wahai Yang Maha Pengasihi diantara Yang Pengasih.”

Wednesday, June 8, 2011

TIPS KURUS SD2 - MAKANLAH SEBAHAGIAN BESAR MAKANAN PADA WAKTU AWAL SIANG

Adelle Davis pernah berkata “Makanlah sarapan pagi seperti raja, makan tengahari seperti putera raja dan makan malam seperti seorang pengemis” atau dalam bahasa inggerisnya, “Eak breakfast like a king, lunch like a prince and dinner like a pauper.”

Apa yang dikatakannya adalah betul sebagai amalan didalam cara pemakanan yang sihat terutama sekali jika anda berdiet.

Satu analisa penting telah dibuat dimana orang-orang yang diberi makan 2,000 kalori makanan untuk sarapan pagi (dan tidak memakan apa-apa lagi untuk hari itu), berat badan mereka menurun; akan tetapi apabila mereka diberi makan dengan jumlah makanan yang sama pada waktu malam, berat badan mereka meningkat.

Cuba babarkan (spread) makanan & cara makan anda pada siang hari untuk menjaga kadar gula dan insulin didalam badan supaya stabil tetapi jangan mengambil makanan berlebihan pada waktu malam.

Namun begitu, anda juga harus ingat bahawa jika anda berdiet SD2, janganlah biarkan diri anda berlapar dan boleh makan untuk mengalas perut walaupun pada waktu malam. Yang penting disini anda kena faham bahawa kita bukan tidak boleh makan, tetapi apabila kita makan, banyakkan makan pada waktu siang dan kurangkan makan pada waktu malam.

Jika tidak makan apa-apa langsung & berlapar adalah kesalahan didalam berdiet.

* Produk terbaik SLIMDIET II (SD2) ini adalah keluaran syarikat terkemuka di New Zealand iaitu NZ NEW IMAGE INTERNATIONAL….

Produk ini diformulasi berdasarkan kajian terperinci dari doktor2 pakar di Havard Medical School..
SD2 adalah HALAL, BERKUALITI, SELAMAT dan SANGAT BERKESAN..

Turunkan berat badan tuan/puan dengan Slim Diet 2. Penurunan adalah pasti, 1 tin Sd2 seminggu bersamaan 3 kg setiap minggu adalah pasti sekiranya setia pada syarat. Sd2 adalan produk turunkan berat badan yang berkesan,produk pelangsingan badan yang terpantas, pengurangan berat yang maksimum, menjimatkan dan dijamin akan memuaskan hati anda.

Kepada sesiapa yang berminat untuk menurunkan berat badan, berminat nak jadi kurus, nak tahu baganaimana cara untuk kurus, boleh hubungi saya untuk mendapatkan Sd2. Produk pelangsingan badan yang berkesan, terbaik dan harga yang mampu dibeli oleh semua orang.

Mohd Azizi Bin Abd Aziz
Supervisor
ID No : 255016
Tel No : 013 9837195
Emel : mohdazizi2u@gmail.com
N.Z New Image Sdn Bhd
Products : Alpha Lipid Lifeline, Slim Diet 2 & Alpha Lipid Sleep Time
website : http://www.newimageasia.com.my/ 
Related Blog : http://alphalipid2sihat.blogspot.com/
                    : http://sleeptime-net.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment