Hamba Mu Berdoa Ya ALLAH..Amin

“Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih... Ya Allah, sekiranya rezeki kami berada di langit, maka turunkanlah ia; jika ia ada di bumi, keluarkanlah ia; dan jika ia ada di dalam lautan, munculkanlah ia. Sekiranya rezeki kami ada di tempat yang jauh, dekatkanlah ia; jika ia sedikit, banyakkanlah ia; dan jika caranya sukar untuk sampai kepada kami, mudahkanlah ia, serta pindahkanlah rezeki tersebut kepada kami dengan Kemuliaan, Kepemurahan dan KebaikkanMu, dengan RahmatMu, Wahai Yang Maha Pengasihi diantara Yang Pengasih.”

Saturday, April 9, 2011

Peluang Bisnes Sd2 - "Berani Untuk Gagal"

Untuk entri kali ini saya akan membincangkan mengenai tajuk "berani untuk gagal". Berapa ramai diantara kita yang berani untuk menghadapi kegagalan? Kebanyakan dari kita lebih suka berada di zon selamat. Kita merasa selesa dengan apa yang ada. Apa yang ada sudah mencukupi untuk menyara keluarga.

Adakah kita telah mempunyai tabungan untuk pelajaran anak dan tabungan persaraan? Jika belum, maka anda perlu lakukan perubahan dari sekarang. Beranikanlah diri untuk menghadapi kegagalan. Jika anda tak cuba anda tidak akan tahu kelemahan diri anda.

Tahukah anda bahawa ramai dikalangan orang yang berjaya telah melalui kegagalan sebelum berjaya. Dengan kegagalan mereka perbaiki kesilapan untuk lebih berjaya. Mereka tidak berputus asa malah semakin bersemangat. Yakinlah bahawa jika anda telah berusaha bersungguh tanpa putus asa InsyaAllah anda akan berjaya.

Jika anda sedang tercari-cari peluang untuk menambahkan pendapatan, saya ada jawapannya iaitu Syarikat NZ New Image Sdn Bhd. Kita mempunyai produk yang bagus sepserti Alpha Lipid Lifeline dan Slim Diet 2 yang sedang hangat di pasaran.

Jalan untuk mencapai kejayaan telah terbentang di depan anda. Apa yang perlu anda lakukan ialah buat keputusan sekarang. Saya sedia membantu anda. Jika anda berani untuk menyahut cabaran sila hubungi saya untuk penerangan lanjut. Perkara yang baik tak perlu bertangguh. Sesetengah perkara tak perlu difikirkan terlalu lama kerana ia akan membuat anda ragu-ragu dan seterusnya anda tetap berada di tahap yang sama. Tiada perubahan yang anda lakukan.

Sesiapa yang berminat untuk menjalankan perniagaan samaada sepenuh/separuh masa, boleh hubungi saya. Marilah kita sama - sama berusaha untuk merubah kehidupan ke arah yang lebih baik. Mudah-mudahan dengan rezeki yang diperoleh, kita dapat sama2 beribadat dengan sempurna kepada Allah S.W.T.

Mohd Azizi
013-9837195
New Image Sdn Bhd
ID : 255016
Emel : mohdazizi2u@gmail.com

No comments:

Post a Comment