Hamba Mu Berdoa Ya ALLAH..Amin

“Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih... Ya Allah, sekiranya rezeki kami berada di langit, maka turunkanlah ia; jika ia ada di bumi, keluarkanlah ia; dan jika ia ada di dalam lautan, munculkanlah ia. Sekiranya rezeki kami ada di tempat yang jauh, dekatkanlah ia; jika ia sedikit, banyakkanlah ia; dan jika caranya sukar untuk sampai kepada kami, mudahkanlah ia, serta pindahkanlah rezeki tersebut kepada kami dengan Kemuliaan, Kepemurahan dan KebaikkanMu, dengan RahmatMu, Wahai Yang Maha Pengasihi diantara Yang Pengasih.”

Wednesday, April 13, 2011

Sindrom Metabolik di Malaysia - Sd2 boleh Membantu Merawat.

Sumber dari Akhbar Kosmo, 12 April 2011.

Jantina :
Sebanyak 35.1% penghidap sindrom adalah lelaki manakala 64.9 adalah wanita.

Umur :
Antara 34 hingga 62 tahun.

Rawatan & Pencegahan.

1. Motivasi
Individu yang mempunyai sindrom metabolik memerlukan motivasi untuk mengubah gaya hidup yang lebih sihat.

2. Latihan Fizikal
Otot merupakan bahagian tubuh badan yang paling sensitif terhadap insulin di dalam tubuh. Ia merupakan sasaran utama berlakunya rintangan insulin. Ia terbukti dapat menurunkan kadar lipid dan rintangan insulin dalam otot rangka kerana aktiviti fizikal yang betul dapat memperbaiki rintangan insulain.

3. Diet - Program Diet Sd2

Kepada sesiapa yang berminat untuk menurunkan berat badan, berminat nak jadi kurus, nak tahu baganaimana cara untuk kurus, boleh hubungi saya untuk mendapatkan Sd2. Produk pelangsingan badan yang berkesan, terbaik dan harga yang mampu dibeli oleh semua orang.

Mohd Azizi Bin Abd Aziz
Tel No : 013 9837195
Emel :
mohdazizi2u@gmail.com

No comments:

Post a Comment